Saldžius vaflius tikriausiai daugelis yra valgę, kurie gaminami iš paprastos tešlos ir gardinami saldžiais pagardais. O ar esate ragavę nesaldžių, pikantiškų vaflių? Jei dar neteko, tuomet pats laikas išbandyti šį receptą. Vafliai su morkomis ne tik labai skanūs, bet ir sotūs, tad puikiai tiks ir pietums ar vėlyviems pusryčiams.
Vafliai su morkomis
Šiuos vaflius gaminau su morkomis, tačiau daržoves galima keisti ir kitomis, pavyzdžiui, moliūgais, cukinijomis ar net virtais burokėliais. Kai gamta gausi įvairiomis gėrybėmis, verta jas išnaudoti visokiomis formomis ir taip suvalgyti kuo daugiau daržovių, kurių mums taip reikia.
Patiekimui naudojau avokadą, nors jis nėra būtinas, bet verta įtraukti ir jį. Taip patiekalas tampa sotesnis, gauname gerųjų riebalų, vitaminų, skaidulų bei baltymų. Taip pat avokadą apibėriau kanapių sėklomis ir saldžiosios paprikos milteliais, kurie suteikia papildomo skonio. Be to, vafliai su morkomis labai dera su graikišku ar natūraliu jogurtu, tad rekomenduoju šalia jų įsidėti ir keletą šaukštelių jogurto.
Keturiems vafliams reikės:
- 300 g morkų
- 2 vnt. kiaušinių
- 60 g kukurūzų miltų, galima keisti kvietiniais
- 1 a.š. džiovintų petražolių, tinka ir kiti žalumynai, pavyzdžiui krapai
- Druskos, pagal skonį
- Pipirų, pagal skonį
Patiekimui:
- 1 vnt. avokado
- kanapių sėklų, saldžiosios paprikos miltelių, pagal skonį (nebūtina)
Gaminimas:
1. Morkas sutarkuokite burokine tarka.
2. Į tarkuotas morkas suberkite miltus, prieskonius, įmuškite kiaušinį.
3. Viską gerai išmaišykite, jei masė labai tiršta, galima įpilti šlakelį vandens.
4. Vaflinę patepkite šiek tiek aliejaus, dėkite morkų masę ir kepkite, kol gražiai apskrus.
5. Ant iškeptų vaflių dėkite pjaustytą avokadą. Skanu pagardinti kanapių sėklomis ir paprikos milteliais.
Skanaus!