Skip to content
PARTNERIO REKLAMA

Pomidorų sriuba žiemai su ryžiais: šilti receptai šaltoms dienoms

Pomidorų sriuba žiemai su ryžiais: šilti receptai šaltoms dienoms
Pasidalinkite su drauge ar draugu:

Žiemą ypatingai norisi šilto, sotaus ir kvapnaus maisto, kuris primintų vasaros daržovių skonį. Vienas iš tokių patiekalų – pomidorų sriuba žiemai. Iš anksto pasiruošus šios sriubos stiklainiuose, tereikės tik pašildyti ir vos per kelias minutes ant stalo garuos sveikas, maistingas patiekalas. Pomidorai suteikia natūralaus salstelėjusio rūgštumo, o ryžiai sriubą praturtina sotumu ir malonia tekstūra. Siūlome kelis patikrintus receptus, kurie padės pasiruošti žiemai.

Klasikinė pomidorų sriuba žiemai su ryžiais

Ingredientai:

Gaminimas:

Įdomūs faktai apie pomidorų sriubą Pomidorų sriuba yra viena iš populiariausių sriubų visame pasaulyje. Įdomus faktas yra tai, kad Amerikoje jos populiarumas smarkiai išaugo praėjusio amžiaus pradžioje, kai buvo išrasta skardinė pomidorų pasta. Tai leido gaminti pomidorų sriubą greičiau ir lengviau, nes nebereikėjo šviežių pomidorų. Be to, „Campbell's Soup Company“, kuri pradėjo gaminti savo garsiąją kondensuotą pomidorų sriubą 1897 metais, padidino šios sriubos populiarumą tiek, kad ji tapo viena iš ikoniškiausių Amerikos prekių ženklų.
Ar nori sužinoti įdomų faktą apie pomidorų sriubą? * Šią įdomią informaciją galėsite pamatyti peržiūrėję trumpą reklamą
  1. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odeles ir sutrinkite blenderiu.
  2. Svogūnus ir morkas smulkiai supjaustykite, pakepinkite aliejuje iki auksinės spalvos.
  3. Suberkite pomidorų masę, prieskonius ir virkite apie 20 minučių.
  4. Įdėkite nuplautus ryžius ir virkite dar 15 minučių, kol jie suminkštės.
  5. Karštą sriubą supilstykite į sterilizuotus stiklainius, užsukite dangteliais ir apverskite.

Ši sriuba universali – ją galima valgyti tokią, kokia yra, arba gardinti papildomais priedais, pvz., šviežiais žalumynais ar šlakeliu grietinės.

Laikymas: stiklainius laikykite vėsioje, tamsioje vietoje – rūsyje ar sandėliuke. Taip paruošta sriuba gali stovėti iki 12 mėnesių. Atidarius – laikyti šaldytuve ir suvartoti per 3–4 dienas.

Klasikinė pomidorų sriuba žiemai su ryžiais

Aštri pomidorų sriuba žiemai su ryžiais ir paprikomis

Ingredientai:

Rekomenduojamas video

  • 2,5 kg pomidorų
  • 300 g ryžių
  • 2 raudonos saldžiosios paprikos
  • 1 čili pipiras (nebūtina)
  • 3 svogūnai
  • 2 morkos
  • 2 v. š. aliejaus
  • 2 v. š. druskos
  • 1,5 v. š. cukraus
  • pipirų, lauro lapų

Gaminimas:

  1. Pomidorus (nulupus odelę) susmulkinkite kartu su paprika (naudokite blenderį ar mėsmalę).
  2. Keptuvėje pakepinkite svogūnus ir morkas.
  3. Į didelį puodą sudėkite daržovių tyrę, pakepintas daržoves, prieskonius, ryžius.
  4. Virkite ant silpnos ugnies apie 40 minučių, retkarčiais pamaišydami.
  5. Supilstykite į stiklainius, užsukite ir apverskite, kol atvės.

Rezultatas – šiek tiek aštresnė, sodraus skonio sriuba, puikiai tinkanti šaltiems vakarams.

Laikymas: laikyti vėsiai, nuo tiesioginių saulės spindulių apsaugotoje vietoje. Ši sriuba išsilaiko 10–12 mėnesių. Atidarius būtina laikyti šaldytuve ir suvartoti per kelias dienas.

