Skip to content
PARTNERIO REKLAMA

Keksiukai su obuoliais: rudeniški ir lengvai pagaminami receptai obuolių mėgėjams

Keksiukai su obuoliais: lengvai pagaminami receptai rudens sezono mėgėjams
Pasidalinkite su drauge ar draugu:

Rudens sezonas kvepia obuoliais ir cinamonu – tai pats geriausias metas išbandyti naujus kepimo receptus, kurie sušildys namus jaukumu ir pripildys virtuvę nepakartojamo aromato. Keksiukai su obuoliais yra vienas populiariausių rudenį kepamų desertų, kuris puikiai tinka tiek šeimos arbatai, tiek svečių vaišėms.

Šiandien siūlome du skirtingus receptus: klasikinius keksiukus su obuoliais ir sveikesnius keksiukus su obuoliais bei avižų dribsniais.

Klasikiniai obuolių keksiukai su trupinių kepure

Šie keksiukai pasižymi traškia trupinių „kepurėle“ viršuje ir sultingais obuolių gabaliukais viduje – tikras rudens desertas!

Įdomūs faktai apie tai, kada buvo iškeptas pirmasis keksiukas Ar žinojai, kad pirmasis keksiukas buvo iškeptas ne kaip desertas, o kaip temperatūros bandymas? XVIII amžiuje kepėjai mažus pyragėlius kepdavo, kad patikrintų orkaitės karštį prieš dedant didelį pyragą! O obuoliai, pasirodo, turi net 7 500 veislių pasaulyje, ir jų sėklos savyje slepia šiek tiek cianido!
Ar nori sužinoti įdomų faktą apie tai, kada buvo iškeptas pirmasis keksiukas? * Šią įdomią informaciją galėsite pamatyti peržiūrėję trumpą reklamą

Tešlai reikės:

  • 280 g miltų
  • 2 a. š. kepimo miltelių
  • ½ a. š. druskos
  • 1 a. š. cinamono
  • 100 g sviesto, išlydyto
  • 200 g cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 240 ml pieno
  • 2 didelių obuolių, nuluptų ir smulkiai supjaustytų

Trupiniams:

  • 50 g miltų
  • 50 g rudojo cukraus
  • 1 a. š. cinamono
  • 40 g šalto sviesto, kubeliais

Gaminimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C. Keksiukų formeles išklokite popieriniais įdėklais.
  2. Dubenėlyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir cinamoną.
  3. Kitame dubenyje išplakite išlydytą sviestą su cukrumi, įmuškite kiaušinius ir įpilkite pieną.
  4. Sausus ingredientus švelniai įmaišykite į skystuosius, pridėkite obuolius.
  5. Trupiniams sutrinkite visus ingredientus pirštų galiukais, kol masė taps smulkių trupinių pavidalo.
  6. Padalinkite tešlą į formeles, užpildydami maždaug 2/3 formelės, užberkite trupiniais.
  7. Kepkite 20–25 minutes, kol keksiukai pakils ir įgaus auksinę spalvą.
Klasikiniai obuolių keksiukai su trupinių kepure

Sveikuoliški keksiukai su obuoliais ir avižų dribsniais

Šis receptas puikiai tiks tiems, kas ieško šiek tiek sveikesnės alternatyvos – avižų dribsniai suteikia papildomų skaidulinių medžiagų, o natūralūs obuoliai sumažina pridėtinio cukraus kiekį.

Rekomenduojamas video

Reikės:

  • 150 g kvietinių miltų
  • 100 g avižų dribsnių
  • 1½ a. š. kepimo miltelių
  • ½ a. š. sodos
  • 1 a. š. cinamono
  • ¼ a. š. muskato riešuto
  • 120 g rudojo cukraus arba medaus
  • 100 ml augalinio aliejaus arba lydyto sviesto
  • 2 kiaušinių
  • 120 ml graikiško jogurto arba kefyro
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto
  • 2 obuolių, tarkuotų arba smulkiai supjaustytų

Gaminimas:

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Paruoškite keksiukų formeles.
  2. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, avižų dribsnius, kepimo miltelius, sodą, cinamoną ir muskato riešutą.
  3. Kitame dubenyje išplakite cukrų su aliejumi (sviestu), pridėkite kiaušinius, jogurtą ir vanilės ekstraktą.
  4. Sausus ingredientus švelniai įmaišykite į skystuosius, pridėkite tarkuotus obuolius.
  5. Padalinkite tešlą į formeles, užpildydami maždaug 2/3 formelės.
  6. Kepkite 18–22 minutes, kol keksiukai pakils ir paruduos.
Sveikuoliški keksiukai su obuoliais ir avižų dribsniais

Patarimai sėkmingam kepimui

Kad keksiukai pavyktų puikiai, rinkitės rūgštokas obuolių veisles, tokias kaip Antaniniai, Granny Smith ar Simirenko – jie išlaikys formą kepant ir suteiks malonų kontrastą saldžiai tešlai. Obuolius supjaustykite smulkiais kubeliais, kad jie tolygiai pasiskirstytų tešloje ir gerai iškeptų.

Neperpilkite formelių – užpildykite maždaug 2/3 tūrio, kad keksiukai turėtų vietos pakilti. Orkaitę būtinai įkaitinkite iš anksto – tai padės keksiukams gražiai pakilti ir įgauti puikią tekstūrą.

Paruoštus keksiukus laikykite sandariai uždarytame inde – taip jie išliks minkšti 3–4 dienas. Galite juos taip pat užšaldyti ir išlaikyti kaip šviežius net iki 3 mėnesių.

Skanaus ir jaukaus rudens! 🧁🍂

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Pasidalinkite su drauge ar draugu:
author avatar
Vaida Janikūnienė
Esu Vaida. Pagal išsilavinimą – teisininkė, pagal širdį – gamtos mylėtoja. Gamta, augalai, žemė supo mane nuo pat kūdikystės. Gyvenant bute, prie žemės priartėju augindama įvairius egzotinius augalus: mango, kivis, papaja – tai tik keletas iš mano eksperimentų. Labai mylimų eksperimentų. Todėl nepaprastai džiaugiuosi, kad mano ir derlingas.lt keliai susikirto ir galiu pasidalinti savo žiniomis su jumis. Rašydama straipsnius, renku tiek teorinę, tiek praktinę, tiek savo asmeninę patirtį, viską susisteminu, patikrinu informacijos patikimumą ir pateikiu skaitytojams. Tikiuosi, tokiems pat entuziastams kaip ir aš. Iki susiskaitymo!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *