Skip to content

Pyragas su kondensuotu pienu: aguoninis, su varške, nekeptas, o gal su uogomis? 5 receptai, tinkantys šventėms

Pyragas su kondensuotu pienu
Pasidalinkite su drauge ar draugu:

Pyragas su kondensuotu pienu tiks tiek kasdieniam desertui, tiek šventiniam stalui. Jo drėgnas, kreminis ir saldus skonis garantuoja, kad su kiekvienu kąsniu pajusite didelį malonumą. Pyrago su kondensuotu pienu receptų yra įvairiausių, tad jis tiks kiekvieno skoniui. Į tokį pyragą galima dėti įvairius ingredientus: riešutus, sėklas, vaisius, uogas ar šokoladą, taip suteikiant jam dar sodresnį skonį. Šiame straipsnyje dalinamės labai gardžiais pyragų receptais, kurie suteiks galimybę kiekvienam išsirinkti patį mėgstamiausią pyrago variantą.

Kondensuoto pieno pyragas su uogomis

Kondensuoto pieno pyragas su uogomis

Šis pyragas su kondensuotu pienu ir uogomis yra gardus, nesudėtingai pagaminamas. Šiame recepte naudojamos braškės, tačiau galite rinktis ir kitas mėgstamas uogas: vyšnias, mėlynes, avietes, kurios pyragui suteiks malonaus gaivumo.

Ingredientai:

  • 400 g kondensuoto pieno, saldinto
  • 200 g miltų
  • 3 kiaušinių
  • 100 g sviesto (minkšto, kambario temperatūros)
  • 300 g braškių
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos
  • šiek tiek cukraus pudros

Gaminimas:

  1. Elektriniu plakikliu gerai išsukite minkštą kambario temperatūros sviestą su vaniliniu cukrumi ir druska iki purumo. Toliau plakdami pamažu supilkite kondensuotą pieną. Galiausiai po vieną įmuškite kiaušinius, gerai išplakdami po kiekvieno.
  2. Į šią masę per kelis kartus suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, vis šaukštu arba mentele išmaišant, jog neliktų sausų miltų. Tešla turėtų būti daugmaž grietinės tirštumo.
  3. Uogas supjaustykite, įmaišykite į tešlą ir tada viską supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą.
  4. Pyragą kepkite iki 180 °C įkaitintos orkaitės viduryje (kaitinimo režimu viršus–apačia be vėjelio) apie 40–45 minutes. Ar iškepęs, patikrinkite mediniu pagaliuku – jei įsmeigus į storiausią pyrago vietą ištraukiate neapsivėlusią tešla, vadinasi iškepė, o jei ne – pakepkite dar 5 minutes.
  5. Iškepusiam pyragui leiskite šiek tiek atvėsti ir sutvirtėti formoje, o tada galima skanauti. Patiekiant galima pabarstyti cukraus pudra.
Pyragas su kondensuotu pienu ir varške

Pyragas su kondensuotu pienu ir varške

Šį pyragą galima pavadinti tortu, kuris savo tekstūra ir skoniu primena sūrio pyragą ir tiesiog tirpsta burnoje. Iškepus pyragui leiskite jam visiškai atvėsti bei atvėsusį dar palaikykite šaldytuve. Tą padarius šis gardėsis atsiskleis visu savo skonio nuostabumu.

Ingredientai:

  • 160 g sausainių (labiausiai tinka „Gaidelio“ klasikiniai sausainiai)
  • 70 g sviesto

Viršui:

  • 500 g kreminės varškės 
  • 400 g kondensuoto pieno, saldinto
  • 250 g maskarponės sūrio
  • 3 kiaušinių 

Gaminimas:

  1. Sausainius sutrinkite iki trupinių (lengviausia tai padaryti elektriniu smulkintuvu).
  2. Sviestą ištirpinkite ir sumaišykite su sausainių trupiniais.
  3. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir suberkite sausainių masę, ją prispauskite, kad gautumėte tvirtą pagrindą.
  4. Pagrindą dėkite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 7–8 minutes, kad šiek tiek sutvirtėtų. Ištraukite pagrindą iš orkaitės. Jos temperatūrą sumažinkite iki 145 °C.
  5. Į dubenį sudėkite maskarponę ir ją šaukštu išsukite iki bus vientisesnė. Per kelis kartus sudėkite kreminę varškę, vis išmaišydami, kad kremas būtų vientisas. Tada supilkite kondensuotą pieną, gerai išmaišykite. Po vieną dėkite kiaušinius, gerai išmaišydami po kiekvieno.
  6. Dubenį su kremu kelis kartus trinktelėkite į stalviršį, jog susproginėtų jame esantys oro burbuliukai (kepamo pyrago paviršius dėl jų gali suskilinėti).
  7. Kepimo formos sieneles patepkite sviestu arba aliejumi. Ant pagrindo supilkite varškės kremą.
  8. Pyragą dėkite į orkaitės vidurį (ne vidurinę lentyną, o kad pyragas būtų per vidurį, ne per arti kaitinimo elemento) ir kepkite iki 145 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40–50 minučių. Tikslus laikas labai priklausys nuo orkaitės. Ar iškepęs tikrinkite taip – paimkite formą už kraštelio ir lengvai kilstelkite. Pyrago kraštai turėtų būti sutvirtėję, o vidurys dar banguoti lyg želė.
  9. Orkaitę išjunkite, jos dureles lengvai praverkite (labai nedaug) ir leiskite sūrio pyragui bent valandą lėtai atvėsti orkaitėje.
  10. Tada pyragą išimkite, leiskite atvėsti galutinai ir dėkite į šaldytuvą bent porai valandų (o dar geriau nakčiai), kad galutinai sutvirtėtų.
Nekeptas pyragas su kondensuotu pienu ir kakava

Nekeptas pyragas su kondensuotu pienu ir kakava

Šis pyragas su kondensuotu pienu primena klasikinį tinginio desertą, tačiau jam pagaminti prireiks šiek tiek daugiau ingredientų. O jeigu šį desertą gaminsite apvalioje torto formoje, jis puikiai papuoš jūsų šventinį stalą, tarsi prabangus tortas.

