Sumuštinius tikriausi mėgsta visi ir jais mėgaujasi pusryčiams. Šį kartą noriu pasidalinti labai skaniu ir maistingu sumuštinių receptu – tai sumuštiniai su keptais grybais ir avokadu. Jie tiks ne tik pusryčiams, ar į pietų dėžutę įsidėti, bet ir Kūčių stalui.
Sumuštiniai su keptais grybais ir avokadu
Šiuos sumuštinius gaminau su keptais pievagrybiais, kadangi jų turėjau šaldytuve, tačiau vietoje jų galima naudoti ir baravykus ar keptas voveraites. Jei nuspręsite sumuštinius ruošti su voveraitėmis, jas rekomenduoju pakepti ant sviesto su svogūnų laiškais ir krapais – skonis dieviškas. Be to, jei avokadas gerai prinokęs, galite ne riekelėmis pjaustyti, o sutrinti su prieskoniais ir užtepti ant duonos, taip sumuštiniai įgaus daugiau malonios kreminės konsistencijos ir skoniai dar labiau atsiskleis.
Ingredientai:
- 2 riekių juodos ruginės duonos, galima keisti į duoną skrudinimui, ypač skanu, jeigu ji su sėklomis
- 60 g pievagrybių ar kitų norimų grybų
- 50 g avokado
- 2 a.š. kreminio sūrio
- 10 g sojos padažo
- citrinpiprių, pagal skonį
- kalendros džiovintos, pagal skonį
- citrinos sulčių, pagal skonį
- čili dribsnių, pagal skonį
Gaminimas:
- Duonos riekeles lengvai pakepkite sausoje keptuvėje arba paskrudinkite skrudintuvėje.
2. Pievagrybius supjaustykite riekelėmis, pagardinkite sojos padažu ir lengvai apkepkite sausoje keptuvėje.
3. Ant duonos riekelių užtepkite kreminio sūrio, sudėkite riekelėmis pjaustytą avokadą, jį pagardinkite citrinpipiriais, kalendra ir citrinos sultimis.
4. Ant avokado sudėkite keptus grybus, užberkite čili dribsnių ir mėgaukitės nuostabiai skaniais sumuštiniais.
Štai sumuštiniai su keptais grybais ir avokoadu jau paruošti. Skanaus!