Skip to content

Kopūstų rauginimas

Rauginti kopūstai - natūralūs probiotikai

Rauginti kopūstai: norite būti sveiki – turite juos valgyti! Kaip pasigaminti pačius skaniausius raugintus kopūstus?

Rauginti kopūstai vienas iš tų, taip vadinamų, šaltojo sezono produktų. Kai už lango įsitvirtina rudeninė dargana, kartais vietomis pasimainydama su šlapdriba – aš visada jų užsimanau. O kaip kitaip, juk tai ne tik labai skanu, bet ir be galo sveika. Rauginti kopūstai tikrai labai seniai visų atrastas produktas, kuris drąsiai… Read More »Rauginti kopūstai: norite būti sveiki – turite juos valgyti! Kaip pasigaminti pačius skaniausius raugintus kopūstus?

Rauginimas: eksperimentai virtuvėje arba ko tikrai nežinojote apie fermentavimą

Rauginimas: eksperimentai virtuvėje arba ko tikrai nežinojote apie fermentavimą

Rauginimas – kas tai? Kalbant moksliškai, rauginimas – maisto produktų biocheminis konservavimo būdas. Dar vadinamas laktofermentavimu arba tiesiog fermentavimu. Produktus „užkonservuoja“ rūgimo metu iš angliavandenių susidariusios pieno bei acto rūgštys, stabdančios puvimo procesą ir kitų bakterijų veiklą. Kad neatsirastų nepageidaujamų mikroorganizmų į rauginamus produktus dedama valgomosios druskos (1–3 %), rauginama… Read More »Rauginimas: eksperimentai virtuvėje arba ko tikrai nežinojote apie fermentavimą