Auga beveik visuose miškuose. Praktiškai nekirmija. Voveraitėse gausu medžiagų valančių kepenis. Daug vitaminų ir mineralų, bet mažai kalorijų. Tinka sriuboms, troškiniams, salotoms, marinavimui.
Voveraitės auga lapuočių ir mišriuose miškuose. Dažnai aptinkamos ir spygliuočių miškuose. Mėgsta slėptis po samanomis, todėl gali būti sunku pastebėti. Auga šeimomis, todėl radę vieną, dairykitės ir daugiau.
Voveraitinė guotelė turi daugiau rausvų plokštelių. Guotelės kepurėlė lygi, kotelis tuščiaviduris. Nuodingosios guotelės skleidžia labai nemalonų kvapą. Niekada nerinkite ir nevalgykite grybų, kurių nepažįstate!
Prieš gaminant, voveraites būtina kruopščiai nuvalyti ir nuplauti. Voveraites galima virti, kepti, troškinti, marinuoti ir net šaldyti. Prieš šaldant, patariama termiškai apdoroti. Voveraitės verdamos 20–25 min.
Voveraitės žiemai gali būti sūdomos, marinuojamos arba šaldomos. Sūdymas – vienas paprasčiausių ir greičiausių būdų. Yra daug skirtingų marinavimo receptų. Šaldytos voveraitės tinkamos vartoti 8 mėn.
Kreminė voveraičių sriuba Keptos voveraitės grietinėlės padaže Voveraitės su grietine ir sūriu Voveraičių ir pievagrybių salotos Keptos voveraitės su bulvėmis