Vienas iš daugybės variantų, su kuo patiekti silkę yra – silkė su burokėliais. Receptų begalė, nors geriau pasigilinus, matosi, kad daugelyje jų persipina ir kartojasi tie patys ingredientai. Taigi dviratį čia išrasti sunku, bet įmanoma. Pateiksiu jums tris variantus, o jūs nuspręsite, kuri silkė su burokėliais bus jūsų mėgstamiausia.
Jeigu norėsite silkes gaminti Kūčioms, receptus galite šiek tiek pasikoreguoti, nes kaip žinia, tradiciniam Kūčių stalui netinka nei kiaušiniai, nei majonezas. Tad jei laikotės tradicijų, kiaušinių galite visai nedėti, o vietoje įprasto majonezo naudoti augalinį majonezą. Jį lengvai pasigaminsite iš anakandžių riešutų.
Silkė su burokėliais suomiškai
Suomiškos burokėlių ir silkės salotos tokios skanios ir sočios, kad gali visiškai pakeisti sočią vakarienę. Šis patiekalas labai panašus į „Silkę pataluose“, tik paruošiamos kur kas greičiau.
Jums reikės:
- 250 g sūdytos silkės filė
- 2 virtų burokėlių
- 2 bulvių
- 1 morkos
- 2 kiaušinių
- 1 svogūno
- 3 trumpų žalių agurkų (arba 1 ilgo)
- 1 obuolio
- majonezo padažui
Paruošimo būdas:
- Išvirkite bulves ir morkas, atvėsinkite ir nulupkite. Supjaustykite mažais kubeliais ir suberkite į didesnį dubenį, kuriame būtų patogu salotas išmaišyti.
- Kietai išvirkite kiaušinius, juos gerai atvėsinkite, nulupkite, supjaustykite ir suberkite prie morkų ir bulvių.
- Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Jeigu norite, kad jis nebūtų toks aštrus, nuplikykite jį verdančiu vandeniu arba šiek tiek pasūdykite. Po to suberkite į dubenį prie kitų jau supjaustytų ingredientų.
- Agurkus ir obuolį nuplaukite ir supjaustykite kubeliais.
- Virtus burokėlius nulupkite ir taip pat supjaustykite.
- Silkės filė supjaustykite kubeliais ir suberkite prie kitų produktų.
- Įpilkite majonezo pagal skonį ir visus ingredientus gerai išmaišykite.
Silkė ir burokėliais ir apelsinų padažu
Jeigu pabodo klasikinės silkių salotos su burokėliais, tai šis receptas kaip tik jums. Tai salotos, kurios nustebins savo neįprastu skoniu. Sutikite, kad apelsinai ir silkė kartu skamba tikrai labai netikėtai ir intriguojančiai. Išbandykite – nenusivilsite.
Jums reikės:
- 1 lengvai sūdytos silkės
- 2 burokėlių
- 1 didelio apelsino
- 1 svogūno
- 200 g žalių lapinių salotų (salotas rinkitės savo nuožiūra)
- ryšulėlio žalių kalendros
Paruošimas:
- Burokėlius išvirkite neluptus, atvėsinkite ir nulupkite. Supjaustykite juos riekutėmis ir sumaišykite su puse augalinio aliejaus.
- Silkę išdorokite ir supjaustykite gabaliukais.
- Iš apelsino išspauskite sultis, sumaišykite su cukrumi ir pakaitinkite, kol jos sutirštės. Po to atvėsinkite ir sumaišykite su likusiu aliejumi.
- Burokėlius sudėkite ant salotų lapų, pabarstykite smulkiai supjaustyta kalendra, o ant viršaus išdėliokite silkės gabalėlius.
- Salotas užpilkite apelsinų padažu ir papuoškite svogūnų žiedais.
Silkė su burokėliais, obuoliais ir sūriu
Tai greitai pagaminamos ir klasika dvelkiančios salotos. Ne veltui sakoma, kad nauja – tai seniai pamirišta sena. Netikėtumo efektą šioms salotoms suteikia tik fermentinis sūris. Visa kita, tikrai pažįstama iš vaikystės.
Jums reikės:
- 300 g silkės filė
- 3 marinuotų agurkų
- 1 virto burokėlio
- 1 svogūno
- 1 obuolio
- 50g fermentinio sūrio
- 3 kietai virtų kiaušinių
- žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
- 200 g majonezo
- druskos pagal skonį
Paruošimas:
- Silkę smulkiai supjaustykite gabaliukais.
- Obuolį, burokėlius, svogūną ir kiaušinius nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Marinuotus agurkus taip pat supjaustykite kubeliais.
- Viską sumaišykite, pagardinkite pipirais ir druska, užpilkite majonezu ir gerai išmaišykite.
- Ant viršaus užbarstykite smulkiai tarkuoto sūrio.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.