Skip to content
PARTNERIO REKLAMA

Lepšis

Piengrybis paberžis

Piengrybis paberžis – gauruotas rudmėsės antrininkas. Kaip atsikratyti šio grybo aštraus skonio ir gardžiai suvartoti?

  • by

Piengrybis paberžis (Lactarius torminosus) – vienas iš gausybės ūmėdinių (Russulaceae) šeimos grybų, kai kuriems grybautojams galbūt geriau žinomas pūkuotės, vilnelės ar kitu vardu. Išvaizdos panašumu paberžiai prilygsta rudmėsėms, tačiau šiųjų kepurė gauruotais pakraščiais išsklaido visas abejones. Grybas priklauso antrai kategorijai, o tai reiškia, kad paplitęs gausiai visoje Lietuvoje, o skoninėmis… Read More »Piengrybis paberžis – gauruotas rudmėsės antrininkas. Kaip atsikratyti šio grybo aštraus skonio ir gardžiai suvartoti?

Lepšė

Lepšė – po kokiais medžiais jų daugiausia ir kaip skaniai paruošti

  • by

Lepšė (lot. Leccinum scabrum) pasižymi maloniu skoniu ir aromatu, o savo maistinėmis savybėmis prilygsta baravykui. Lepšis, paberžis, težiukas, miškinukas, ožgrybis – kaip tik lepšė nevadinama skirtingose Lietuvos vietovėse. Kuo išsiskiria šis grybas ir kokių naudingų savybių turi, kaip jį paruošti? Lepšė – stambus ir mėsingas grybas Lepšė – didelis, mėsingas… Read More »Lepšė – po kokiais medžiais jų daugiausia ir kaip skaniai paruošti