Ingredientai:

  • 1200 g sausainių 
  • 400 g kondensuoto pieno, saldinto 
  • 300 sviesto kambario temperatūros
  • 250 g grietinėlės, 35% riebumo
  • 200 g karamelizuoto kondensuoto pieno („Rududu“)
  • 3 šaukštų kakavos 
  • 40 g razinų

Glajui:

  • 120 ml grietinėlės
  • 120 g juodojo šokolado

Gaminimas:

  1. Sausainius sulaužykite.
  2. Sviestą ir kondensuotą pieną išplakite elektriniu plaktuvu.
  3. Į karamelizuotą kondensuotą pieną įpilkite 50 ml grietinėlės ir išplakite elektriniu plaktuvu. Supilkite sviesto ir kondensuoto pieno mišinį, berkite kakavą ir išmaišykite. Supilkite likusią grietinėlės dalį ir viską išplakite iki vientisos, purios masės. Kremą supilkite ant sausainių ir gerai išmaišykite šaukštu.
  4. Gautą masę sudėkite į formą su nuimamais šonais, išlyginkite paviršių ir palikite šaldytuve 2 valandoms.
  5. Šokoladiniam glajui pakaitinkite grietinėlę, kol užvirs, nuimkite nuo ugnies ir sudėkite laužytą šokoladą. Kai ištirpsta, viską išmaišykite. Pyragą užpilkite glajumi ir vėl dėkite į šaldytuvą 4 valandoms.
Kondensuoto pieno pyragas su persikais

Pyragas su kondensuotu pienu ir persikais

Šis pyragas pagaminamas labai lengvai ir greitai, iškepa purus ir drėgnas, o jo skonis puikus. Vietoje persikų galite naudoti obuolius, slyvas, ananasus ar kitus norimus vaisius.

Ingredientai:

  • 480 g konservuotų persikų (galima naudoti ir šviežius)
  • 400 g kondensuoto pieno, saldinto 
  • 200 g miltų
  • 3 kiaušinių
  • 100 g sviesto
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • migdolų drožlių pabarstymui

Gaminimas:

  1. Puode ištirpinkite sviestą.
  2. Kol sviestas tirpsta, į dubenį muškite kiaušinius ir lengvai išplakite.
  3. Į kiaušinius lėtai supilkite kondensuotą pieną, masę visą laiką plakdami šluotele.
  4. Tirpintą, šiek tiek pravėsusį sviestą, įmaišykite į kiaušinių ir sutirštinto pieno masę.
  5. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, įsijokite į tešlą ir gerai išmaišykite šaukštu.
  6. Į kepimo skardą įklokite kepimo popierių ir supilkite paruoštą tešlą.
  7. Ant tešlos viršaus išdėliokite konservuotų persikų puseles ir dosniai pabarstykite migdolų drožlėmis.
  8. Kepkite 190 °C įkaitintoje orkaitėje, apie 35–40 minučių.
Kondensuoto pieno pyragas su aguonomis
Nuotrauka: www.bosskitchen.com

Kondensuoto pieno pyragas su aguonomis

Šis pyragas su kondensuotu pienu ir aguonomis yra nuostabaus skonio. Jis patiks visiems smaližiams. Juk kas gali būti geriau už aguonų ir kondensuoto pieno derinį, rekomenduojame ir jums išbandyti šį skanėstą.

Ingredientai:

  • 400 g kondensuoto pieno
  • 4 kiaušinių
  • 100 g aguonų
  • 100 g džiūvėsėlių (nesaldžių)
  • 60 g cukraus
  • Saujos kepintų migdolų plokštelių

Gaminimas:

  1. Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 2 valandoms.
  2. Praėjus 2 valandoms, nupilkite nuo aguonų vandenį ir jas sutrinkite elektriniu trintuvu.
  3. Į dubenį muškite kiaušinius, suberkite cukrų ir išplakite iki baltumo.
  4. Į gautą masę sudėkite trintas aguonas ir džiūvėsėlius ir viską gerai išmaišykite.
  5. Į kepimo formą ištieskite kepimo popierių, supilkite paruoštą tešlą.
  6. Kepkite 180 °C įkaitintoje orkaitėje, apie 40 minučių.
  7. Iškepusį ir dar šiltą pyragą išimkite iš kepimo formos, jį subadykite mediniu pagaliuku.
  8. Ant pyrago pilkite kelis šaukštus kambario temperatūros kondensuoto pieno –  jį mediniu pagaliuku paskirstykite po visą pyrago paviršių. Kondensuotas pienas turi susigerti į pyragą, jei reikia dar mediniu pagaliuku subadykite pyrago paviršių, kad kuo geriau susigertų.
  9. Taip neskubant per kelis kartus supilkite visą skardinę kondensuoto pieno. Tik nereikia supilti visos skardinės iš karto, nes kondensuotas pienas nesusigers į pyragą, o nubėgs per šonus.
  10. Pyrago paviršių papuoškite kepintomis migdolų riekelėmis.
  11. Pyragą palaikykite šaldytuve kelias valandas – tuomet jis bus skanesnis!

Rekomenduojamas video

Pasidalinkite su drauge ar draugu:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *