Skip to content

Salotos su vištiena – išbandykite 3 neįprastus saldesnius šio patiekalo variantus 

  • by
Salotos su vištiena – išbandykite 3 neįprastus saldesnius šio patiekalo variantus
Pasidalinkite su drauge ar draugu:

Vištiena virtuvės kontekste užima svarbią vietą, kaip viena pagrindinių baltymingų ir mėsiškų maisto produktų. Yra daugybė idėjų kaip ruošiami patiekalai su vištienos krūtinėle, šlaunelėmis, sparneliais ir kitomis dalimis, bet vienos iš sotesnių ir itin paprastai pagaminamų variantų yra salotos su vištiena. Šiame valgyje galima panaudoti tiek vištienos likučius, tiek šviežiai iškeptus ar kitaip paruoštus kepsnelius. O neįprasta tai, kad prie vištienos dera saldesni ingredientai, kuriuos gana sunku įsivaizduoti kituose patiekaluose. Tad pateiksime 3 įdomesnius, bet tikrai dėmesio vertus receptus savo vištienos salotos dubenėliui paįvairinti. 

Paprastos salotos su vištiena ir braškėmis 

Tai gana įdomaus derinio patiekalas, kurį galima pritaikyti ir kaip salotos prie vištienos versiją (jeigu mėsos nesusmulkinsite). O gaivios salotos su kepta vištiena rasis tada, jei mėsą susipjaustysite juostelėmis ar gabaliukais. Tai gali tapti puikiu, sveiku garnyru arba akimirksniu pagamintomis salotomis, trykštančias žaluma ir šviežumu. Gal jos netgi užims jūsų pamėgtų Cezario salotos su vištiena vietą?  

Salotos su vištiena ir braškėmis 

Ingredientai: 

  • 100 g vištienos krūtinėlės  
  • 1 puodelis įvairių salotų mišinio 
  • pusė puodelio pjaustytų braškių
  • pusė avokado, pjaustyto griežinėliais 
  • 20 g Fetos sūrio ar mėlynojo pelėsinio sūrio 
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus (+1 šaukštas vištienai kepti) 
  • Druskos ir juodųjų pipirų 

Gaminimas: 

  1. Vištieną pabarstykite prieskoniais ir iškepkite su šlakeliu aliejaus keptuvėje, įkaitintoje ant vidutinės ugnies. Galite kepti kepsnelius arba mėsą supjaustyti gabaliukais – kaip tik jums patogiau. 
  2. Į dubenį ar lėkštę sudėkite ingredientus: salotas, braškes, avokadą, supilkite aliejų ir pamaišykite. Pabarstykite patrupinto sūrio, jei reikia pagardinkite prieskoniais ir galiausiai ant viršaus sudėkite atvėsintus vištienos kepsnelius. 

Gaivios salotos su rūkyta vištiena ir kukurūzais 

Tai vienos klasikinių, jau nieko nestebinančių, bet nepakartojamai skanių rūkytos vištienos salotos receptų. Iš esmės rūkytą vištieną galite keisti virta ar kepta ant grotelių mėsa, bet tai šiek tiek nulems ir galutinio rezultato skonį. Šis patiekalas dar žinomas kaip gardžioji rūkytos vištienos mišrainė, nes sudėtyje esantis majonezas sujungia visus ingredientus ir skonius.  

Gaivios salotos su rūkyta vištiena ir kukurūzais

Salotoms pasigaminti jums reikės: 

  • 450 g rūkytos vištienos krūtinėlės arba ketvirčio 
  • 1 didelė skardinė (apie 400 ml) konservuotų kukurūzų  
  • 1 didelė skardinė gabalėliais pjaustytų ananasų     
  • 120–180 ml majonezo 
  • 2 šaukšteliai Dižono garstyčių 
  • 1 šaukštelis raudonojo vyno acto  
  • 1 šaukštelis šviežių žolelių (čiobrelių, bazilikų arba raudonėlių)  
  • druskos bei šviežių juodųjų pipirų pagal skonį 
  • prieskonių pagal skonį (saldžiosios paprikos miltelių, maltų kmynų) 

Gaminimas: 

  1. Dubenėlyje sumaišykite ingredientus padažui iš majonezo, garstyčių, raudonojo vyno acto ir žolelių. Atidėkite į šalį. 
  2. Dideliame dubenyje sudėkite nuvarvintus kukurūzus, susmulkintą ir gabalėliais supjaustytą vištieną, nuvarvintus ananasus. 
  3. Sudėkite salotų padažą ir jei reikia, pagardinkite prieskoniais.  

Gaivios vištienos salotos su vynuogėmis  

Jau pastebėjote, kad vištiena tinka su saldesniais ingredientais, tokie kaip braškės, kukurūzai, ananasai, tai į šią trijulę dar reikėtų įtraukti ir vynuoges. Na ir kiek išmušime jus iš vėžių su tokiais „daržoviškais” priedais kaip agurkai ir paprikos. Bet nuo to valgio skonis nenukentės – taip salotos su virta vištiena įgaus gaivumo. 

Gaivios vištienos salotos su vynuogėmis  

Jums reikės: 

  • 2 puodeliai susmulkintos virtos vištienos (tinka ir rūkyta ar kepta mėsa) 
  • 1 puodelis žaliųjų ir raudonųjų vynuogių 
  • 1 trumpavaisis agurkas
  • pusė raudonosios saldžiosios paprikos
  • 50 ml majonezo 
  • Druskos bei pipirų 

Gaminimas: 

  1. Vynuoges perpjaukite pusiau, o agurką ir papriką supjaustykite kubeliais. 
  2. Visus ingredientus sudėkite į indą ir išmaišykite. Pagardinkite pagal skonį prieskoniais ir štai jums rezultatas – gardžios salotos su vištiena.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Pasidalinkite su drauge ar draugu:
author avatar
Edita
Esu Edita, derlingas.lt straipsnių rašytoja. Visą vaikystę ir paauglystę augau miško apsuptyje, gamtos gėrybių ir savito jos žavesio sūkuryje. Neapsakoma meilė gamtai paskatino mane „krimsti“ biologijos bakalauro ir magistro mokslus, o laisvalaikio metu rinkti augalų egzempliorius asmeninio herbaro kolekcijai. Kai suaugau, minimalią gamtos imitaciją pradėjau kurti ir savo aplinkoje: nedidelis šiltnamis ir kelios lysvės su sodinukais darže, keli vaismedžiai sode ir daugybė vazonų su augalais kambaryje. Vaiko priežiūros atostogos atvėrė galimybę save realizuoti rašytojos vaidmenyje ir taip meilę gamtai perteikti plačiajai visuomenei. Tai nauja patirtis man pačiai, bet nuolatinis domėjimasis augalais, gyvūnais šį iššūkį padeda įveikti sklandžiai. Papildomai praeitos studentų mokslinės praktikos, apželdinimo kursai ir narystė „Herbologų draugijoje“ padėjo praplėsti požiūrį į gamtą ir pagilinti žinias. Suvokus, kad kiekvienas vabalėlis, kiekvienas augalo lapo centimetras ar išbarstytas grūdelis yra be galo svarbus visiems gamtos sutvėrimams, įskaitant ir žmogų, norisi šia mintimi dalintis su visais gamtos mylėtojais. Mano kaip rašytojos tikslas – bendradarbiaujant kartu su derlingas.lt komanda įdomiai pateikti patikrintą, išsamią informaciją besidomintiems sodininkams, gėlininkams, daržininkams ir kitiems gamtai prijaučiantiems skaitytojams. Siekiu suteikti informatyvius, poreikius patenkinančius straipsnius, tad kviečiu skirti laiko edukacijos valandėlei apie gamtos suteikiamus turtus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *