Įdaryti pievagrybiai – tai labai greita ir skani idėja tiek pietums, tiek vakarienei ar net užkandžiui. Šį kartą įdarą gaminau su morkomis ir fetos sūriu, tačiau įdarui galima rinktis ir bet kokius kitus ingredientus. Puikiai tinka špinatai su kreminiu ar rikotos sūriu, malta mėsa su mėgstamu sūriu, džiovinti pomidorai su žalumynais ir kreminiu sūriu ar kitais priedais.
Be to, labai skanu įmaišyti į įdarą riešutų, pavyzdžiui, graikinių ar pekano. Pievagrybius rinkitės kuo didesnius, kad būtų galima į juos įdėti įdarą, taip pat galima naudoti ir Portobello grybus, jie dar didesni už pievagrybius, tad ir įdaro įdėsite daugiau. Taigi fantazijai ribų nėra, kiekvieną kartą galite atrasti vis naujus skonius. Be to, šiltuoju metų laiku, tokius grybus galima kepti ir grilyje, taip jie įgaus papildomo malonaus dūmo aromato.
Ingredientai:
- 400 g pievagrybių, didelių
- 200 g morkų
- 110 g fetos sūrio
- 1 vnt. svogūno, nedidelio
- 1 a. š. alyvuogių aliejaus, kepimui
- Druskos, pagal skonį
- Pipirų, pagal skonį
- Džiovintų petražolių, pagal skonį
Salotoms:
- 300 g virtų burokėlių
- 120 g kopūsto
- 10 g krapų
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus
- 2 a. š. obuolių acto
- Druskos, pagal skonį
- Pipirų, pagal skonį
Gaminimas:
- Morkas sutrakuokite burokine tarka, svogūnus smulkiai supjaustykite ir apkepkite keptuvėje.
- Pievagrybių kotelius išimkite, išskobkite jų vidų, susmulkinkite kotelius ir sumaišykite su keptomis daržovėmis.
- Visą daržovių mišinį sumaišykite su prieskoniais ir trupintu fetos sūriu.
- Pievagrybių kepurėles pabarstykite druska, pipirais ir į jas sudėkite paruoštas daržoves, ant viršaus užberkite dar šiek tiek sūrio.
- Kepkite 190 ℃ orkaitėje, apie 15-20 min.
- Salotoms burokėlius sutrakuokite šiaudeliais, kopūstą smulkiai supjaustykite, viską sumaišykite su aliejumi, obuolių actu bei prieskoniais ir patiekite su keptais grybais.