Skip to content
PARTNERIO REKLAMA

Silkė su morkom – nesenstanti klasika bet kuriam šventiniam stalui

Silkė su morkomis
Pasidalinkite su drauge ar draugu:

Tikrai nesuklysiu, sakydama, kad silkė su morkom – tai nesenstanti klasika silkių receptų istorijoje. Morkos su silke dedamos tiek keptos, tiek marinuotos. Net žiemai gaminamos įvairios morkų mišrainės, kurios paskui, žiemos metu, naudojamos kaip silkių pagardai. Žinoma, klasika, čia neapsiribojama. Galima rasti tikrai labai netikėtų silkės su morkom receptų. Vieną iš tokių jums šiandien pasiūlysiu. O jūs – išbandykite ir nuspręskite, ar jums patinka.

Silkė

Silkė su morkomis ir svogūnais

Šis silkių receptas – mano mylimiausias. Ir progom, ir be progų – šitaip paruošta silkė visada skaniai suvalgoma tiek šeimyniškių, tiek svečių. Viskas paprasta, įprasta ir nostalgiška. Visi ingredientai labai gerai vienas kitą papildo ir bendras skonis tikrai puikus.

Jums reikės:

  • 1 sūdytos silkės
  • 3 svogūnų
  • 2 morkų
  • 4 šaukštų augalinio aliejaus
  • šiek tiek maltų baltųjų pipirų

Paruošimas:

  1. Svogūnus supjaustykite ir iškepkite aliejuje.
  2. Morkas sutarkuokite ir taip pat iškepkite aliejuje. Iškeptas daržoves atvėsinkite.
  3. Silkę išdorokite, supjaustykite gabalėliais ir sumaišykite su daržovėmis ir pipirais.
Morkos ir svogūnai

Silkė su morkom, svogūnais ir pomidorų padažu

Šis receptas tiems, kam paprasta silkė su morkom ir svogūnais atrodo per daug švelni. Pomidorų padažas, be abejo, suteikia šiam patiekalui įvairesnio ir ryškesnio skonio.  

Jums reikės:

  • 2 sūdytų silkių
  • 1 kg morkų
  • 4 svogūnų
  • 5 šaukštai natūralaus pomidorų padažo
  • šiek tiek augalinio aliejaus daržovių kepimui

Paruošimas:

  1. Silkę išdorokite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
  2. Svogūnus supjaustykite ir pakepinkite aliejuje, kol taps permatomi.
  3. Morkas supjaustykite plonais šiaudeliais ir sudėkite į keptuvę, prie svogūnų.
  4. Daržoves troškinkite apie 20 minučių ant vidutinės kaitros.
  5. Į troškintas daržoves sudėkite pomidorų padažą, gerai išmaišykite, pakaitinkite iki užvirimo ir nukelkite nuo ugnies.
  6. Silkę sudėkite į salotinę, ant viršaus paskleiskite atvėsusias daržoves su padažu ir palikite 2-3 valandas pasimarinuoti.
Orkaitėje kepta silkė su morkom

Orkaitėje kepta silkė su morkom ir svogūnais

Šis patiekalas – tai eksperimentų ieškantiems ir jau visus silkių receptus išragavusiems gurmanams. Orkaitėje kepta silkė su morkom ir svogūnais – skamba įdomiai ir netikėtai. Be to, šios salotos labai gražiai atrodo kepimo popieriaus laiveliuose, todėl jas drąsiai galite gaminti šventėms.

Jums reikės:

  • 2 sūdytų silkių
  • žiupsnelio druskos
  • pusės citrinos
  • 2-3 svogūnų
  • 2 morkų
  • augalinio aliejaus

Paruošimas:

  1. Silkę išdorokite ir supjaustykite gabaliukais.
  2. Citriną supjaustykite plonais griežinėliais, o svogūną – pusžiedžiais. Morkas sutarkuokite stambia tarka.
  3. Iš folijos padarykite laivelius, kurių kraštus sutvirtinkite virvele, kad išlaikytų formą.
  4. Sudėkite daržoves į laivelius. Šiek tiek pasūdykite ir apšlakstykite aliejumi. Ant viršaus sudėkite silkės gabaliukus ir citrinos griežinėlius.
  5. Laivelius sudėkite ant kepimo skardos ir kepkite apie 35 minutes +190 °C temperatūroje.
Silkė su morkom ir žirneliais

Silkė su morkom ir žirneliais

Šias sultingas ir skanias salotas galite paruošti savo virtuvėje vos per 30 minučių. Tačiau, jas pagaminus, reikėtų dar šiek tiek palaukti, kol jos sugers česnako aromatą ir atvės, tada jų skonis taps sodresnis ir ryškesnis. Ingredientų užteks 2 porcijoms salotų.

Jums reikės:

  • 120 gramų lengvai sūdytos silkės
  • 1 morkos
  • 2-3 skiltelės česnako
  • 2 svogūnų laiškų
  • 100 gramų konservuotų žaliųjų žirnelių
  • 2 žiupsnelių druskos
  • 1 valgomojo šaukšto augalinio aliejaus
  • 1-2 žiupsnelių maltos kalendros

Paruošimas:

  1. Morkas nulupkite, nuplaukite ir sutarkuokite plonais šiaudeliais. Česnakus nulupkite ir susmulkinkite.
  2. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi, suberkite supjaustytą česnaką ir morkų šiaudelius. Daržoves  pabarstykite malta kalendra ir patroškinkite 1-2 minutes. Tada sukrėskite į dubenėlį ir palikite atvėsti.
  3. Kitame dubenėlyje sumaišykite supjaustytas silkes, konservuotus žirnelius, susmulkintus svogūnų laiškus ir druską. Į tą patį indą sudėkite atvėsusias troškintas morkas ir česnakus. Švelniai išmaišykite visą indo turinį ir 1-2 valandoms padėkite į šaldytuvą. Jei norisi šiek tiek rūgštelės, galite išspausti citrinos.

Viršelio nuotrauka skanauksuausra.com. Kitos nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Pasidalinkite su drauge ar draugu:
author avatar
Ramunė Vilėniškienė
Nemažą gyvenimo dalį dirbau pagal įgytą, verslo vadybos specialybę. Tačiau giliai širdyje visada buvau gamtos vaikas, besidomintis augmenija ir rankdarbiais. Visai neseniai įgijau dar vieną, siuvėjos sprecialybę ir su drauge sukūrėme prekinį ženklą "Metro de lino". Čia mes siuvame ir rankomis siuvinėjame lininius drabužius, namų tekstilę ir aksesuarus. Šalia to pradėjau labiau gilintis į augalų pasaulį, sodininkystę ir daržininkystę. Ėmiau rinkti vaistažoles, auginti daržoves ir apie visa tai rašyti. Šiai dienai šios dvi veiklos yra mano pragyvenimo šaltinis. Esu be galo laiminga, kad galiu daryti tai ką myliu. Manau, kad kiekvieno iš mūsų gyvenimo esmė yra surasti savo tikrąjį kelią ir su džiaugsmu eiti juo.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *