Žuvis ant šventinio Kūčių stalo – pagrindinis ir neatsiejamas patiekalas. O lašiša Kūčioms – tai puikus pasirinkimas norint papildyti tradicinį šventinį stalą ypatingu patiekalu. Ši žuvis yra ne tik skani, bet ir turi didelį kiekį omega-3 riebalų rūgščių, baltymų, vitaminų D ir B12. Ji žuvis simbolizuoja švarą ir atgimimą, tad puikiai dera su Kūčių vakaro dvasingumu.
Lašišos gaminimo būdų yra begalė: ją galima garinti, kepti orkaitėje ar grilyje. Tačiau šį kartą pasidalinsime nuostabiu keptuvėje keptos lašišos Kūčioms receptu, kurį galėsite išmėginti ateinančių švenčių metu.
Lašiša Kūčioms su burokėlių padažu
Taip pagaminta lašiša Kūčioms taps tikra švenčių stalo pažiba. Žuvis iškepa nuostabiai skani, su traškia plutele ir labai minkšta. Gaminant šį patiekalą prieskonius galite keisti ir kitais mėgstamais, tačiau aitriosios paprikos milteliai ir cinamonas sukuria nuostabų skonių derinį.
Be to, prieš gaminimą rekomenduojama žuvį iš šaldytuvo išimti bent prieš 15-20 min. ir ją nusausinti popieriniu rankšluosčiu, kad liktų kuo mažiau drėgmės.
Ingredientai:
- 1 kg lašišos filė
- 2 a. š. aitriosios paprikos miltelių (galima keisti juodaisiais pipirais)
- 2 a. š. cinamono
- druskos, pagal skonį
- aliejaus kepimui
Padažui:
- 2 vnt. burokėlių, virtų
- 2 v. š. balzaminio acto
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
Gaminimas:
1. Lašišos filė supjaustykite vienodo dydžio gabalėliais.
2. Keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų, kad būtų tikrai karštas, bet dar negaruotų. Geriausiai šiam patiekalui gaminti tinka ketaus arba nerūdijančio plieno keptuvės, nes greitai ir tolygiai įkaista, bet jeigu turite kitokią, tiks ir ji. Naudokite pakankamai didelę keptuvę, jog lašišos gabalėliai vienas su kitu nesiliestų.
3. Kol kaista aliejus, dubenėlyje sumaišykite druską, aitriosios paprikos miltelius bei cinamoną ir tuomet šiuo mišiniu įtrinkite visus lašišos gabalėlius.
4. Aliejui įkaitus, dėkite lašišą į keptuvę odele žemyn. Galite truputį sumažinti ugnį iki vidutinės.
5. Vieną lašišos pusę kepkite jos nevartydami, kol maždaug trys ketvirtadaliai žuvies taps švelniai rausvos spalvos.
6. Tuomet lašišos gabalėlius apverskite ir kepkite dar 2-3 minutes.
7. Iškepusią lašišą išimkite iš keptuvės ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių.
8. Padažui skirtus ingredientus sutrinkite elektriniu trintuvu ir tiekite su paruošta žuvimi. Prie šio patiekalo tinka ir įvairios daržovės, pavyzdžiui tarkuotos morkos ar kopūstai.
Skanių ir jaukių švenčių!
Jums taip pat gali būti įdomu:
Patiekalai Kūčioms
Patiekalai Kalėdoms