Skip to content
PARTNERIO REKLAMA

Kepta lydeka su morkomis ir pievagrybiais – pagaminsite greitai, o skonis privers pirštus apsilaižyti

Kepta lydeka
Pasidalinkite su drauge ar draugu:

Kai norisi kažko ypatingo, bet visiškai nesinori praleisti daug laiko virtuvėje, šis patiekalas tampa tikru atradimu. Kepta lydeka su morkomis ir pievagrybiais – tai tas patiekalas, kurio gaminimas nesudėtingas, o rezultatas viršija visus lūkesčius. Paprasti ingredientai, keli judesiai keptuvėje – ir lėkštėje atsiduria kvapnus, jaukus, šiltas patiekalas, kuris primena, kad geras maistas nebūtinai turi būti sudėtingas. O jei norisi šviežumo, šalia puikiai dera greitos salotos iš pomidorų, agurkų ir avokado – vos keli prieskoniai, lašelis citrinos sulčių ir štai – tobulas spalvų, tekstūrų ir skonių derinys. kviečiame išbandyti.

Kepta lydeka su morkomis ir pievagrybiais

Ingredientai:

  • 400 g lydekos ar kitos mėgstamos baltos žuvies
  • 200 g morkų
  • 100 g pievagrybių
  • 12 g lydyto sviesto
  • druskos, pagal skonį
  • pipirų, pagal skonį
  • džiovintų krapų, pagal skonį

Salotoms:

  • 200 g pomidorų
  • 200 g agurkų
  • 1 avokado
  • 1 v. š. citrinos sulčių
  • druskos, pagal skonį
  • citrininių pipirų, pagal skonį
Kepta lydeka su morkomis ir pievagrybiais – pagaminsite greitai, o skonis privers pirštus apsilaižyti

Gaminimas:

  1. Žuvį supjaustykite nedideliais gabalėliais, pagardinkite druska, pipirais ir džiovintais krapais.
  2. Paruoštą žuvį iškepkite keptuvėje iš visų pusių.
  3. Morkas sutarkuokite burokine tarka ir iškepkite atskirai.
  4. Kepimo pabaigoje sudėkite pjaustytus pievagrybius, pagardinkite prieskoniais, išmaišykite ir pakepkite dar keletą minučių.
  5. Salotoms daržoves supjaustykite, sumaišykite su citrinos sultimis ir prieskoniais.
  6. Paruoštą žuvį tiekite su keptomis daržovėmis ir salotomis ar kitu norimu garnyru.

Nuotraukų šaltinis ©canva.

Pasidalinkite su drauge ar draugu:
author avatar
Egidija Indulytė
Didžiąją vaikystės ir jaunystės dalį praleisdavau kaime, gamtoje, tad jau čia prasidėjo mano pažintis ir meilė augalams bei gamtai. Dabar esu kvalifikuota dietistė, padedu kitiems atrasti sveikesnį gyvenimo būdą, meilę maistui, susidraugauti su savo kūnu ir sveika mityba. Juk gamta ir sveikata – neatsiejami dalykai. Vienas didžiausių mano hobių - maisto gaminimas. Tai tarsi mano meditacija. O kiekvienas parašytas straipsnis - tai lyg artimesnis prisilietimas prie gamtos ir jos kuriamų stebuklų, didelis malonumas, žinių pritaikymas bei tobulėjimas. Esu labai laiminga, kad galiu užsiimti mylima veikla ir tuo kas mane labai džiugina. Savo Instagram paskyroje „egidijain“ dalinuosi sveikų ir gardžių receptų idėjomis, sveikatos ir mitybos patarimais bei sudarau individualius mitybos planus, dėl kurių susisiekti galite užsukę į mano Instagram paskyrą.

2 thoughts on “Kepta lydeka su morkomis ir pievagrybiais – pagaminsite greitai, o skonis privers pirštus apsilaižyti”

  1. Labai skanu atrodo, tikrai reiks išmėginti! Paprasta ir greita, idealu užimtiems žmonėms.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *