Jeigu vis sunku sugalvoti, ką čia tokio pasiruošti pietums ar vakarienei, tunų salotos bus puikus pasirinkimas – nepaprastai greitai paruošiamas patiekalas žuvies mėgėjams. Priklausomai nuo to, ar esate labai išalkę, ar jums užteks tik užkandos, salotos su tunu dažnai laikomos ir atskiru patiekalu, ir priedu prie makaronų bei užtepu ant duonos. Kaip matote, rinktis yra iš ko, o šią žuvį salotose galėsite derinti su mėgstamais garnyrais: kukurūzais, kiaušiniu, avokadu, o gal su visais iš karto? Siūlome išbandyti 3 receptus, kuriuose tunas „draugauja“ bent su vienu iš minėtu ingredientu, o gaminamos salotos visada pavyks.
Populiarios tunų salotos su kukurūzais ir majonezu
Šios tuno salotos neretai naudojamos kaip užtepėlė, tad galite ne šiaip gardžiuotis salotomis, bet jas patiekite kad ir ant duonos, net ant keptos bulvės ar avokado. Šioms salotoms reikia tokių ingredientų:
- 150 g tuno skardinė
- 1 maža skardinė konservuotų kukurūzų
- 0,5 didelės paprikos
- 0,5 svogūno
- 1 šaukštelis citrinos sulčių
- 2 šaukštai majonezo
- Druskos ir pipirų
- Šviežios kalendros papuošti
Gaminimas:
- Į dubenį sudėkite iš skardinės išimtą ir nusausintą tuną, nuvarvintus kukurūzus ir mažais kubeliais pjaustytą papriką.
- Apšlakstykite citrinos sultimis, įdėkite prieskonių bei majonezo ir išmaišykite. Papuoškite kalendros lapeliais.
Kai kurie į šias salotas mėgsta įdėti pasmulkintų alyvuogių. Sveikesniam ir gaivesniam variantui vietoje majonezo naudokite graikišką jogurtą.
Salotos su tunu ir kiaušiniu
Tunas su kiaušiniu puikiai tarpusavyje dera, atrodo, kad kartais net nereikia jokių kitų priedų šiai įstabiai kombinacijai. Pavyzdžiui, labai populiari mišrainė su tunu ruošiama kartu su smulkintu kiaušiniu ir majonezu, tačiau šį kartą kiaušinį tuno salotose pateiksime kitame „amplua“.
Ingredientai:
- 150 g tuno iš skardinės
- 2 kietai virti kiaušiniai
- 4 saujos gražgarstės salotų (arba žalumynų mišinio)
- 1–2 trumpavaisiai agurko
- 2 nedideli pomidorai
- 1 sauja alyvuogių
Padažui:
- 50 ml alyvuogių aliejaus
- 2 šaukštai baltojo balzaminio ar vyno acto
- 1 šaukštas džiovinto peletrūno
- 1 šaukštelis grūdėtų garstyčių
- Druskos
Gaminimas:
- Supjaustykite kubeliais pomidorus ir agurkus.
- Išimkite tuną iš skardinės ir gerai nusausinkite.
- Atskirame indelyje suplakite visus ingredientus padažui.
- Porcijuokite salotas atskirai į lėkštes arba bendrai dubenyje, pradėdami nuo gražgarstės salotos, tuomet sudėkite tuną, agurką, pomidorus, alyvuoges, į 4 dalis perpjautą kiaušinį. Apšlakstykite salotas padažu.
Sluoksniuotos salotos su tunu ir avokadu
Ar kartais norisi pasigaminti ne tik skanių, bet ir gražių patiekalų? Sluoksniuotos tuno salotos atrodys nuostabiai jūsų ar svečio lėkštėje, tad šis receptas neabejotinai vertas dėmesio. 2 porcijoms pasigaminti reikės:
- 150 g konservuoto tuno skardinėje, nusausinto
- 5–6 pomidoriukai
- 1 avokadas
- 1 žaliosios citrinos sultys
- 1 šaukštas majonezo
- 1 šaukštas susmulkintos kalendros
- Druska ir pipirai
Gaminimas:
- Dubenyje sumaišykite tuną, majonezą, dalį smulkintos kalendros ir pusę žaliosios citrinos sulčių. Pagardinkite prieskoniais.
- Supjaustykite avokadą kubeliai arba sutrinkite šakute iki vientisos masės. Apšlakstykite jį likusiomis žaliosios citrinos sultimis, pagardinkite prieskoniais.
- Į indelius ar formas sluoksniuokite salotas pradėdami nuo avokado, tada dėkite tuno sluoksnį, o pabaigoje – smulkintų pomidoriukų, sumaišytų su smulkinta kalendra.
Šaltiniai:
https://sarahjreed.com/avocado-tuna-layered-salad/
https://www.maricruzavalos.com/corn-tuna-salad/
https://12tomatoes.com/corn-tuna-salad/
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.