Skip to content
PARTNERIO REKLAMA

Grybai Kūčioms receptai

Grybų mišrainė žiemai

Grybų mišrainė žiemai – išbandykite 2 receptus, kurie primins klasiką bei įneš naujų skonių 

  • by

Paruošta subtilaus, bet švelnaus skonio grybų mišrainė žiemai dažnai atstoja kasdienį garnyrą, bet kai kada patiekiama ir per pačias Kūčias. Tad nenuostabu, kad tokiems žiemos pasimėgavimams paruošti šį patiekalą reikia dar rudenį, kol miškuose klesti grybai, o daržuose – įvairios daržovės. Siūlome „atšviežinti“ klasikinį grybų mišrainės receptą žiemai su pomidorais,… Read More »Grybų mišrainė žiemai – išbandykite 2 receptus, kurie primins klasiką bei įneš naujų skonių 

Grybai Kūčioms

Grybai Kūčioms: šventiniai grybų patiekalų receptai, atkeliavę iš kaimo trobų bei didžiųjų dvarų

Grybai lietuvių virtuvėje yra vienas iš pamatinių ir seniausius laikus siekiančių produktų, o grybai Kūčioms – tiesiog būtinybė. Dar karaliaus Jogailos laikais grybai dvare būdavo vartojami kaip pasninko valgis, kartu su žuvimi, aguonomis, aliejumi. Vėliau tradicijos kito ir grybai tapo kaip garnyras prie mėsos patiekalų – buvo naudojami grybų padažai,… Read More »Grybai Kūčioms: šventiniai grybų patiekalų receptai, atkeliavę iš kaimo trobų bei didžiųjų dvarų