Skip to content
PARTNERIO REKLAMA

Gervuogių uogienė ir džemas – saldus būdas išsaugoti gervuoges žiemai

Gervuogių uogienė ir džemas - saldus būdas išsaugoti gervuoges žiemai
Pasidalinkite su drauge ar draugu:

Gervuogės – tai tikra gamtos dovana, kurių saldus ir švelnus skonis atsiskleidžia ne tik valgant jas šviežias, bet ir gaminant įvairius skanėstus su šiomis uogomis. Vienas iš populiariausių būdų išsaugoti gervuogių skonį visus metus – pasigaminti kvapnios uogienės. Gervuogių uogienė puikai tiks gardinti pusryčių blynelius, jogurtą, tepti ant batono riekelės ar tiesiog kabinti šaukštais. Tad norime pasidalinti keliais puikiais gervuogių uogienės receptais.

Klasikinė gervuogių uogienė

Ši gervuogių uogienė ne tik nuostabios ir sodrios spalvos, bet ir be galo kvapni, švelnaus ir subtilaus skonio. Jei neteko ragauti tokios uogienės, verta išmėginti, patiks visiems.

Gervuogių uogienė. Receptas

Ingredientai:

  • 1 kg gervuogių
  • 1 kg cukraus
  • 5-6 v.š. vandens

Gaminimas:

  1. Gervuoges perrinkite, nuimkite kotelius ir kruopščiai nuplaukite.
  2. Į didelį puodą su storu dugnu sudėkite gervuoges ir užpilkite cukrumi. Uogas su cukrumi dėkite į šaldytuvą ir palikite pastovėti per naktį.
  3. Tuomet įpilkite vandens ir pastatykite puodą ant vidutinės kaitros. Kai užvirs uogienė, sumažinkite kaitrą iki mažiausios ir virkite 5 minutes, vis pamaišydami mediniu šaukštu ir nugriebdami susidariusias putas.
  4. Po to uogienę atvėsinkite ir vėl ant vidutinės kaitros užvirkite ir virkite 4 minutes maišydami.
  5. Paruoštą dar karštą uogienę supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus stiklainius. Uždarykite dezinfekuotais dangteliais.
  6. Apverskite dangteliais žemyn ir palikite uogienę atvėsti.
  7. Laikykite vėsioje ir tamsioje vietoje.

Gervuogių uogienė su čiobreliais ir mėtomis

Šiai gervuogių uogienei čiobreliai ir mėtos suteikia nepakartojamą aromatą ir skonį. Tad tikrai verta išbandyti šį ypatingą uogienės receptą.

Ingredientai:

Gervuogių uogienė su čiobreliais ir mėtomis

Gaminimas:

  1. Gervuoges perrinkite, nuimkite kotelius ir kruopščiai nuplaukite.
  2. Uogas sudėkite į puodą, užpilkite cukrumi ir palaikykite per naktį.
  3. Gervuoges gerai išmaišykite (pakelkite nuo dugno).
  4. Puodą pastatykite ant kaitros ir virkite ant silpnos ugnies apie pusvalandį, vis nugriebdami putas.
  5. Tada sudėkite čiobrelius ir virkite ant silpnos ugnies dar mažiausiai valandą, kol uogienė sutirštės. Nepamirškite retkarčiais pamaišyti.
  6. Pabaigoje sudėkite smulkiai sukapotus mėtos lapelius.
  7. Leiskite uogienei šiek tiek atvėsti ir supilstykite į iškaitintus švarius stiklainius. Uždarykite, steriliais dangteliais.
  8. Apverskite dangteliais žemyn ir palikite uogienę atvėsti.
  9. Laikykite vėsioje ir tamsioje vietoje.

Gervuogių džemas

Jums tikrai patiks šis klasikinis gervuogių džemas, pagamintas iš prinokusių ir aromatingų uogų. Tai puikus būdas išsaugoti gervuoges, kad jomis būtų galima mėgautis visus metus. O svarbiausia, prireiks vos dviejų ingredientų ir šiek tiek laiko virtuvėje.

Ingredientai:

  • 2 kg gervuogių
  • 2 kg cukraus

Gaminimas:

  1. Uogas perinkite, nuplaukite ir palikite nuvarvėti vandeniui.
  2. Paruoštas uogas sudėkite į didelį puodą, užpilkite 2/3 kiekio cukraus ir palikite vėsioje vietoje 10-12 valandų.
  3. Nuo uogų nupilkite išsiskyrusias sultis, jas kiek pakaitinkite bei suberkite likusį cukrų. Kaitindami maišykite, kol ištirps cukrus. Neužvirkite.
  4. Nuimkite sirupą nuo ugnies, atvėsinkite ir į jį suberkite uogas.
  5. Virkite ant silpnos ugnies 10-15 minučių, vis pamaišydami mediniu šaukštu ir nugriebdami susidariusias putas.
  6. Paruoštą dar karštą uogienę supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus stiklainius. Uždarykite steriliais dangteliais.
  7. Apverskite dangteliais žemyn ir palikite uogienę atvėsti.
  8. Laikykite vėsioje ir tamsioje vietoje.
Gervuogių uogienė. Gervuogių džemas

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Pasidalinkite su drauge ar draugu:
author avatar
Egidija Indulytė
Didžiąją vaikystės ir jaunystės dalį praleisdavau kaime, gamtoje, tad jau čia prasidėjo mano pažintis ir meilė augalams bei gamtai. Dabar esu kvalifikuota dietistė, padedu kitiems atrasti sveikesnį gyvenimo būdą, meilę maistui, susidraugauti su savo kūnu ir sveika mityba. Juk gamta ir sveikata – neatsiejami dalykai. Vienas didžiausių mano hobių - maisto gaminimas. Tai tarsi mano meditacija. O kiekvienas parašytas straipsnis - tai lyg artimesnis prisilietimas prie gamtos ir jos kuriamų stebuklų, didelis malonumas, žinių pritaikymas bei tobulėjimas. Esu labai laiminga, kad galiu užsiimti mylima veikla ir tuo kas mane labai džiugina. Savo Instagram paskyroje „egidijain“ dalinuosi sveikų ir gardžių receptų idėjomis, sveikatos ir mitybos patarimais bei sudarau individualius mitybos planus, dėl kurių susisiekti galite užsukę į mano Instagram paskyrą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *