Skip to content
PARTNERIO REKLAMA

Spanguolių kisielius

Kūčių patiekalai

Kūčių patiekalai: jų istorija, tradicijos bei laiko patikrinti receptai

Kūčios – ypatinga metų šventė. Tai šv. Kalėdų – Kristaus gimimo dienos – išvakarės. Tačiau lietuvių kultūroje Kūčios yra kur kas daugiau, nes mes vis dar esame išlaikę labai daug senųjų pagoniškų tradicijų ir jų, persipynusių su krikščioniškomis, vis dar stipriai laikomės. Svarbiausias Kūčių dienos akcentas – vakarienė, dar tiksliau… Read More »Kūčių patiekalai: jų istorija, tradicijos bei laiko patikrinti receptai

Spanguolės: kaip jas rauginti ir džiovinti. Receptai Kalėdų stalui - spanguolių kisielius, sultys ir spanguolių uogienė

Spanguolės: kaip jas rauginti ir džiovinti. Receptai Kalėdų stalui – spanguolių kisielius, sultys ir spanguolių uogienė

Spanguolės – rūgštaus skonio, mažos, apvalios, ryškios raudonos uogos, dažnai naudojamos desertų įdarams, pagardams ar gėrimų gamybai. Tradiciškai jos siejamos su JAV ir Kanados Padėkos dienos ir Kalėdų patiekalais, tačiau spanguolės populiarios ir Lietuvoje. Tai – ne tik skanios uogos, bet ir puikus vaistas nuo daugelio ligų. Jas galima valgyti… Read More »Spanguolės: kaip jas rauginti ir džiovinti. Receptai Kalėdų stalui – spanguolių kisielius, sultys ir spanguolių uogienė