Skip to content

Rudmėsių rauginimas

Grybų rauginimas ir fermentavimas

Grybų rauginimas, patikrintas senolių išminties. Kaip fermentuoti grybai praturtina mitybą ir suteikia nepakartojamą skonį? 

  • by

Iš miško parsinešę kupinus krepšelius grybų žmonės dažnu atveju jau turi planą, ką iš jų gamins. Ir štai – grybų rauginimas (fermentavimas) yra vienas iš lengvai įgyvendinamų, tradicinių įvairių grybų paruošimo metodų. Nors rezultato reikia palaukti (maždaug apie 1 mėnesį), tačiau fermentuoti grybai suteikia daug naudos sveikatai. Pakalbėkime, kaip teisingai atlikti… Read More »Grybų rauginimas, patikrintas senolių išminties. Kaip fermentuoti grybai praturtina mitybą ir suteikia nepakartojamą skonį? 

Rudmėsės

Rudmėsės – su baravykais besilygiuojantys grybai. Kaip atpažinti miške ir ką skanaus iš jų pasigaminti?

  • by

Lietuvoje rudmėsės pagal maistines ir skonio savybes, paplitimą ir vartojimą lygiuojasi su baravykais! Dažnai aptinkamas vertingas grybas nesudėtingai atpažįstamas, todėl prisigrybavus galima nelaukiant prisiruošti įvairių receptų. Iš jų pasigaminsite ne tik marinuotų, raugintų, sūdytų, džiovintų, bet ir šviežių grybų patiekalų, o malonus, švelnus žemės ir riešutų skonis sužavės ne vieną… Read More »Rudmėsės – su baravykais besilygiuojantys grybai. Kaip atpažinti miške ir ką skanaus iš jų pasigaminti?