Skip to content

Cezario salotos su vištiena – maistingesnis „tikrųjų“ Cezario salotų variantas: liksite sužavėti

  • by
Cezario salotos su vištiena
Pasidalinkite su drauge ar draugu:

Kai kam klasikinės Cezario salotos gali atrodyti per daug paprastos, tad papildoma mėsytė prideda maistingumo ir suteikia naujo atspalvio valgiui.  O visų geriausia ir skaniausia dalis – vištieną paruošti neužtrunka ilgiau, negu įprastai, tad kodėl nepasitobulinus recepto? Taip pavyks puikios Cezario salotos su vištiena.

Receptas: Cezario salotos su vištiena

Tai lyg paprastos naminės Cezario salotos, papildytos vištiena. Vieni mėgsta vištieną supjaustyti mažais, kąsnio dydžio gabaliukais, kiti – pailgomis juostelėmis, treti – patiekti su visu krūtinėlės kepsniu. Iš tikrųjų, vištieną galima keisti ir kitais ingredientais, pavyzdžiui, kepta šonine ar krevetėmis. Tačiau, jeigu norite salotų su vištiena, dviem porcijoms pasigaminti jums prireiks šių ingredientų:

  • 1 didelės romaninės salotos galva
  • 4 storai atpjautos baltos duonos riekės arba 1 kepaliukas čiabatos duonos
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 vištienos krūtinėlės be kaulų
  • 1/3 puodelio parmezano arba kito kieto itališko sūrio (pavyzdžiui, Grana Padano) drožlių

Prie salotų tinka klasikinis cezario salotų padažas su ančiuviais, kurį pasigaminsite iš:

  • 4–6 ančiuvių filė (pagal skonį)
  • 1 kiaušinio trynys
  • 3 šaukštai citrinos sulčių
  • 2 šaukšteliai Dižono garstyčių
  • 1 skiltelė česnako
  • 0,5 šaukštelio Vorčesterio padažo
  • 100 ml alyvuogių aliejaus
  • 100 ml avokadų, rapsų ar saulėgrąžų aliejaus (vien alyvuogių aliejaus skonis būna per daug intensyvus)
  • 50 g tarkuoto parmezano
  • pipirų ir druskos

Gaminimas:

  1. Pasiruoškite skrebučius. Baltą duoną supjaustykite kubeliais arba čiabatą suplėšykite nedideliais gabalėliais. Juos užpilkite alyvuogių aliejumi, paskleiskite ant skardos ir paskrudinkite 200 °C orkaitėje 8–10 min.
  2. Vištos krūtinėles ištepkite aliejumi ir prieskoniais. Įkaitintoje sausoje keptuvėje iškepkite vištieną. Iškepusią mėsą pasmulkinkite iki juostelių ar kąsnio dydžio gabaliukų.
  3. Pasiruoškite padažą. Į trintuvą sudėkite visus padažui reikalingus ingredientus ir viską sutrinkite iki vientisos masės.
  4. Į dubenį dėkite nuplautas, nusausintas ir šiek tiek pasmulkintas salotas, pagramdyto sūrio drožles, iškepusius skrebučius, smulkintą vištieną ir užpilkite padažu. Patiekite.
Cezario salotos su vištiena

Šaltiniai:
https://www.healthyseasonalrecipes.com/creamy-classic-caesar-salad-dressing/
https://www.bbcgoodfood.com/recipes/chicken-caesar-salad

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Rekomenduojamas video

Pasidalinkite su drauge ar draugu:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *