Skip to content
PARTNERIO REKLAMA

Svarainių džemas

Svarainių uogienė: 5 gardžiausi receptai

Ypatingų skonių svarainių uogienė: su apelsinais, kriaušėmis, cukinijomis bei imbieru. Verta paragauti

Pradėjus soduose geltonuoti vieniems rūgščiausių lietuviškų vaisių, pats metas jų prisirinkti ir ruošti žiemai. Vienas iš skaniausių ruošimo būdų – tai svarainių uogienė. Nors svarainiai giminingi kriaušėms ir obuoliams, jų vienų nevalgome, kadangi svarainių skonis labai intensyvus ir rūgštus. O štai termiškai apdorojus, svarainiai įgauna nuostabų skonį ir tampa puikiu… Read More »Ypatingų skonių svarainių uogienė: su apelsinais, kriaušėmis, cukinijomis bei imbieru. Verta paragauti

Svarainiai žiemai

Svarainiai žiemai: kodėl jie vadinami lietuviškąja citrina? Naudingi ir gardūs receptai su jais

Labai džiugu, kad į mūsų virtuves ir žiemos podėlius grįžta tokie nuostabūs vaisiai kaip svarainiai. Lietuviškąja citrina vadinamas vaisius visai nepelnytai buvo kurį laiką visų pamirštas. Susižavėję atvežtinėmis citrinomis, kažkas pamiršo, o kažkas galbūt ir nežino, kad svarainiai tikrai niekuo ne prastesni, o kartais gali būti net ir naudingesni mūsų… Read More »Svarainiai žiemai: kodėl jie vadinami lietuviškąja citrina? Naudingi ir gardūs receptai su jais