Skip to content
PARTNERIO REKLAMA

Sūrio pyragas: pagaminsite lengvai, o skonis privers pirštus apsilaižyti

Sūrio pyragas: pagaminsite lengvai, o skonis privers pirštus apsilaižyti
Pasidalinkite su drauge ar draugu:

Sūrio pyragas – tai desertas, kurio vos paragavus norisi dar ir dar. Kreminis, švelnus ir tirpstantis burnoje sūrio sluoksnis, susiliejantis su traškiu pagrindu, tai nuostabi deserto kombinacija. Tai vienas tų desertų, kurio skonis dažnai siejamas su ypatingomis progomis ar ramiomis akimirkomis, kai norisi tiesiog pasimėgauti gyvenimu.

Receptas: sūrio pyragas

Sūrio pyragas gali būti prabangus vakarienės akcentas, šeimos šventės puošmena ar tiesiog kasdienis desertas prie kavos puodelio. Ir, žinoma, jis niekada nepalieka abejingų – net ir tie, kurie teigia, kad nėra smaližiai, dažnai pasiduoda jo vilionėms. Tad kviečiame ir jus išmėginti šį puikų pyrago receptą.

Sūrio pyragas: pagaminsite lengvai, o skonis privers pirštus apsilaižyti

Pyrago pagrindui reikės:

  • 180 g sausainių, kvadratinių norimų
  • 70 g sviesto
  • 2 v. š. cukraus

Pyrago įdarui reikės:

  • 750 g kreminio sūrio be priedų
  • 200 g grietinės
  • 130 g cukraus
  • 1 v. š. citrinos sulčių
  • 3 vnt. kiaušinių
  • 0,25 a. š. maltos vanilės arba 0,5 a.š. vanilės ekstrakto

Gaminimas:

  1. Bent porą valandų prieš pyrago gaminimą išimkite įdarui skirtus ingredientus iš šaldytuvo, kad gaminant jie būtų kambario temperatūros.
  2. Pagrindui sausainius susmulkinkite maisto smulkintuvu iki trupinių (jei smulkintuvo neturite, sausainius galite susmulkinti juos įdėję į maišelį, padaužydami kočėlu).
  3. Sausainius sumaišykite su cukrumi ir tirpintu sviestu.
  4. Kepimo formos dugną padenkite kepimo popieriumi, suberkite pyrago pagrindo masę ir paspausdami suformuokite tvirtą pagrindą bei kraštus (nebūtinai iki pat viršaus).
  5. Pyrago pagrindą kepkite 180 °C orkaitėje su vėjelio funkcija 10 minučių. Iškepus atvėsinkite.
  6. Įdarui dubenyje išplakite kambario temperatūros kreminį sūrį su cukrumi iki tolygios masės.
  7. Sudėkite grietinę, įspauskite citrinos sultis, berkite vanilę ir išplakite.
  8. Įmuškite kiaušinius ir išplakite – labai svarbu neperplakti, tad plakite tik tol, kol kiaušiniai tolygiai įsimaišys į masę.
  9. Paruoštą įdarą supilkite ant atvėsusio pagrindo.
  10. Pyragą kepkite 180 °C orkaitėje su vėjelio funkcija 15 min. Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 120 °C ir kepkite dar 90 min.
  11. Praverkite orkaitės dureles, tačiau pyrago neišimkite. Pilnai atvėsinkite jį orkaitėje praviromis durelėmis. Jei iškart ištrauksite, pyrago paviršius gali skilti.
  12. Pilnai atvėsusį pyragą apdenkite maistine plėvele ir dėkite nakčiai į šaldytuvą.
  13. Ryte galite gardinti sirupu, uogiene ar šviežiomis uogomis, pagal norimą skonį.
Sūrio pyragas: pagaminsite lengvai, o skonis privers pirštus apsilaižyti

Nuotraukos asociatyvinės ©canva.

Pasidalinkite su drauge ar draugu:
author avatar
Egidija Indulytė
Didžiąją vaikystės ir jaunystės dalį praleisdavau kaime, gamtoje, tad jau čia prasidėjo mano pažintis ir meilė augalams bei gamtai. Dabar esu kvalifikuota dietistė, padedu kitiems atrasti sveikesnį gyvenimo būdą, meilę maistui, susidraugauti su savo kūnu ir sveika mityba. Juk gamta ir sveikata – neatsiejami dalykai. Vienas didžiausių mano hobių - maisto gaminimas. Tai tarsi mano meditacija. O kiekvienas parašytas straipsnis - tai lyg artimesnis prisilietimas prie gamtos ir jos kuriamų stebuklų, didelis malonumas, žinių pritaikymas bei tobulėjimas. Esu labai laiminga, kad galiu užsiimti mylima veikla ir tuo kas mane labai džiugina. Savo Instagram paskyroje „egidijain“ dalinuosi sveikų ir gardžių receptų idėjomis, sveikatos ir mitybos patarimais bei sudarau individualius mitybos planus, dėl kurių susisiekti galite užsukę į mano Instagram paskyrą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *