Skip to content
PARTNERIO REKLAMA

Makaronai su grybais ir žalumynais – paprastas ir greitas receptas jūsų stalui

Makaronai su grybais ir žalumynais
Pasidalinkite su drauge ar draugu:

Ruduo yra tas metas, kai grybai tampa pagrindiniu sezoniniu ingredientu. Grybai patiekalams suteikia ypatingo skonio ir yra puikiai derinami su įvairiais kitais ingredientais. Tačiau kartais pritrūksta idėjų ką su jais nuveikti ir ką skanaus pasigaminti. Makaronai su grybais ir žalumynais – tai rudeniu kvepiantis patiekalas, kuris gali būti puikus išsigelbėjimas, kai reikia greitų ir labai skanių pietų idėjos.

Makaronai su grybais ir žalumynais

Šį kartą gamindama pasirinkau voveraites, nes kaip tik turėjau jų šviežių prisirinkusi. Be to, voveraitės pasižymi ypatingu pikantišku skoniu su riešutų bei abrikosų kvapo natomis, tad, gaminant su jomis patiekalus, nereikės papildomų kvapnių prieskonių. Tačiau, jei neturite voveraičių, makaronams gaminti galite rinktis ir kitus grybus, pavyzdžiui pievagrybius, baravykus ar kitus miško grybus. Taip pat sodresniam skoniui naudojau žalumynus – svogūnų laiškus ir krapus, bet čia dar labai tiktų šviežios petražolės ar saliero lapeliai.

Be to, kepant grybus, rekomenduoju rinktis lydytą ar paprastą sviestą, kadangi tokiu būdu grybai labiau atskleidžia savo aromatą ir įgauna lengvą, šiek tiek saldų riešutų skonį. Tad kviečiu ir jus išmėginti šį labai gardų makaronų receptą.

Ingredientai:

  • 80 g voveraičių (tinka ir kiti norimi grybai)
  • 70 g makaronų (naudojau pilno grūdo)
  • 12 g lydyto sviesto, kepimui, galima naudoti ir aliejų
  • Keleto svogūnų laiškų
  • Keleto krapų šakelių
  • Druskos, pagal skonį
  • Pipirų, pagal skonį
Makaronai su grybais ir žalumynais

Gaminimas:

  1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje.
  2. Voveraites švariai nuvalykite, didesnes supjaustykite mažesniais gabalėliais.
  3. Keptuvėje išlydykite šiek tiek lydyto sviesto, sudėkite grybus ir apkepkite.
  4. Įpusėjus kepimui sudėkite smulkintus svogūnų laiškus ir krapus, pagardinkite viską prieskoniais ir pakepkite dar keletą minučių.
  5. Į keptuvę su grybais sudėkite išvirtus makaronus, viską išmaišykite, jei reikia, įdėkite dar šiek tiek sviesto, viską dar pagardinkite prieskoniais, išmaišykite ir pakepkite kelias minutes.

Skanaus!

Pasidalinkite su drauge ar draugu:
author avatar
Egidija Indulytė
Didžiąją vaikystės ir jaunystės dalį praleisdavau kaime, gamtoje, tad jau čia prasidėjo mano pažintis ir meilė augalams bei gamtai. Dabar esu kvalifikuota dietistė, padedu kitiems atrasti sveikesnį gyvenimo būdą, meilę maistui, susidraugauti su savo kūnu ir sveika mityba. Juk gamta ir sveikata – neatsiejami dalykai. Vienas didžiausių mano hobių - maisto gaminimas. Tai tarsi mano meditacija. O kiekvienas parašytas straipsnis - tai lyg artimesnis prisilietimas prie gamtos ir jos kuriamų stebuklų, didelis malonumas, žinių pritaikymas bei tobulėjimas. Esu labai laiminga, kad galiu užsiimti mylima veikla ir tuo kas mane labai džiugina. Savo Instagram paskyroje „egidijain“ dalinuosi sveikų ir gardžių receptų idėjomis, sveikatos ir mitybos patarimais bei sudarau individualius mitybos planus, dėl kurių susisiekti galite užsukę į mano Instagram paskyrą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *