Skip to content
PARTNERIO REKLAMA

Kazlėkai kaip paruošti

Kazlėkai

Kazlėkai – medikus dominantys grybai slidžiomis kepurėlėmis. Pasigaminkite jų kitaip

  • by

Jeigu dar neteko šį sezoną prisirinkti ir paragauti kazlėkų, tai dar yra laiko suspėti tai padaryti. Kazlėkai, kurių „mėsa“ išlieka balta ir puri net po apdorojimo, nors ir kukliai papildys mitybos racioną, tačiau atneš naudos sveikatai. Šie gardūs grybai itin sudomino mokslininkus bei medikus, o jų nauji atradimai stebina, ypač… Read More »Kazlėkai – medikus dominantys grybai slidžiomis kepurėlėmis. Pasigaminkite jų kitaip

Kazlėkas

Geltonasis kazlėkas, makavykas ir geltonasis baravykas – po šiais pavadinimais slepiasi vienas grybas, jį nesunkiai ras kiekvienas grybautojas

  • by

Kiekvienas grybautojas pažįsta baravyką, raudonviršį, voveraitę, o štai kiti grybai mažiau patyrusiam grybautojui gali būti menkiau žinomi. Tad, rudeniui įsibėgėjant, pats laikas susipažinti su įvairiomis grybų rūšimis, kurių mūsų miškingame krašte apstu. Vienas tokių vertų dėmesio grybų – geltonasis kazlėkas, arba liaudiškai šnekant – makavykas. Jį ir pristatysime šiame straipsnyje. Kitaip… Read More »Geltonasis kazlėkas, makavykas ir geltonasis baravykas – po šiais pavadinimais slepiasi vienas grybas, jį nesunkiai ras kiekvienas grybautojas