Skip to content
PARTNERIO REKLAMA

Sumuštiniai su keptais grybais ir avokadu – išbandykite ir tikrai apsilaižysite pirštus

Sumuštiniai su keptais grybais ir avokadu – išbandykite ir tikrai apsilaižysite pirštus
Pasidalinkite su drauge ar draugu:

Sumuštinius tikriausi mėgsta visi ir jais mėgaujasi pusryčiams. Šį kartą noriu pasidalinti labai skaniu ir maistingu sumuštinių receptu – tai sumuštiniai su keptais grybais ir avokadu. Jie tiks ne tik pusryčiams, ar į pietų dėžutę įsidėti, bet ir Kūčių stalui.

Sumuštiniai su keptais grybais ir avokadu

Šiuos sumuštinius gaminau su keptais pievagrybiais, kadangi jų turėjau šaldytuve, tačiau vietoje jų galima naudoti ir baravykus ar keptas voveraites. Jei nuspręsite sumuštinius ruošti su voveraitėmis, jas rekomenduoju pakepti ant sviesto su svogūnų laiškais ir krapais – skonis dieviškas. Be to, jei avokadas gerai prinokęs, galite ne riekelėmis pjaustyti, o sutrinti su prieskoniais ir užtepti ant duonos, taip sumuštiniai įgaus daugiau malonios kreminės konsistencijos ir skoniai dar labiau atsiskleis.

Sumuštiniai su keptais grybais ir avokadu – išbandykite ir tikrai apsilaižysite pirštus

Ingredientai:

  • 2 riekių juodos ruginės duonos, galima keisti į duoną skrudinimui, ypač skanu, jeigu ji su sėklomis
  • 60 g pievagrybių ar kitų norimų grybų
  • 50 g avokado
  • 2 a.š. kreminio sūrio
  • 10 g sojos padažo
  • citrinpiprių, pagal skonį
  • kalendros džiovintos, pagal skonį
  • citrinos sulčių, pagal skonį
  • čili dribsnių, pagal skonį
Sumuštiniai su keptais grybais ir avokadu: gaminimas

Gaminimas:

  1. Duonos riekeles lengvai pakepkite sausoje keptuvėje arba paskrudinkite skrudintuvėje.

2. Pievagrybius supjaustykite riekelėmis, pagardinkite sojos padažu ir lengvai apkepkite sausoje keptuvėje.

Sumuštiniai su keptais grybais ir avokadu: gaminimas

3. Ant duonos riekelių užtepkite kreminio sūrio, sudėkite riekelėmis pjaustytą avokadą, jį pagardinkite citrinpipiriais, kalendra ir citrinos sultimis.

4. Ant avokado sudėkite keptus grybus, užberkite čili dribsnių ir mėgaukitės nuostabiai skaniais sumuštiniais.

Štai sumuštiniai su keptais grybais ir avokoadu jau paruošti. Skanaus!

Pasidalinkite su drauge ar draugu:
author avatar
Egidija Indulytė
Didžiąją vaikystės ir jaunystės dalį praleisdavau kaime, gamtoje, tad jau čia prasidėjo mano pažintis ir meilė augalams bei gamtai. Dabar esu kvalifikuota dietistė, padedu kitiems atrasti sveikesnį gyvenimo būdą, meilę maistui, susidraugauti su savo kūnu ir sveika mityba. Juk gamta ir sveikata – neatsiejami dalykai. Vienas didžiausių mano hobių - maisto gaminimas. Tai tarsi mano meditacija. O kiekvienas parašytas straipsnis - tai lyg artimesnis prisilietimas prie gamtos ir jos kuriamų stebuklų, didelis malonumas, žinių pritaikymas bei tobulėjimas. Esu labai laiminga, kad galiu užsiimti mylima veikla ir tuo kas mane labai džiugina. Savo Instagram paskyroje „egidijain“ dalinuosi sveikų ir gardžių receptų idėjomis, sveikatos ir mitybos patarimais bei sudarau individualius mitybos planus, dėl kurių susisiekti galite užsukę į mano Instagram paskyrą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *