Skip to content
PARTNERIO REKLAMA

Bananų uogienė – tikras egzotiškas skonis stiklainyje ir trys unikalūs receptai

Bananų uogienė: receptas
Pasidalinkite su drauge ar draugu:

Bananų uogienė – tai saldus, ypatingo skonio desertas, kuris gali būti puikus būdas sunaudoti pernokusius bananus. Nors bananai dažnai pasirenkami vieni užkandžiams ar su jais yra gaminami įvairūs desertai, mažai kas žino, kad jie gali tapti nepaprastai skania uogiene.

Bananų uogienė pasižymi kreminiu, saldžiu skoniu, kuris primena bananų duoną ar pyragą. Ji ne tik yra tinkama tepti ant skrebučių, tiekti su blynais, bet ir gali būti naudojama kaip neįprastas tortų, sausainių ar net ledų pagardas. Saldumas ir subtilus bananų aromatas suteikia šiai uogienei unikalų skonį, kuris maloniai nustebins ir pasaldins jūsų kasdienius patiekalus.

Paprasta bananų uogienė

Ši bananų uogienė yra būtent tai, ko reikia, jei norite išnaudoti pernokusius bananus. Ji nėra pernelyg saldi, o citrinos sultys suteikia švelnios rūgštelės, išlaikančios uogienės gaivumą. Vanilės ekstraktas suteikia papildomą aromatą, kurį pamėgs tiek vaikai, tiek suaugusieji.

Bananų uogienė: receptas

Ingredientai:

  • 4 bananų, gerai prinokusių
  • 200 g cukraus
  • 100 ml vandens
  • 2 v. š. citrinos sulčių
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus

Gaminimas:

  1. Bananus nulupkite, juos supjaustykite smulkiais griežinėliais ir sudėkite į puodą.
  2. Ant bananų užberkite cukrų ir supilkite vandenį. Užkaiskite ant vidutinės ugnies ir nuolat maišykite.
  3. Kai masė pradės virti, įpilkite citrinos sulčių ir vanilės ekstrakto.
  4. Virkite apie 20-25 minutes, kol masė sutirštės ir bananai taps minkšti. Jei norite, uogienę galite pertrinti iki vientisos masės.
  5. Uogienę supilkite į iškaitintus stiklainius ir užsukite karštu vandeniu nuplikytais, švariais dangteliais. Palikite atvėsti.
  6. Laikykite tamsioje vėsioje vietoje.

Bananų uogienė su šokoladu

Tokia bananų uogienė su šokoladu – tikras desertas stiklainyje! Šokoladas suteikia uogienei intensyvaus skonio, o bananai – švelnumo ir saldumo. Tai kreminės konsistencijos, sodri uogienė, kuri savo tekstūra ir skoniu primena šokoladinį bananų kremą. Jei mėgstate eksperimentuoti, galite naudoti šią uogienę kaip įdarą tortams arba pyragėliams. Be to, ji yra puiki alternatyva šokoladiniam kremui, jei norite kokio nors šiek tiek sveikesnio varianto.

Bananų uogienė: receptas

Ingredientai:

  • 5 bananų, gerai prinokusių
  • 150 g juodojo šokolado (ne mažiau nei 70 % kakavos)
  • 150 g cukraus
  • 70 ml vandens
  • 1 v. š. citrinos sulčių

Gaminimas:

  1. Bananus nulupkite, juos supjaustykite smulkiais griežinėliais ir sudėkite į puodą.
  2. Ant bananų suberkite cukrų, supilkite vandenį ir citrinos sultis. Virkite ant vidutinės ugnies, kol bananai pradės tirštėti (apie 15-20 minučių).
  3. Kai masė taps pakankamai tiršta, įdėkite smulkintą šokoladą ir maišykite, kol jis visiškai ištirps.
  4. Kai uogienė sutirštės ir pasidarys kreminės konsistencijos, supilkite į iškaitintus stiklainius ir užsukite karštu vandeniu nuplikytais, švariais dangteliais. Palikite atvėsti.
  5. Laikykite tamsioje vėsioje vietoje.

Bananų uogienė su kokosais

Bananų uogienė su kokosais – tai tikras tropikų skonis mažame stiklainėlyje. Jei mėgstate kokteilius, šią uogienę galite naudoti kaip priedą egzotiškiems gėrimams arba vaisių kokteiliams. Ji taip pat gali būti puikus priedas tortams ar ledams pagardinti.

Ingredientai:

  • 5 bananų, gerai prinokusių
  • 120 g kokoso drožlių
  • 150 g cukraus
  • 100 ml vandens
  • 2 v.š. žaliosios citrinos sulčių
Bananų džemas su kokoso drožlėmis - receptas

Gaminimas:

  1. Bananus nulupkite, juos supjaustykite smulkiais griežinėliais ir sudėkite į puodą.
  2. Į puodą su bananais įpilkite vandens, suberkite cukrų ir kokoso drožles.
  3. Viską virkite ant vidutinės ugnies apie 20-25 minutes, kol masė sutirštės, vis pamaišydami.
  4. Pabaigoje supilkite žaliosios citrinos sultis, viską išmaišykite ir pakaitinkite dar keletą minučių.
  5. Jei norite, uogienę galite pertrinti iki vientisos masės.
  6. Paruoštą uogienę supilkite į iškaitintus stiklainius ir užsukite karštu vandeniu nuplikytais, švariais dangteliais. Palikite atvėsti.
  7. Laikykite tamsioje vėsioje vietoje.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Pasidalinkite su drauge ar draugu:
author avatar
Egidija Indulytė
Didžiąją vaikystės ir jaunystės dalį praleisdavau kaime, gamtoje, tad jau čia prasidėjo mano pažintis ir meilė augalams bei gamtai. Dabar esu kvalifikuota dietistė, padedu kitiems atrasti sveikesnį gyvenimo būdą, meilę maistui, susidraugauti su savo kūnu ir sveika mityba. Juk gamta ir sveikata – neatsiejami dalykai. Vienas didžiausių mano hobių - maisto gaminimas. Tai tarsi mano meditacija. O kiekvienas parašytas straipsnis - tai lyg artimesnis prisilietimas prie gamtos ir jos kuriamų stebuklų, didelis malonumas, žinių pritaikymas bei tobulėjimas. Esu labai laiminga, kad galiu užsiimti mylima veikla ir tuo kas mane labai džiugina. Savo Instagram paskyroje „egidijain“ dalinuosi sveikų ir gardžių receptų idėjomis, sveikatos ir mitybos patarimais bei sudarau individualius mitybos planus, dėl kurių susisiekti galite užsukę į mano Instagram paskyrą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *