Skip to content
PARTNERIO REKLAMA

Lašiša Kūčioms su burokėlių padažu – ypatingas receptas šventiniam stalui

Lašiša Kūčioms su burokėlių padažu – ypatingas receptas šventiniam stalui
Pasidalinkite su drauge ar draugu:

Žuvis ant šventinio Kūčių stalo – pagrindinis ir neatsiejamas patiekalas. O lašiša Kūčioms – tai puikus pasirinkimas norint papildyti tradicinį šventinį stalą ypatingu patiekalu. Ši žuvis yra ne tik skani, bet ir turi didelį kiekį omega-3 riebalų rūgščių, baltymų, vitaminų D ir B12. Ji žuvis simbolizuoja švarą ir atgimimą, tad puikiai dera su Kūčių vakaro dvasingumu.

Lašišos gaminimo būdų yra begalė: ją galima garinti, kepti orkaitėje ar grilyje. Tačiau šį kartą pasidalinsime nuostabiu keptuvėje keptos lašišos Kūčioms receptu, kurį galėsite išmėginti ateinančių švenčių metu.

Lašiša Kūčioms su burokėlių padažu

Taip pagaminta lašiša Kūčioms taps tikra švenčių stalo pažiba. Žuvis iškepa nuostabiai skani, su traškia plutele ir labai minkšta. Gaminant šį patiekalą prieskonius galite keisti ir kitais mėgstamais, tačiau aitriosios paprikos milteliai ir cinamonas sukuria nuostabų skonių derinį.

Lašiša Kūčioms su burokėlių padažu – ypatingas receptas šventiniam stalui

Be to, prieš gaminimą rekomenduojama žuvį iš šaldytuvo išimti bent prieš 15-20 min. ir ją nusausinti popieriniu rankšluosčiu, kad liktų kuo mažiau drėgmės.

Ingredientai:

  • 1 kg lašišos filė
  • 2 a. š. aitriosios paprikos miltelių (galima keisti juodaisiais pipirais)
  • 2 a. š. cinamono
  • druskos, pagal skonį
  • aliejaus kepimui

Padažui:

  • 2 vnt. burokėlių, virtų
  • 2 v. š. balzaminio acto
  • druskos, pagal skonį
  • pipirų, pagal skonį
Lašiša Kūčioms su burokėlių padažu – ypatingas receptas šventiniam stalui

Gaminimas:

1. Lašišos filė supjaustykite vienodo dydžio gabalėliais.

2. Keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų, kad būtų tikrai karštas, bet dar negaruotų. Geriausiai šiam patiekalui gaminti tinka ketaus arba nerūdijančio plieno keptuvės, nes greitai ir tolygiai įkaista, bet jeigu turite kitokią, tiks ir ji. Naudokite pakankamai didelę keptuvę, jog lašišos gabalėliai vienas su kitu nesiliestų.

3. Kol kaista aliejus, dubenėlyje sumaišykite druską, aitriosios paprikos miltelius bei cinamoną ir tuomet šiuo mišiniu įtrinkite visus lašišos gabalėlius.

4. Aliejui įkaitus, dėkite lašišą į keptuvę odele žemyn. Galite truputį sumažinti ugnį iki vidutinės.

5. Vieną lašišos pusę kepkite jos nevartydami, kol maždaug trys ketvirtadaliai žuvies taps švelniai rausvos spalvos.

6. Tuomet lašišos gabalėlius apverskite ir kepkite dar 2-3 minutes.

7. Iškepusią lašišą išimkite iš keptuvės ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių. 

Lašiša Kūčioms su burokėlių padažu – ypatingas receptas šventiniam stalui

8. Padažui skirtus ingredientus sutrinkite elektriniu trintuvu ir tiekite su paruošta žuvimi. Prie šio patiekalo tinka ir įvairios daržovės, pavyzdžiui tarkuotos morkos ar kopūstai.

Lašiša Kūčioms su burokėlių padažu – ypatingas receptas šventiniam stalui

Skanių ir jaukių švenčių!

Jums taip pat gali būti įdomu:
Patiekalai Kūčioms
Patiekalai Kalėdoms

Pasidalinkite su drauge ar draugu:
author avatar
Egidija Indulytė
Didžiąją vaikystės ir jaunystės dalį praleisdavau kaime, gamtoje, tad jau čia prasidėjo mano pažintis ir meilė augalams bei gamtai. Dabar esu kvalifikuota dietistė, padedu kitiems atrasti sveikesnį gyvenimo būdą, meilę maistui, susidraugauti su savo kūnu ir sveika mityba. Juk gamta ir sveikata – neatsiejami dalykai. Vienas didžiausių mano hobių - maisto gaminimas. Tai tarsi mano meditacija. O kiekvienas parašytas straipsnis - tai lyg artimesnis prisilietimas prie gamtos ir jos kuriamų stebuklų, didelis malonumas, žinių pritaikymas bei tobulėjimas. Esu labai laiminga, kad galiu užsiimti mylima veikla ir tuo kas mane labai džiugina. Savo Instagram paskyroje „egidijain“ dalinuosi sveikų ir gardžių receptų idėjomis, sveikatos ir mitybos patarimais bei sudarau individualius mitybos planus, dėl kurių susisiekti galite užsukę į mano Instagram paskyrą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *