Skip to content

Krabų salotos: 3 pikantiški ir gaivūs receptai iš krabų mėsos ir krabų lazdelių

  • by
Krabų salotos: 3 pikantiški ir gaivūs receptai iš krabų mėsos ir krabų lazdelių
Pasidalinkite su drauge ar draugu:

Įprasta, kad per šventes ir gimtadienius patiekiame įvairias salotas ir mišraines, o vienos iš jų – krabų salotos. Kažkodėl krabus būtent ir pasiliekame šventėms, nors šias paprastas salotas galima valgyti kaip garnyrą ir šiokiadieniais, nes yra pagaminamos itin lengvai. Receptams galite pasirinksite tiek krabų mėsą, tiek krabų lazdeles, bet sveikatos specialistai, be abejo, rekomenduos krabų mėsą. Kaip ten bebūtų, išsirinkite jums skanesnį variantą iš 3 pateikiamų receptų, o keisdami ingredientus ir padažus savo nuožiūra, atraskite savo krabų mišrainės favoritą.

Krabų salotos be ryžių

Tikrai žinote kokio skonio yra krabų mišrainė su ryžiais, tačiau yra ir gausybė kitų salotų, kurioms ryžių neprireiks. Čia jums siūlome vieną tokių, kur priderindami traškius žalumynus pavyks skoniu nepaprasta krabų mišrainė su kukurūzais ir salierais. 4 porcijoms pagaminti reikės:

Krabų salotos be ryžių
  • 250 g krabų mėsos (konservuotos ar šviežios) arba krabų lazdelių
  • 2 saliero stiebai
  • 2 šaukštai konservuotų kukurūzų
  • 0,5 raudonojo svogūno
  • 1 šaukštas stambiai pjaustytų šviežių prieskoninių žolelių (petražolių, laiškinių česnakų arba krapų)
  • 100 g majonezo
  • 1 šaukšto citrinos sulčių
  • 0,5 šaukštelio Dižono garstyčių
  • 0,5 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių
  • Druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų

Gaminimas:

  1. Paruoškite padažą: sumaišykite majonezą, citrinos sultis, garstyčias, paprikos miltelius, druską ir pipirus.
  2. Sumaišykite dubenyje kitus ingredientus: stambiai plėšytą ar pjaustytą krabų mėsą ar lazdeles, smulkiai supjaustytus salierus ir svogūnus bei kukurūzus. Ant viršaus supilkite padažą ir viską išmaišykite.
  3. Krabų salotų viršų papuoškite šviežiomis žolelėmis. Patiekite iš karto arba atšaldykite.

Gaivios krabų lazdelių salotos su agurkais ir kiaušiniu

Jeigu esate krabų lazdelių gerbėjas, tai jas galite panaudoti ne tik kaip krabų lazdelės tešloje variantą, bet ir pasigaminti paprastas salotas. Salotas galite susimaišyti paprastai arba susluoksniuoti, dėl ko patiekalas atrodys šventiškiau. Agurkas ir kiti žalumynai patiekalui suteiks gaivumo, o dar gaivesniam pojūčiui majonezą keiskite į grietinę ar graikišką jogurtą. Taigi, tokių salotų dubenėlį pasiruošite iš:

Gaivios krabų lazdelių salotos su agurkais ir kiaušiniu
  • 250 g krabų lazdelių
  • 100 g virtų ryžių
  • 150 g konservuotų kukurūzų
  • 2 kietai virtų kiaušinių
  • 2 trumpavaisių agurkų
  • 1 raudonojo svogūno
  • 0,5 puodelio majonezo
  • Žalumynų (petražolių, krapų) pagal skonį
  • Druskos ir pipirų

Gaminimas:

  1. Nedideliais kubeliais supjaustykite krabų lazdeles, agurkus, kiaušinius ir svogūną.
  2. Tada giliame dubenyje visus ingredientus susluoksniuokite pradėdami nuo ryžių, kukurūzų, krabų lazdelių, baigdami agurkais, svogūnu, kiaušiniu ir galiausiai prieskoniais gardintu majonezu. Papuoškite žalumynais ir patiekite.

Krabų salotos su sūriu, pomidoru ir paprikomis

Skamba neįtikėtinai? Šis derinys labai neįprastas, bet tikrai vertas dėmesio. Daržovės suteiks gaivumo, o kiti ingredientai – pikantiškumo, tad tokia mišrainė paliks įspūdį ir jos norėsis ragauti ne kartą. O ko jums reikia tokioms salotoms pasigaminti? Tai yra:

Krabų salotos su sūriu
  • 250 g krabų mėsos ar lazdelių,
  • 2 pomidorų,
  • 0,5 paprikos
  • 50 g tarkuoto sūrio
  • 3 šaukštų majonezo
  • 1 skiltelės česnako
  • Druskos ir juodųjų pipirų

Gaminimas:

  1. Krabus papjaustykite gabalėliais, o pomidorus ir papriką – nedideliais kubeliais. Šiuos ingredientus kartu su sūriu sumaišykite dubenyje.
  2. Į kitą indelį įspauskite česnaką, sudėkite majonezą bei prieskonius ir išmaišykite.
  3. Salotas serviruokite kiekvienam valgytojui atskirai ant viršaus uždėdami majonezo padažo. Geriausia patiekti iš karto.

Šaltiniai:
https://downshiftology.com/recipes/crab-salad/
https://topfood.club/en/reczeptyi/salads/seafood-salad-recipes/imitation-crab-salad-with-cucumber.html
https://freefoodtips.com/crab-salad-recipe/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Pasidalinkite su drauge ar draugu:
author avatar
Edita
Esu Edita, derlingas.lt straipsnių rašytoja. Visą vaikystę ir paauglystę augau miško apsuptyje, gamtos gėrybių ir savito jos žavesio sūkuryje. Neapsakoma meilė gamtai paskatino mane „krimsti“ biologijos bakalauro ir magistro mokslus, o laisvalaikio metu rinkti augalų egzempliorius asmeninio herbaro kolekcijai. Kai suaugau, minimalią gamtos imitaciją pradėjau kurti ir savo aplinkoje: nedidelis šiltnamis ir kelios lysvės su sodinukais darže, keli vaismedžiai sode ir daugybė vazonų su augalais kambaryje. Vaiko priežiūros atostogos atvėrė galimybę save realizuoti rašytojos vaidmenyje ir taip meilę gamtai perteikti plačiajai visuomenei. Tai nauja patirtis man pačiai, bet nuolatinis domėjimasis augalais, gyvūnais šį iššūkį padeda įveikti sklandžiai. Papildomai praeitos studentų mokslinės praktikos, apželdinimo kursai ir narystė „Herbologų draugijoje“ padėjo praplėsti požiūrį į gamtą ir pagilinti žinias. Suvokus, kad kiekvienas vabalėlis, kiekvienas augalo lapo centimetras ar išbarstytas grūdelis yra be galo svarbus visiems gamtos sutvėrimams, įskaitant ir žmogų, norisi šia mintimi dalintis su visais gamtos mylėtojais. Mano kaip rašytojos tikslas – bendradarbiaujant kartu su derlingas.lt komanda įdomiai pateikti patikrintą, išsamią informaciją besidomintiems sodininkams, gėlininkams, daržininkams ir kitiems gamtai prijaučiantiems skaitytojams. Siekiu suteikti informatyvius, poreikius patenkinančius straipsnius, tad kviečiu skirti laiko edukacijos valandėlei apie gamtos suteikiamus turtus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *