Skip to content
PARTNERIO REKLAMA

Pikantiški vafliai su morkomis – puikiai tiks ir pietums, ir mėgstantiems sočius pusryčius

Vafliai su morkomis: receptas
Pasidalinkite su drauge ar draugu:

Saldžius vaflius tikriausiai daugelis yra valgę, kurie gaminami iš paprastos tešlos ir gardinami saldžiais pagardais. O ar esate ragavę nesaldžių, pikantiškų vaflių? Jei dar neteko, tuomet pats laikas išbandyti šį receptą. Vafliai su morkomis ne tik labai skanūs, bet ir sotūs, tad puikiai tiks ir pietums ar vėlyviems pusryčiams.

Vafliai su morkomis

Šiuos vaflius gaminau su morkomis, tačiau daržoves galima keisti ir kitomis, pavyzdžiui, moliūgais, cukinijomis ar net virtais burokėliais. Kai gamta gausi įvairiomis gėrybėmis, verta jas išnaudoti visokiomis formomis ir taip suvalgyti kuo daugiau daržovių, kurių mums taip reikia.

Pikantiški vafliai su morkomis – puikiai tiks ir pietums, ir mėgstantiems sočius pusryčius

Patiekimui naudojau avokadą, nors jis nėra būtinas, bet verta įtraukti ir jį. Taip patiekalas tampa sotesnis, gauname gerųjų riebalų, vitaminų, skaidulų bei baltymų. Taip pat avokadą apibėriau kanapių sėklomis ir saldžiosios paprikos milteliais, kurie suteikia papildomo skonio. Be to, vafliai su morkomis labai dera su graikišku ar natūraliu jogurtu, tad rekomenduoju šalia jų įsidėti ir keletą šaukštelių jogurto.

Keturiems vafliams reikės:

  • 300 g morkų
  • 2 vnt. kiaušinių
  • 60 g kukurūzų miltų, galima keisti kvietiniais
  • 1 a.š. džiovintų petražolių, tinka ir kiti žalumynai, pavyzdžiui krapai
  • Druskos, pagal skonį
  • Pipirų, pagal skonį

Patiekimui:

  • 1 vnt. avokado
  • kanapių sėklų, saldžiosios paprikos miltelių, pagal skonį (nebūtina)

Gaminimas:

1. Morkas sutarkuokite burokine tarka.

Vafliai su morkomis: receptas

2. Į tarkuotas morkas suberkite miltus, prieskonius, įmuškite kiaušinį.

Vafliai su morkomis: receptas

3. Viską gerai išmaišykite, jei masė labai tiršta, galima įpilti šlakelį vandens.

4. Vaflinę patepkite šiek tiek aliejaus, dėkite morkų masę ir kepkite, kol gražiai apskrus.

Vafliai su morkomis: receptas

5. Ant iškeptų vaflių dėkite pjaustytą avokadą. Skanu pagardinti kanapių sėklomis ir paprikos milteliais.

Skanaus!

Pasidalinkite su drauge ar draugu:
author avatar
Egidija Indulytė
Didžiąją vaikystės ir jaunystės dalį praleisdavau kaime, gamtoje, tad jau čia prasidėjo mano pažintis ir meilė augalams bei gamtai. Dabar esu kvalifikuota dietistė, padedu kitiems atrasti sveikesnį gyvenimo būdą, meilę maistui, susidraugauti su savo kūnu ir sveika mityba. Juk gamta ir sveikata – neatsiejami dalykai. Vienas didžiausių mano hobių - maisto gaminimas. Tai tarsi mano meditacija. O kiekvienas parašytas straipsnis - tai lyg artimesnis prisilietimas prie gamtos ir jos kuriamų stebuklų, didelis malonumas, žinių pritaikymas bei tobulėjimas. Esu labai laiminga, kad galiu užsiimti mylima veikla ir tuo kas mane labai džiugina. Savo Instagram paskyroje „egidijain“ dalinuosi sveikų ir gardžių receptų idėjomis, sveikatos ir mitybos patarimais bei sudarau individualius mitybos planus, dėl kurių susisiekti galite užsukę į mano Instagram paskyrą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *