Skip to content
PARTNERIO REKLAMA

Grybų auginimas

Portobello grybai

Portobello grybai – mėsos pakaitalas su neįtikėtina nauda sveikatai. Kuo jie skiriasi nuo pievagrybių ir kaip užsiauginti namuose? 

  • by

Portobello grybais vadinami įprastų baltų pievagrybių (šampinjonų) „suaugėlio“ stadijos grybai, išsiskiriantys savo rudos spalvos kepure ir dydžiu. Šie grybai nuo „kūdikiškos“ baltų pievagrybių versijos skiriasi savo išvaizda ir kai kuriomis savybėmis, bet labiausiai – pikantišku mėsišku skoniu. Portobello grybai tikrai turi savo vietą kulinarijoje kaip mėsos pakaitalas vegetariškuose patiekaluose, kurie dėl… Read More »Portobello grybai – mėsos pakaitalas su neįtikėtina nauda sveikatai. Kuo jie skiriasi nuo pievagrybių ir kaip užsiauginti namuose? 

Miško grybų auginimas sode

Miško grybų auginimas sode – sužinokite visus „kaip“ ir „kodėl“, kad jūsų misija pavyktų

Vasara ir ankstyvas ruduo – mėgstamiausias grybautojų laikas. Pirmaisiais mėnesiais dažniausiai džiugina voveraitės, o rugpjūtis ir rugsėjis Lietuvoje įprastai atneša gana gausų įvairių grybų derlių. Žinoma, su sąlyga, jei sezonas nebus per sausas arba per drėgnas, o jūs spėsite aplankyti grybingas vietas anksčiau nei kiti grybavimo entuziastai. Nesate nusiteikę šioms… Read More »Miško grybų auginimas sode – sužinokite visus „kaip“ ir „kodėl“, kad jūsų misija pavyktų

Pievagrybių auginimas namuose

Ar pievagrybių auginimas namuose įkandamas pradedančiajam?

Grybai ne veltui puikuojasi įvairių virtuvių garbės lentynose. Net nedidelis jų kiekis suteikia patiekalams nepakartojamo skonio ir „miško“ aromato, jau nekalbant apie tyrimais grindžiamą visapusę naudą organizmui. Tačiau šiomis savybėmis pasižymi ne tik laukiniai grybai – juos puikiai atstoja ir šiltnamiuose auginami pievagrybiai, nenusileidžiantys miško pusbroliams jokiais aspektais. Pievagrybiai dažnai… Read More »Ar pievagrybių auginimas namuose įkandamas pradedančiajam?

Skėtinė žvynabudė – mėsos skonio grybas, kurį galite užauginti savo kieme

Lažinamės, kad kažkur eglyno pakraštyje jau esate sutikę grakštų sijonuotą grybą, išskleidusį savo žvynuotą skėtuką? Juk žvynabudžių gana sunku nepastebėti ne tik dėl išskirtinio aukščio, bet ir gana įspūdingo kepurėlės dydžio. Žvynabudė tituluojama vienu didžiausiu Lietuvoje augančiu grybu. Ragavę žvynabudžių tikina, kad ne mažiau įspūdingas yra ir jų skonis, tačiau… Read More »Skėtinė žvynabudė – mėsos skonio grybas, kurį galite užauginti savo kieme