Skip to content

Cezario salotos su vištiena – maistingesnis „tikrųjų“ Cezario salotų variantas: liksite sužavėti

  • by
Cezario salotos su vištiena
Pasidalinkite su drauge ar draugu:

Kai kam klasikinės Cezario salotos gali atrodyti per daug paprastos, tad papildoma mėsytė prideda maistingumo ir suteikia naujo atspalvio valgiui.  O visų geriausia ir skaniausia dalis – vištieną paruošti neužtrunka ilgiau, negu įprastai, tad kodėl nepasitobulinus recepto? Taip pavyks puikios Cezario salotos su vištiena.

Receptas: Cezario salotos su vištiena

Tai lyg paprastos naminės Cezario salotos, papildytos vištiena. Vieni mėgsta vištieną supjaustyti mažais, kąsnio dydžio gabaliukais, kiti – pailgomis juostelėmis, treti – patiekti su visu krūtinėlės kepsniu. Iš tikrųjų, vištieną galima keisti ir kitais ingredientais, pavyzdžiui, kepta šonine ar krevetėmis. Tačiau, jeigu norite salotų su vištiena, dviem porcijoms pasigaminti jums prireiks šių ingredientų:

  • 1 didelės romaninės salotos galva
  • 4 storai atpjautos baltos duonos riekės arba 1 kepaliukas čiabatos duonos
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 vištienos krūtinėlės be kaulų
  • 1/3 puodelio parmezano arba kito kieto itališko sūrio (pavyzdžiui, Grana Padano) drožlių

Prie salotų tinka klasikinis cezario salotų padažas su ančiuviais, kurį pasigaminsite iš:

  • 4–6 ančiuvių filė (pagal skonį)
  • 1 kiaušinio trynys
  • 3 šaukštai citrinos sulčių
  • 2 šaukšteliai Dižono garstyčių
  • 1 skiltelė česnako
  • 0,5 šaukštelio Vorčesterio padažo
  • 100 ml alyvuogių aliejaus
  • 100 ml avokadų, rapsų ar saulėgrąžų aliejaus (vien alyvuogių aliejaus skonis būna per daug intensyvus)
  • 50 g tarkuoto parmezano
  • pipirų ir druskos

Gaminimas:

  1. Pasiruoškite skrebučius. Baltą duoną supjaustykite kubeliais arba čiabatą suplėšykite nedideliais gabalėliais. Juos užpilkite alyvuogių aliejumi, paskleiskite ant skardos ir paskrudinkite 200 °C orkaitėje 8–10 min.
  2. Vištos krūtinėles ištepkite aliejumi ir prieskoniais. Įkaitintoje sausoje keptuvėje iškepkite vištieną. Iškepusią mėsą pasmulkinkite iki juostelių ar kąsnio dydžio gabaliukų.
  3. Pasiruoškite padažą. Į trintuvą sudėkite visus padažui reikalingus ingredientus ir viską sutrinkite iki vientisos masės.
  4. Į dubenį dėkite nuplautas, nusausintas ir šiek tiek pasmulkintas salotas, pagramdyto sūrio drožles, iškepusius skrebučius, smulkintą vištieną ir užpilkite padažu. Patiekite.
Cezario salotos su vištiena

Šaltiniai:
https://www.healthyseasonalrecipes.com/creamy-classic-caesar-salad-dressing/
https://www.bbcgoodfood.com/recipes/chicken-caesar-salad

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Pasidalinkite su drauge ar draugu:
author avatar
Edita
Esu Edita, derlingas.lt straipsnių rašytoja. Visą vaikystę ir paauglystę augau miško apsuptyje, gamtos gėrybių ir savito jos žavesio sūkuryje. Neapsakoma meilė gamtai paskatino mane „krimsti“ biologijos bakalauro ir magistro mokslus, o laisvalaikio metu rinkti augalų egzempliorius asmeninio herbaro kolekcijai. Kai suaugau, minimalią gamtos imitaciją pradėjau kurti ir savo aplinkoje: nedidelis šiltnamis ir kelios lysvės su sodinukais darže, keli vaismedžiai sode ir daugybė vazonų su augalais kambaryje. Vaiko priežiūros atostogos atvėrė galimybę save realizuoti rašytojos vaidmenyje ir taip meilę gamtai perteikti plačiajai visuomenei. Tai nauja patirtis man pačiai, bet nuolatinis domėjimasis augalais, gyvūnais šį iššūkį padeda įveikti sklandžiai. Papildomai praeitos studentų mokslinės praktikos, apželdinimo kursai ir narystė „Herbologų draugijoje“ padėjo praplėsti požiūrį į gamtą ir pagilinti žinias. Suvokus, kad kiekvienas vabalėlis, kiekvienas augalo lapo centimetras ar išbarstytas grūdelis yra be galo svarbus visiems gamtos sutvėrimams, įskaitant ir žmogų, norisi šia mintimi dalintis su visais gamtos mylėtojais. Mano kaip rašytojos tikslas – bendradarbiaujant kartu su derlingas.lt komanda įdomiai pateikti patikrintą, išsamią informaciją besidomintiems sodininkams, gėlininkams, daržininkams ir kitiems gamtai prijaučiantiems skaitytojams. Siekiu suteikti informatyvius, poreikius patenkinančius straipsnius, tad kviečiu skirti laiko edukacijos valandėlei apie gamtos suteikiamus turtus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *