Jei mėgstate omletą, bet rytinis stovėjimas prie viryklės jums ne prie širdies – omletas keptas orkaitėje gali būti jūsų išsigelbėjimas. Omletas orkaitėje iškeps itin purus ir „sultingas“, o geriausia tai, kad viską pašovus į orkaite galima eiti ruošti ir rytinę kavą. Šis patiekalas maistingas, tačiau turi palyginti nedaug kalorijų, todėl tiks ir siekiantiems sulieknėti. Jei turite svečių ar jūsų gausi šeima, be didelio vargo visus pamaitinsite padvigubinę ar patrigubinę ingredientų kiekį.
Omletas orkaitėje – receptas
Maždaug 3 omleto porcijoms jums reikės:
- 6 kiaušinių
- ¼ stiklinės pieno
- ½ svogūno
- 2 mažų saldžiųjų paprikų
- 150 g virto kumpio
- Pipirų (pagal skonį)
- Druskos (pagal skonį)
- Šviežių agurkų (pagardinimui)
Visų pirmą įjunkite orkaitę ir užstatykite, kad įkaistų iki 170 °C, tuomet metas supjaustyti svogūną, saldžiąsias paprikas ir kumpį. Toliau išplakame kiaušinius ir supilame pieną. Į paruoštą masę dedame supjaustytus ingredientus, pipirus, druską ir viską pamaišome. Kepimo skardą šiek tiek patepkite aliejumi iš viską supilkite. Įdėjus omletą į orkaitę reikės palaukti apie 25 minutes, štai ir viskas! Prie šio patiekalo puikiai tinka švieži agurkai.
Kuo dar galima pagardinti omletą?
Šį pusryčių receptą galite patiekti su galybe priedų ir padažų. Visi mėgstame skirtingo skonio kiaušinius, todėl drąsiai eksperimentuokite ir į savo porciją dėkite ką tik norite. Na, o štai keletas pagardų, kurie jums gali patikti:
- Salsa padažas
- Olandiškas padažas
- Avokadai
- Sūris
- Grietinė
- Aštrus padažas
Omletas orkaitėje: variacijos
Jei mėgstate sūrį, nedvejodami dėkite jį ir į omleto masę ar ant viršaus. Prie šio recepto puikiai tiks aštrus čederio, šveicariškas, arba goudos sūris.
Jei norisi dar sotesnio patiekalo virtą kumpį galite pakeisti virta šonine. Kitas variantas – keptą šoninę dėti ant viršaus kaip pagardą. Taip pat vietoj virto kumpio taip pat galite naudoti daktarišką dešrą.
Eksperimentuokite su prieskoniais, išbandykite šviežias petražoles, raudonėlį, česnako miltelius ir įvairius pipirus. Taip pat savo omletui galite suteikti naujo skonio įdėję grybų, špinatų ar pomidorų.
Jei iš omleto norite pasigaminti gardų pusryčių sumuštinį, tai taip pat įmanoma. Tiesiog paskrudinkite ir patepkite sviestu 6 riekes duonos. Kai omletas bus iškeptas, mentele padalinkite jį į 6 dalis ir dėkite ant duonos.
Kaip tinkamai laikyti omletą?
Turbūt ne visi žino, bet šio patiekalo kambario temperatūroje negalima laikyti ilgiau nei 2 valandas. Jei atsitiko taip, kad omleto išsikepėte per daug, likutį atvėsinkite, tada sudėkite į sandarų indą ir laikykite šaldytuve. Taip jis gali būti laikomas 3-4 dienas. Prieš patiekdami pašildykite mikrobangų krosnelėje. Ar žinojote, kad omletą galima ir šaldyti? Norėdami laikyti omletą šaldiklyje tiesiog susukite jį į foliją. Užsaldytas omletas bus tinkamas vartoti net iki 3 mėnesių. Prieš pašildydami leiskite jam atitirpti šaldytuve.
Šaltiniai:
https://dinnerthendessert.com/oven-baked-omelette/
https://www.sixsistersstuff.com/recipe/oven-baked-omelet-recipe/
Nuotraaukos autorės.