Skip to content

Įdaryti kiaušiniai Velykoms – 3 nuostabūs receptai su šprotais, tunu ir skumbre

Įdaryti kiaušiniai Velykoms
Pasidalinkite su drauge ar draugu:

Šventės jau visai čia pat, o tai reiškia, kad metas pasirūpinti naujais ir įdomiais receptais. Įdaryti kiaušiniai – vienas iš tų patiekalų, kuris niekada nepraranda populiarumo. Jie yra greitai paruošiami, lengvai pritaikomi pagal skirtingus skonius ir visada atrodo puošniai ant stalo. Tai užkandis, kuris tinka tiek kasdieniams pietums, tiek šventėms – nuo Velykų iki šeimos susibūrimų ar vakarėlių su draugais.

Vienas didžiausių šio patiekalo privalumų – įdaro universalumas. Klasikinis variantas su majonezu ir garstyčiomis vis dar išlieka populiarus, tačiau daugelis mėgsta išbandyti naujus derinius. Įdaryti kiaušiniai gali būti gardinami žuvimi, pavyzdžiui, skumbre ar tunu, sūriu, avokadu, įvairiomis daržovėmis ar net grybais. Prieskoniai ir papildomi ingredientai leidžia kurti vis naujus skonius – nuo švelnių ir kreminių iki ryškesnių, pikantiškų variantų.

Daugelyje receptų kiaušinių įdarui naudojamas majonezas, tačiau vietoje majonezo galima naudoti trintą avokadą, greitinę ar jogurtą su garstyčiomis bei prieskoniais.

Įdaryti kiaušiniai

Įdaryti kiaušiniai su šprotais ir sūriu

Įdaryti kiaušiniai su šprotais – puikus klasikinis įdarytų kiaušinių receptas, kuris patiks kiekvienam. Be to, vietoje sūrio galima naudoti ir smulkiai pjaustytus raugintus agurkus, kurie suteiks išskirtinio skonio, tik druskos jau dėti nebereikia, pakanka nuo agurkų sūrumo.

Ingredientai:

  • 6 vnt. kiaušinių
  • 40 g sūrio
  • 2-3 v.š. majonezo (arba pagal poreikį)
  • 8-10 vnt. šprotų
  • druskos, pagal skonį
  • pipirų, pagal skonį
  • prieskoninių žolelių pagal skonį (tinka krapai, petražolės)
  • svogūnų laiškų, papuošimui (nebūtina)
  • ridikėlių, papuošimui (nebūtina)

Gaminimas:

  1. Kiaušinius kietai išvirkite, atvėsinkite ir nulupkite.
  2. Išvirtus kiaušinius perpjaukite pusiau ir išimkite jų trynius.
  3. Į dubenį sudėkite kiaušinių trynius, juos sutrinkite šakute.
  4. Kartu sudėkite smulkiai pjaustytus šprotus, tarkuotą sūrį, smulkintas prieskonines žoleles, prieskonius, majonezą ir gerai išmaišykite.
  5. Įdarą sudėkite į kiaušinių puseles, papuoškite smulkintais svogūnų laiškais ir ridikėlių griežinėliais.


Įdaryti kiaušiniai su tunu

Jei mėgstate tuną, šie įdaryti kiaušiniai puikus pasirinkimas. Nuostabus ir ypatingas skonis nepaliks abejingų.

Įdaryti kiaušiniai su tunu

Ingredientai:

  • 8 vnt. kiaušinių
  • 120 g konservuoto tuno, savo sultyse
  • 20 g graikinių riešutų
  • 1 v.š. kaparėlių
  • druskos, pagal skonį
  • pipirų, pagal skonį

Gaminimas:

  1. Kietai išvirkite kiaušinius, juos atvėsinkite ir nulupkite.
  2. Paruoštus kiaušinius perpjaukite pusiau ir išimkite jų trynius.
  3. Į maisto smulkintuvą sudėkite kiaušinių trynius, kaparėlius, riešutus ir sutrinkite. Jei norisi labiau vientisos masės įdaro, galima kartu sutrinti ir tuną.
  4. Gautą masę sumaišykite su tunu (skystį nuo tuno nupilkite), majonezu, druska bei pipirais.
  5. Paruoštu įdaru įdarykite kiaušinio baltymų puseles.

Įdaryti kiaušiniai su skumbre

Dar vienas puikus receptas – įdaryti kiaušiniai su skumbre. Jei tradicinį įdarą papildysime skumbre – gausime dar sodresnio skonio ir maistingesnį variantą. Skumbrė suteikia subtilų dūmo skonį ir aromatą, kuris puikiai dera su švelnia kiaušinio tekstūra ir kreminiu įdaru. Šie įdaryti kiaušiniai puikiai tiks tiek Velykų stalui, tiek užkandžiui ar lengviems pietums. Juos paruošite greitai, o rezultatas nustebins tiek jus, tiek jūsų svečius.

Įdaryti kiaušiniai

Ingredientai:

  • 10 vnt. kiaušinių
  • 1 vnt. skumbrės, karštai rūkytos
  • 6 v. š. grietinės
  • 2 a. š. garstyčių
  • druskos, pagal skonį
  • pipirų, pagal skonį

Papuošimui labai tinka ikrai.

Gaminimas:

  1. Kietai išvirkite kiaušinius, juos atvėsinkite ir nulupkite.
  2. Išvirtus kiaušinius perpjaukite pusiau ir išimkite jų trynius.
  3. Nuo skumbrės nulupkite odą, išimkite kaulus ir supjaustykite.
  4. Į dubenį sudėkite trynius, grietinę, garstyčias, pabarstykite druska, pipirais ir gerai viską šakute ištrinkite.
  5. Gautą masę arbatiniu šaukšteliu gražiai sudėkite į baltymų puseles. Ant viršaus uždėkite ikrų. 

Nuotraukos ©canva.

Rekomenduojamas video

Pasidalinkite su drauge ar draugu:
author avatar
Egidija Indulytė
Didžiąją vaikystės ir jaunystės dalį praleisdavau kaime, gamtoje, tad jau čia prasidėjo mano pažintis ir meilė augalams bei gamtai. Dabar esu kvalifikuota dietistė, padedu kitiems atrasti sveikesnį gyvenimo būdą, meilę maistui, susidraugauti su savo kūnu ir sveika mityba. Juk gamta ir sveikata – neatsiejami dalykai. Vienas didžiausių mano hobių - maisto gaminimas. Tai tarsi mano meditacija. O kiekvienas parašytas straipsnis - tai lyg artimesnis prisilietimas prie gamtos ir jos kuriamų stebuklų, didelis malonumas, žinių pritaikymas bei tobulėjimas. Esu labai laiminga, kad galiu užsiimti mylima veikla ir tuo kas mane labai džiugina. Savo Instagram paskyroje „egidijain“ dalinuosi sveikų ir gardžių receptų idėjomis, sveikatos ir mitybos patarimais bei sudarau individualius mitybos planus, dėl kurių susisiekti galite užsukę į mano Instagram paskyrą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *