Skip to content
PARTNERIO REKLAMA

Įdaryti pievagrybiai su morkomis ir feta – fantastiškas skonis, kuris patiks kiekvienam

Įdaryti pievagrybiai su morkomis ir feta – fantastiškas skonis, kuris patiks kiekvienam
Pasidalinkite su drauge ar draugu:

Įdaryti pievagrybiai – tai labai greita ir skani idėja tiek pietums, tiek vakarienei ar net užkandžiui. Šį kartą įdarą gaminau su morkomis ir fetos sūriu, tačiau įdarui galima rinktis ir bet kokius kitus ingredientus. Puikiai tinka špinatai su kreminiu ar rikotos sūriu, malta mėsa su mėgstamu sūriu, džiovinti pomidorai su žalumynais ir kreminiu sūriu ar kitais priedais.

Be to, labai skanu įmaišyti į įdarą riešutų, pavyzdžiui, graikinių ar pekano. Pievagrybius rinkitės kuo didesnius, kad būtų galima į juos įdėti įdarą, taip pat galima naudoti ir Portobello grybus, jie dar didesni už pievagrybius, tad ir įdaro įdėsite daugiau. Taigi fantazijai ribų nėra, kiekvieną kartą galite atrasti vis naujus skonius. Be to, šiltuoju metų laiku, tokius grybus galima kepti ir grilyje, taip jie įgaus papildomo malonaus dūmo aromato.

Ingredientai:

  • 400 g pievagrybių, didelių
  • 200 g morkų
  • 110 g fetos sūrio
  • 1 vnt. svogūno, nedidelio
  • 1 a. š. alyvuogių aliejaus, kepimui
  • Druskos, pagal skonį
  • Pipirų, pagal skonį
  • Džiovintų petražolių, pagal skonį

Salotoms:

Įdaryti pievagrybiai su morkomis ir feta – fantastiškas skonis, kuris patiks kiekvienam

Gaminimas:

  1. Morkas sutrakuokite burokine tarka, svogūnus smulkiai supjaustykite ir apkepkite keptuvėje.
  2. Pievagrybių kotelius išimkite, išskobkite jų vidų, susmulkinkite kotelius ir sumaišykite su keptomis daržovėmis.
  3. Visą daržovių mišinį sumaišykite su prieskoniais ir trupintu fetos sūriu.
  4. Pievagrybių kepurėles pabarstykite druska, pipirais ir į jas sudėkite paruoštas daržoves, ant viršaus užberkite dar šiek tiek sūrio.
  5. Kepkite 190 ℃ orkaitėje, apie 15-20 min.
  6. Salotoms burokėlius sutrakuokite šiaudeliais, kopūstą smulkiai supjaustykite, viską sumaišykite su aliejumi, obuolių actu bei prieskoniais ir patiekite su keptais grybais.
Pasidalinkite su drauge ar draugu:
author avatar
Egidija Indulytė
Didžiąją vaikystės ir jaunystės dalį praleisdavau kaime, gamtoje, tad jau čia prasidėjo mano pažintis ir meilė augalams bei gamtai. Dabar esu kvalifikuota dietistė, padedu kitiems atrasti sveikesnį gyvenimo būdą, meilę maistui, susidraugauti su savo kūnu ir sveika mityba. Juk gamta ir sveikata – neatsiejami dalykai. Vienas didžiausių mano hobių - maisto gaminimas. Tai tarsi mano meditacija. O kiekvienas parašytas straipsnis - tai lyg artimesnis prisilietimas prie gamtos ir jos kuriamų stebuklų, didelis malonumas, žinių pritaikymas bei tobulėjimas. Esu labai laiminga, kad galiu užsiimti mylima veikla ir tuo kas mane labai džiugina. Savo Instagram paskyroje „egidijain“ dalinuosi sveikų ir gardžių receptų idėjomis, sveikatos ir mitybos patarimais bei sudarau individualius mitybos planus, dėl kurių susisiekti galite užsukę į mano Instagram paskyrą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *