Cezario salotos žavi savo paprastumu ir galimybe jas pakeisti pagal savo skonį. Šį kartą siūlome receptus jūros gėrybių mėgėjams: Cezario salotos su krevetėmis ir Cezario salotos su lašiša bei kitais priedais. Pastaruoju metu Cezario salotos su šiomis jūros gėrybėmis tampa vienu populiariausiu pasirinkimu restoranuose, konkuruojantis su klasikinėmis Cezario salotomis ar salotomis su vištiena. Tad gal tokį variantą pamėgsite ir jūs?
Cezario salotos su krevetėmis
Šias salotas pasigaminsite beveik taip pat, kaip ruošiant salotas su vištiena ar kitu „mėsišku“ ingredientu, tačiau šiam receptui pagrindinį akcentą suteikia krevetės. Todėl jums prireiks:
- 0,5 kg tigrinių ar karališkų krevečių
- 0,5 šaukšto prieskonių mišinio krevetėms (iš ožragių, česnako, imbiero, čiobrelių ir rožinių pipirų)
- 2 šaukštų aliejaus
- 1 romaninės salotos galva
- 0,3 puodelio parmezano
- 0,5 puodelio skrebučių, paskrudintų iš čiabatos duonos
Šioms salotoms pritiks Cezario salotų padažas su majonezu, o jį pagaminsite iš:
- 0,75 puodelio majonezo
- 3 ančiuvių filė
- 2 šaukštai šviežiai spaustų citrinos sulčių
- 2 skiltelės česnako
- 1 šaukštas Dižono garstyčių
- 1 šaukštas Vorčesterio padažo
- Druskos ir pipirų
Gaminimas:
- Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės kaitros ir įpilkite aliejaus. Kol keptuvė kaista, dubenyje esančias krevetes pabarstykite prieskoniais ir išmaišykite.
- Kepkite krevetes keptuvėje po 2–3 minutes iš kiekvienos pusės, kol taps rožinės spalvos. Išimkite iš keptuvės krevetes ir atidėkite į šalį.
- Padažą ruoškite sumaišydami trintuve visus jam skirtus ingredientus.
- Paruoškite salotas: sudėkite į dubenį nuplautus ir nusausintus salotos lapus, supilkite sūrį, įdėkite krevetes, užpilkite padažą ir sumaišykite. Ant viršaus uždėkite skrebučius, tada patiekite.
Cezario salotos su lašiša, avokadu ir kiaušiniu
Na ir dar vienas kiek unikalus Cezario salotos receptas, kuriuo ne šiaip užkąs, bet sočiai pavalgys du žmonės. Salotas pasiruoškite iš:
- 2 galvos vidutinio dydžio romaninių salotų
- 1 puodelio baltos duonos skrebučių
- 0,5 puodelio Parmezano drožlių
- 2 lašišos filė gabalėliai be odos (po 140 g)
- 2 kiaušiniai
- 1 avokadas
- 1 šaukštelis česnako miltelių
- 50 g smulkiai pjaustytos šoninės
- 0,5 citrinos
- Žiupsnis druskos
Prie šių salotų tiks cezario salotų padažas su jogurtu, o jam pagaminti reikės:
- 0,3 puodelio graikiško jogurto
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštelio Dižono garstyčių
- 1 šaukšto citrinos sulčių
- 1 šaukštelio kaparėlių
- 0,5 skiltelės česnako
- žiupsnelio maltų juodųjų pipirų ir druskos
Gaminimas:
- Lašišos filė įtrinkite česnako milteliais ir druska. Įkaitinkite keptuvę su šlakeliu alyvuogių aliejaus ir kepkite lašišą, kol ji iš abiejų pusių iškeps pagal jūsų skonį. Išimkite lašišą, išspauskite ant kiekvienos filė citrinos sultis ir atidėkite.
- Į tą pačią keptuvę sudėkite šoninę ir kepkite, kol ji taps auksinė ir traški.
- Kol kepa šoninė, išvirkite atskirai arba į keptuvę su kepančia šonine įmuškite kiaušinius taip, kaip jums patinka.
- Pagaminkite salotas ir padažą: į dubenį sudėkite romanines salotas su šonine, avokado griežinėliais, parmezano sūrio drožlėmis ir skrebučiais. Padažui sumaišykite visus ingredientus, jį užpilkite ant salotų ir gerai išmaišykite. Ant viršaus uždėkite lašišą, kiaušinį ir patiekite.
Šaltiniai
https://cafedelites.com/salmon-and-avocado-caesar-salad-recipe/
https://www.loveandlemons.com/caesar-dressing/
https://grandbaby-cakes.com/shrimp-caesar-salad/
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.