Kiekvienas rytas turėtų prasidėti nuo skanių, sočių ir maistingų pusryčių, o tam labiausiai tinka įvairių grūdų košės. Kad košė būtų ne tik gardi, bet ir naudinga, reikia pasirinkti ir tinkamus priedus, pavyzdžiui, grybus. Šį kartą ant mano pusryčių stalo garuoja grikių košė su grybais.
Šiam receptui panaudojau grikius ir pievagrybius, tačiau grūdus galima rinktis bet kokius, kuriuos mėgstate, taip pat ir grybai tinka kitokie, pavyzdžiui, voveraitės ar įvairūs miško grybai, ypač, jei mėgstate grybauti ir šį rudenį jų prisirinkote. Kadangi šaldytuve turėjau tik pievagrybių, tad gaminau su jais. Taip pat, su grybais labai tinka ne tik svogūnų laiškai, bet ir krapai, petražolės ar porai. Kadangi jų neturėjau, tai naudojau tik svogūnų laiškus.
Gaminant košes iš neskaldytų grūdų, visada rekomenduoju juos pamirkyti per naktį. Brinkdami grūdai pradeda dygimo procesą, kurio metu juose didėja fitoestrogenų kiekis, todėl gaunama daug daugiau maistinių medžiagų. Ši grikių košė su keptais grybais tikrai paįvairins jūsų pusryčių meniu, tad kviečiu išbandyti.

Ingredientai:
- 75 g pievagrybių ar kitų norimų grybų
- 60 g grikių nekepintų grikių kruopų, sausų
- 1 a. š. mielių dribsnių
- 3 g alyvuogių aliejaus, kepimui
- keleto svogūnų laiškų
- druskos, pagal skonį
- pipirų pagal skonį

Gaminimas:
- Kruopas gerai perplaukite ir vakare užmerkite kambario temperatūros vandenyje.
- Ryte kruopas dar keletą kartų perplaukite, užpilkite nauju vandeniu, pasūdykite, užvirkite ir pavirkite ~3 min. vėliau palikite šiek tiek brinkti.
- Grybus ir svogūnų laiškus supjaustykite, lengvai apkepkite keptuvėje ir pagardinkite prieskoniais.
- Paruoštas kruopas dėkite į dubenėlį, ant jų sudėkite keptus grybus su svogūnų laiškais ir viską pagardinkite mielių dribsniais.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.