Aštri pomidorų sriuba žiemai su ryžiais ir paprikomis

Pomidorų sriuba žiemai su ryžiais ir pupelėmis

Ingredientai:

  • 2 kg pomidorų
  • 250 g virtų baltųjų pupelių
  • 150 g ryžių
  • 2 morkos
  • 2 svogūnai
  • 2 v. š. aliejaus
  • druskos, cukraus ir pipirų pagal skonį

Gaminimas:

  1. Pomidorus nuplikykite, nulupkite odeles, susmulkinkite.
  2. Svogūnus su morkomis pakepinkite aliejuje.
  3. Į puodą sudėkite pomidorus, pakepintas daržoves, virtas pupeles ir nuplautus ryžius.
  4. Pagardinkite prieskoniais ir virkite apie 35–40 minučių.
  5. Paruoštą sriubą supilstykite į stiklainius ir užsukite.

Ši sriubos versija dar sotesnė – pupelės suteikia baltymų ir gardų skonį.

Laikymas: dėl pupelių šis variantas reikalauja ypač kruopštaus sterilizavimo. Tinkamai užkonservuota sriuba išsilaiko iki 9–10 mėnesių. Atidarytą stiklainį laikykite tik šaldytuve ir suvartokite per 2–3 dienas.

Pomidorų sriuba žiemai su ryžiais ir pupelėmis

Pomidorų sriuba žiemai su ryžiais ir cukinijomis

Ingredientai:

  • 2,5 kg pomidorų
  • 2 nedidelės cukinijos
  • 200 g ryžių
  • 2 morkos
  • 2 svogūnai
  • 2 v. š. aliejaus
  • 1,5 v. š. druskos
  • 1 v. š. cukraus
  • prieskonių pagal skonį

Gaminimas:

  1. Pomidorus (be odelių) sutrinkite į tyrę.
  2. Cukinijas, morkas ir svogūnus susmulkinkite, apkepkite keptuvėje.
  3. Į puodą supilkite pomidorų masę, suberkite daržoves, ryžius ir prieskonius.
  4. Virkite apie 40 minučių, kol viskas suminkštės ir skoniai susijungs.
  5. Supilstykite į stiklainius ir užsukite.

Cukinija suteikia sriubai švelnumo, o pomidorai išlieka pagrindinis skonio akcentas.

Laikymas: laikyti rūsyje ar sandėliuke, kur temperatūra neviršija +15 °C. Ši sriuba gali stovėti 8–10 mėnesių. Atidarius geriausia suvartoti per 3 dienas.

Pomidorų sriuba žiemai su ryžiais ir cukinijomis

Pomidorų sriuba žiemai (su ryžiais) – tai puikus būdas pratęsti vasaros daržovių skonį ir pasiruošti šaltajam metų laikui. Kiekvienas iš pateiktų receptų gali būti pritaikytas pagal šeimos poreikius – galima reguliuoti prieskonių kiekį, papildyti kitomis daržovėmis ar ankštiniais. Pasiruošus tokios sriubos stiklainius, žiemą užteks tik atidaryti dangtelį ir mėgautis gardžiu, jaukiai šildančiu patiekalu.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.


Sėjos kalendorius 2025

Žiūrėti sėjos kalendorių
Pasidalinkite su drauge ar draugu:
author avatar
Vaida Janikūnienė
Esu Vaida. Pagal išsilavinimą – teisininkė, pagal širdį – gamtos mylėtoja. Gamta, augalai, žemė supo mane nuo pat kūdikystės. Gyvenant bute, prie žemės priartėju augindama įvairius egzotinius augalus: mango, kivis, papaja – tai tik keletas iš mano eksperimentų. Labai mylimų eksperimentų. Todėl nepaprastai džiaugiuosi, kad mano ir derlingas.lt keliai susikirto ir galiu pasidalinti savo žiniomis su jumis. Rašydama straipsnius, renku tiek teorinę, tiek praktinę, tiek savo asmeninę patirtį, viską susisteminu, patikrinu informacijos patikimumą ir pateikiu skaitytojams. Tikiuosi, tokiems pat entuziastams kaip ir aš. Iki susiskaitymo!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *