Skip to content
PARTNERIO REKLAMA

Grybų maistingumas

Portobello grybai

Portobello grybai – mėsos pakaitalas su neįtikėtina nauda sveikatai. Kuo jie skiriasi nuo pievagrybių ir kaip užsiauginti namuose? 

  • by

Portobello grybais vadinami įprastų baltų pievagrybių (šampinjonų) „suaugėlio“ stadijos grybai, išsiskiriantys savo rudos spalvos kepure ir dydžiu. Šie grybai nuo „kūdikiškos“ baltų pievagrybių versijos skiriasi savo išvaizda ir kai kuriomis savybėmis, bet labiausiai – pikantišku mėsišku skoniu. Portobello grybai tikrai turi savo vietą kulinarijoje kaip mėsos pakaitalas vegetariškuose patiekaluose, kurie dėl… Read More »Portobello grybai – mėsos pakaitalas su neįtikėtina nauda sveikatai. Kuo jie skiriasi nuo pievagrybių ir kaip užsiauginti namuose? 

Ruduo

Ruduo – grybų rinkimo metas. Kuo jie naudingi mūsų organizmui? 7 gardūs ir sveiki receptai su grybais

Ruduo yra toks laikas, kai daugelis keliaujame į mišką ir grįžtame su pilnomis pintinėmis grybų, iš kurių galime pasigaminti labai gardžių patiekalų. Tik užuodę grybų kvapą suprantame, kad jau atėjo ruduo. Ar žinote, kad grybai yra labai maistingi ir turi daug naudingų medžiagų, reikalingų organizmui? Šiame straipsnyje sužinosite, kuo naudingi… Read More »Ruduo – grybų rinkimo metas. Kuo jie naudingi mūsų organizmui? 7 gardūs ir sveiki receptai su grybais