Kai norisi pagaminti ką nors kitaip, tačiau neprarandant paprastumo virtuvėje – tokie receptai tampa tikru išsigelbėjimu. Šie vištienos kepsneliai puikiai tiks tiek kasdieniams pietums, tiek jaukesnei vakarienei, kai norisi nustebinti artimuosius nepraleidžiant daug laiko virtuvėje.
Nors patiekalas atrodo šventiškai ir išraiškingai, iš tikrųjų jam paruošti tereikia kelių paprastų žingsnių ir kelių netikėtų ingredientų, kuriuos dažnai atrasime savo virtuvėse – pavyzdžiui, kaparėlių ar šviežio apelsino. Jei mėgstate, kai maistas būna ne tik skanus, bet ir atrodo gražiai lėkštėje – šis receptas tam labai tiks.
Vištienos kepsneliai su apelsinais ir kaparėlių padažu
Ingredientai:
- 3 vnt. vištienos krūtinėlių
- 1 vnt. apelsino
- 1 vnt. svogūno
- 2 v. š. kreminio sūrio
- 2 v. š. kaparėlių
- 3 skiltelių česnako
- 0,5 v. š miltų
- 0,5 kubelio vištienos sultinio
- petražolių, šviežių, pagal skonį
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
- aliejaus kepimui
Salotoms:
- 200 g agurkų
- 200 g pomidorų
- 150 g Iceberg salotų
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus
- 2 a. š balzaminio acto
- 1 a.š. grūdėtų garstyčių
- druskos, šviežiai maltų pipirų, pagal skonį

Gaminimas:
- Sultinio kubelį užpilkite puodeliu karšto vandens ir ištirpinkite.
- Vištieną perpjaukite pusiau, kiekvieną kepsniuką pagardinkite prieskoniais ir iškepkite keptuvėje iš abiejų pusių.
- Vištienai iškepus, ją išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
- Į tą pačią keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus, sudėkite smulkintą svogūną bei česnaką, lengvai pakepinkite.
- Tuomet supilkite sultinį, berkite miltų, dėkite kreminį sūrį, viską gerai išmaišykite.
- Sudėkite kaparėlius, smulkintas petražoles, apelsino riekeles, patroškinkite, kol šiek tiek sutirštės.
- Galiausiai sudėkite paruoštą vištieną ir patroškinkite dar apie 15 min.
- Salotoms daržoves supjaustykite, pagardinkite aliejumi, balzaminiu actu, garstyčiomis bei prieskoniais ir išmaišykite.
- Vištienos kepsnelius tiekite su padažu, apelsino riekele ir salotomis.