Skip to content
PARTNERIO REKLAMA

Marinuotos alyvuogės – puikus pasirinkimas užkandžiams. 3 puikūs receptai

Marinuotos alyvuogės – puikus pasirinkimas užkandžiams. 3 puikūs receptai
Pasidalinkite su drauge ar draugu:

Marinuotos alyvuogės – puikus užkandis draugų susibūrimams, todėl visada verta šaldytuve turėti stiklainį netikėtų svečių atvejui. Jos gali būti švelnios ar intensyvios, aštrios ar gaivios, priklausomai nuo naudojamų prieskonių ir marinavimo būdo. Citrinos, česnakai, žolelės, aitriosios paprikos ar net medus – kiekvienas ingredientas suteikia alyvuogėms vis kitokį skonį.

Šis užkandis puikiai dera tiek pateikti užkandžių lėkštėje, tiek prie įvairių patiekalų – nuo salotų iki keptos mėsos ar žuvies. Be to, marinuoti jas galima namuose, pritaikant skonį pagal savo pageidavimus. Tereikia pasirinkti tinkamas alyvuoges, paruošti marinatą ir šiek tiek kantrybės – laikui bėgant skoniai susilieja ir sukuria nuostabų rezultatą.

Marinuotos alyvuogės – puikus pasirinkimas užkandžiams. 3 puikūs receptai

Jeigu mėgstate intensyvius, išraiškingus skonius ir norite į savo virtuvę įnešti daugiau Viduržemio jūros aromatų, marinuotos alyvuogės – tai vienas paprasčiausių būdų tai padaryti. Kviečiame išmėginti receptus.

Marinuotos alyvuogės su česnaku ir petražolėmis

Labai paprastai pagaminamos, bet ypatingai skanios marinuotos alyvuogės. Tokių parduotuvėse nerasite, bet namuose greitai pasigaminsite, o prireiks vos keleto produktų.

Marinuotos alyvuogės su česnaku

Ingredientai:

  • 110 g juodųjų alyvuogių (1 indelio, be skysčio)
  • 110 g žaliųjų alyvuogių (1 indelio, be skysčio)
  • 1 vnt. citrinos
  • 6 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 v. š. balzaminio acto
  • 1 v. š. sojų padažo
  • 1 v. š. medaus
  • 6 skiltelių česnako
  • 10 g šviežių petražolių

Gaminimas:

  1. Dubenyje sumaišykite spaustą česnaką, kapotas petražoles, alyvuogių aliejų, balzaminį actą, soją, skystą medų ir citrinos sultis.
  2. Nuo alyvuogių nupilkite skystį, gautu marinatu apipilkite alyvuoges, sudėkite į indelį su dangčiu ir kartas nuo karto pamaišydami marinuokite bent 3-4 valandas.

Marinuotos alyvuogės įdarytos rikotos sūriu ir saulėje džiovintais pomidorais

Jei galvojate kuo pavaišinti užsukusius svečius, puikus sprendimas – marinuotos alyvuogės. Jos puikiai tiks patiekti ant užkandžių stalo ir neapsunkins skrandžio. 

Marinuotos alyvuogės įdarytos rikotos sūriu

Ingredientai:

  • 110 g juodųjų alyvuogių (1 indelio, be skysčio)
  • 110 g žaliųjų alyvuogių (1 indelio, be skysčio)
  • 70 g rikotos sūrio
  • 7 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 4 puselių saulėje džiovintų pomidorų
  • 3 v. š. citrinos sulčių
  • 2 skiltelių česnako
  • keleto šviežių čiobrelių šakelių
  • keleto šviežių bazilikų šakelių
  • aitriųjų pipirų, pagal skonį.

Gaminimas:

  1. Smulkintuvu sutrinkite rikotos sūrį, džiovintus pomidorus bei čiobrelius.
  2. Įdarą sudėkite į konditerinį maišelį ir nukirpę galiuką užpildykite sūrio mase alyvuoges.
  3. Marinatui sumaišykite alyvuogių aliejų, spaustą česnaką, citrinos sultis, smulkintą baziliką ir aitriuosius pipirus.
  4. Nuo alyvuogių nupilkite skystį ir jas sudėkite į stiklainį, kuriame marinuosite ir užpilkite marinatu.
  5. Viską gerai išmaišykite ir palikite pasimarinuoti kelioms valandoms, galite palikti ir pernakt.

Marinuotos alyvuogės su apelsinų ir citrinų sultimis

Taip marinuotos alyvuogės paliks įspūdį daugeliui. Lengvai saldžios ir turinčios lengvo aitrumo, taps vienu iš mėgstamiausių užkandžių.

Marinuotos alyvuogės su apelsinų ir citrinų sultimis

Ingredientai:

  • 400 g įvairių alyvuogių     
  • 300 ml aliejaus
  • 1 vnt. citrinos sulčių
  • 1 vnt. apelsino sulčių
  • 1 vnt. aitriosios paprikos
  • 3 skiltelių česnako
  • 5 šakelių čiobrelio
  • 1 vnt. lauro lapo
  • 3 apelsino žievelių juostelių
  • 1 a. š. druskos

Gaminimas:

  1. Nuo alyvuogių nupilkite skystį.
  2. Česnaką susmulkinkite, aitriąją papriką supjaustykite.
  3. Sudėkite alyvuoges į stiklainį, suberkite česnaką ir aitriąją papriką, įdėkite apelsino žievelę, čiobrelį, lauro lapą ir užpilkite apelsinų ir citrinų sultimis bei aliejumi.
  4. Palikite marinuotis bent 2 val.

Nuotraukos asociatyvinės ©canva.

Pasidalinkite su drauge ar draugu:
author avatar
Egidija Indulytė
Didžiąją vaikystės ir jaunystės dalį praleisdavau kaime, gamtoje, tad jau čia prasidėjo mano pažintis ir meilė augalams bei gamtai. Dabar esu kvalifikuota dietistė, padedu kitiems atrasti sveikesnį gyvenimo būdą, meilę maistui, susidraugauti su savo kūnu ir sveika mityba. Juk gamta ir sveikata – neatsiejami dalykai. Vienas didžiausių mano hobių - maisto gaminimas. Tai tarsi mano meditacija. O kiekvienas parašytas straipsnis - tai lyg artimesnis prisilietimas prie gamtos ir jos kuriamų stebuklų, didelis malonumas, žinių pritaikymas bei tobulėjimas. Esu labai laiminga, kad galiu užsiimti mylima veikla ir tuo kas mane labai džiugina. Savo Instagram paskyroje „egidijain“ dalinuosi sveikų ir gardžių receptų idėjomis, sveikatos ir mitybos patarimais bei sudarau individualius mitybos planus, dėl kurių susisiekti galite užsukę į mano Instagram paskyrą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *