Jei norite balandėlių, bet neturite laiko jų vynioti į kopūsto lapus ar nemėgstate virto kopūsto skonio – turiu jums išeitį, kopūstą dėti į maltą mėsą. Nors šie balandėliai išvaizda visai neprimena tradicinių balandėlių, bet skonis beveik toks pat. Jaučiasi švelnus kopūsto skonis, bet neužgožia mėsos skonio. Nors šiame recepte ryžių nenaudojau, jei jūs mėgstate balandėlius su ryžiais, drąsiai galite įdėti ir jų.
Be to šiuos balandėlius galite ruošti ne tik puode ar gilioje keptuvėje, bet ir orkaitėje. Tokiu atveju reikėtų keletą minučių juos pakepti orkaitėje ar keptuvėje ir tuomet, užpylus padažą, troškinti. Tikiuosi patiks ir jums.
Ingredientai:
- 500 g malto kiaulienos kumpio ar kitos norimos liesos maltos mėsos
- 250 g kopūsto
- 150 g morkų
- 70 g svogūno
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
- chmeli suneli prieskonių, pagal skonį
- saldžiosios paprikos miltelių, pagal skonį
Padažui:
- 2 v. š. grietinės
- 2 a. š. pomidorų pastos
- šilto vandens, pagal poreikį, tiek kiek norėsite padažo
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
- petražolių, pagal skonį
- krapų, pagal skonį
Salotoms:
- 200 g agurkų
- 100 g pomidorų
- 100 g paprikos
- 150 g Pekino kopūsto
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus
- 2 a. š citrinos sulčių
- 1 a. š. garstyčių
- druskos, šviežiai matų pipirų, pagal skonį

Gaminimas:
- Kopūstą ir morkas smulkiai sutarkuokite, susmulkinkite svogūną.
- Maltą mėsą sumaišykite su prieskoniais, smulkintomis daržovėmis ir rankomis suformuokite kukulius.
- Sausoje keptuvėje ar troškinimo inde lengvai iš abiejų pusių apkepkite kukulius.
- Padažui pomidorų pastą, grietinę ir prieskonius sumaišykite su šiltu vandeniu.
- Apkeptus kukulius užpilkite padažu ir troškinkite ant silpnos kaitros apie 15-20 min., kartais pamaišant.
- Salotoms daržoves supjaustykite, sumaišykite su prieskoniais, citrinos sultimis ir garstyčiomis.
- Patiekite balandėlius su salotomis, o jei norisi sočiau – paruoškite virtų bulvių ar ryžių garnyrui.