Skip to content
PARTNERIO REKLAMA

Grybų auginimas namuose

Portobello grybai

Portobello grybai – mėsos pakaitalas su neįtikėtina nauda sveikatai. Kuo jie skiriasi nuo pievagrybių ir kaip užsiauginti namuose? 

  • by

Portobello grybais vadinami įprastų baltų pievagrybių (šampinjonų) „suaugėlio“ stadijos grybai, išsiskiriantys savo rudos spalvos kepure ir dydžiu. Šie grybai nuo „kūdikiškos“ baltų pievagrybių versijos skiriasi savo išvaizda ir kai kuriomis savybėmis, bet labiausiai – pikantišku mėsišku skoniu. Portobello grybai tikrai turi savo vietą kulinarijoje kaip mėsos pakaitalas vegetariškuose patiekaluose, kurie dėl… Read More »Portobello grybai – mėsos pakaitalas su neįtikėtina nauda sveikatai. Kuo jie skiriasi nuo pievagrybių ir kaip užsiauginti namuose? 

Pievagrybių auginimas namuose

Ar pievagrybių auginimas namuose įkandamas pradedančiajam?

Grybai ne veltui puikuojasi įvairių virtuvių garbės lentynose. Net nedidelis jų kiekis suteikia patiekalams nepakartojamo skonio ir „miško“ aromato, jau nekalbant apie tyrimais grindžiamą visapusę naudą organizmui. Tačiau šiomis savybėmis pasižymi ne tik laukiniai grybai – juos puikiai atstoja ir šiltnamiuose auginami pievagrybiai, nenusileidžiantys miško pusbroliams jokiais aspektais. Pievagrybiai dažnai… Read More »Ar pievagrybių auginimas namuose įkandamas pradedančiajam?