Skip to content

Aktinidijų uogienė: skaidri ir su bananais. Jeigu užsiauginote aktinidijų, būtinai išbandykite šiuos receptus

Aktinidijų uogienė: skaidri ir su bananais. Jeigu užsiauginote aktinidijų, būtinai išbandykite šiuos receptus
Pasidalinkite su drauge ar draugu:

Ar esate girdėję apie aktinidijų uogas? Šios uogos primena mažus kivius, o jų skonis malonus ir saldžiai rūgštus. Deja mūsų krašte aktinidijos nėra labai populiarios. Ir visai be reikalo, nes jose gausu įvairių vitaminų, o ypač vitamino C. Žinoma, šviežias uogas valgyti naudingiausia, bet jomis ilgai nepasimėgausite, tad galime paruošti ir žiemai. Aktinidijų uogas galime užšaldyti arba užkonservuoti. Jei šaldiklyje trūksta vietos, puikus sprendimas – aktinidijų uogienė. Ji puikiai tiks tiek su blynais, tiek pagardint įvairius desertus ar tiesiog tepti ant batono riekelės.

Skaidri aktinidijų uogienė

Paprasta, bet labai skani aktinidijų uogienė, kurios receptą verta išmėginti. Taip ruošiant uogienę, išlieka gana sveikos uogos bei daugelis jų vitaminų.

Ingredientai:

  • 1 kg aktinidijų uogų
  • 600 g cukraus
  • 300 ml vandens
Aktinidijos. Aktinidijų uogos

Gaminimas:

  1. Uogas nuplaukite, nuimkite jų kotelius.
  2. Aktinidijas subadykite ar pradurkite jų šoną peiliu. Tokiu būdu uogos greičiau išskirs savo sultis.
  3. Į puodą suberkite cukrų, supilkite vandenį, išvirkite cukraus sirupą ir jį atvėsinkite.
  4. Į puodą sudėkite paruoštas uogas, užpilkite cukraus sirupu ir palikite pastovėti apie tris dienas vėsioje vietoje, kad į uogas įsiskverbtų cukrus.
  5. Praėjus šiam laikui, puodą su uogomis statykite ant viryklės ir viską užvirinkite. Jei susidaro putų, jas nuimkite.
  6. Uogienei užvirus, ugnį sumažinkite ir virkite apie 10 min., vis pamaišant. Tuomet uogienę atvėsinkite.
  7. Atvėsusią uogienę vėl užvirkite ir pakaitinkite porą minučių.
  8. Paruoštą dar karštą uogienę supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus stiklainius. Uždarykite, dezinfekuotais dangteliais.
  9. Apverskite dangteliais žemyn ir palikite uogienę atvėsti.
  10. Laikykite vėsioje ir tamsioje vietoje.

Aktinidijų uogienė su bananais

Jei norisi vientisesnės konsistencijos ir ryškesnio skonio aktinidijų uogienės, išmėginkite šį receptą. Bananai suteiks malonaus aromato ir sodresnio skonio, o sutrinant aktinidijų uogas, uogienę paruošite greičiau.

Aktinidijų uogienė su bananais

Ingredientai:

  • 500 g aktinidijų uogų
  • 200 g cukraus
  • 1 vnt. banano, didelio
  • 0,5 vnt. citrinos

Gaminimas:

  1. Aktinidijas nuplaukite, nuskabykite kotelius ir palikite nuvarvėti.
  2. Po to saują aktinidijų pasilikite, o kitas sudėkite į elektrinį trintuvą ir sutrinkite.
  3. Masę supilkite į didesnį puodą, sudėkite ir atidėtas uogas, griežinėliais supjaustykite nuluptą bananą.
  4. Gerai nuplaukite citriną, nutarkuokite jos žievelę, be baltosios dalies, kadangi ji karti, išspauskite šiek tiek citrinos sulčių ir minkštimą smulkiai supjaustykite.
  5. Suberkite cukrų, 2-5 valandas palaikykite. Jei laikysite ilgiau, tuomet geriau laikykite šaldytuve.
  6. Praėjus kelioms valandoms, puodą su uogomis užvirkite, vis nugraibant putas. Kai uogienė užverda, ugnį sumažinkite iki mažiausios ir virkite apie 25 min. kartas nuo karto pamaišant.
  7. Paruoštą dar karštą uogienę supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus stiklainius. Uždarykite, steriliais dangteliais.
  8. Apverskite dangteliais žemyn ir palikite uogienę atvėsti.
  9. Laikykite vėsioje ir tamsioje vietoje.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Pasidalinkite su drauge ar draugu:
author avatar
Egidija Indulytė
Didžiąją vaikystės ir jaunystės dalį praleisdavau kaime, gamtoje, tad jau čia prasidėjo mano pažintis ir meilė augalams bei gamtai. Dabar esu kvalifikuota dietistė, padedu kitiems atrasti sveikesnį gyvenimo būdą, meilę maistui, susidraugauti su savo kūnu ir sveika mityba. Juk gamta ir sveikata – neatsiejami dalykai. Vienas didžiausių mano hobių - maisto gaminimas. Tai tarsi mano meditacija. O kiekvienas parašytas straipsnis - tai lyg artimesnis prisilietimas prie gamtos ir jos kuriamų stebuklų, didelis malonumas, žinių pritaikymas bei tobulėjimas. Esu labai laiminga, kad galiu užsiimti mylima veikla ir tuo kas mane labai džiugina. Savo Instagram paskyroje „egidijain“ dalinuosi sveikų ir gardžių receptų idėjomis, sveikatos ir mitybos patarimais bei sudarau individualius mitybos planus, dėl kurių susisiekti galite užsukę į mano Instagram paskyrą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *