Ruduo yra tas metas, kai grybai tampa pagrindiniu sezoniniu ingredientu. Grybai patiekalams suteikia ypatingo skonio ir yra puikiai derinami su įvairiais kitais ingredientais. Tačiau kartais pritrūksta idėjų ką su jais nuveikti ir ką skanaus pasigaminti. Makaronai su grybais ir žalumynais – tai rudeniu kvepiantis patiekalas, kuris gali būti puikus išsigelbėjimas, kai reikia greitų ir labai skanių pietų idėjos.
Makaronai su grybais ir žalumynais
Šį kartą gamindama pasirinkau voveraites, nes kaip tik turėjau jų šviežių prisirinkusi. Be to, voveraitės pasižymi ypatingu pikantišku skoniu su riešutų bei abrikosų kvapo natomis, tad, gaminant su jomis patiekalus, nereikės papildomų kvapnių prieskonių. Tačiau, jei neturite voveraičių, makaronams gaminti galite rinktis ir kitus grybus, pavyzdžiui pievagrybius, baravykus ar kitus miško grybus. Taip pat sodresniam skoniui naudojau žalumynus – svogūnų laiškus ir krapus, bet čia dar labai tiktų šviežios petražolės ar saliero lapeliai.
Be to, kepant grybus, rekomenduoju rinktis lydytą ar paprastą sviestą, kadangi tokiu būdu grybai labiau atskleidžia savo aromatą ir įgauna lengvą, šiek tiek saldų riešutų skonį. Tad kviečiu ir jus išmėginti šį labai gardų makaronų receptą.
Ingredientai:
- 80 g voveraičių (tinka ir kiti norimi grybai)
- 70 g makaronų (naudojau pilno grūdo)
- 12 g lydyto sviesto, kepimui, galima naudoti ir aliejų
- Keleto svogūnų laiškų
- Keleto krapų šakelių
- Druskos, pagal skonį
- Pipirų, pagal skonį
Gaminimas:
- Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje.
- Voveraites švariai nuvalykite, didesnes supjaustykite mažesniais gabalėliais.
- Keptuvėje išlydykite šiek tiek lydyto sviesto, sudėkite grybus ir apkepkite.
- Įpusėjus kepimui sudėkite smulkintus svogūnų laiškus ir krapus, pagardinkite viską prieskoniais ir pakepkite dar keletą minučių.
- Į keptuvę su grybais sudėkite išvirtus makaronus, viską išmaišykite, jei reikia, įdėkite dar šiek tiek sviesto, viską dar pagardinkite prieskoniais, išmaišykite ir pakepkite kelias minutes.
Skanaus!