Skip to content
PARTNERIO REKLAMA

Salotos su krevetėmis: 3 sveikesnės versijos su šiomis jūrų gėrybėmis  

  • by
Salotos su krevetėmis: 3 sveikesnės versijos su šiomis jūrų gėrybėmis  
Pasidalinkite su drauge ar draugu:

Jeigu išsiilgstate jūros gėrybių, tai vienas iš paprasčiausiai paruošiamų patiekalų yra salotos su krevetėmis. Apskritai patiekalai su krevetėmis daug laiko nekainuoja, nes šiuos vėžiagyvius paruošti reikia vos kelių minučių. O kad nereikėtų sukti galvos, kokį valgį pasiruošti pietums ar vakarienei, pateikiame jums 3 krevečių salotų receptus. Jų kombinacijos su įvairiais ingredientais taps puikiu ir sveiku pasirinkimu kasdienai ar šventiniam stalui. 

Bolivinės balandos salotos su krevetėmis ir avokadu 

Salotos su krevetėmis „trio”, kurias papildo avokadas ir bolivinės balandos (kynvos) sėklos yra nuostabus, sveikas ir maistingas krevečių patiekalo variantas. Šis krevetės salotos receptas puikus tuo, kad galima lengvai ir skaniai panaudoti retai receptuose „pasirodančias” bolivinių balandų sėklas. Jums reikės: 

Bolivinės balandos salotos su krevetėmis ir avokadu

Gaminimas: 

  1. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite alyvuogių aliejaus ir sviesto. Sudėkite smulkintą česnaką ir jį pakepinkite, kol šiek tiek paruduos. 
  2. Įmaišykite krevetes ir trumpai apkepkite jas iš abiejų pusių. 
  3. Supilkite medų, žaliosios citrinos sultis ir prieskonius. Kepkite krevetes tol, kol medaus ir citrinos padažas sutirštės. 
  4. Į salotoms ruošti skirtą dubenį suberkite išvirtas bolivinės balandos sėklas, sudėkite iškeptas krevetes, smulkiai pjaustytą svogūną ir kubeliais papjaustytą avokadą. Salotas papuoškite kapotomis petražolėmis ir iš karto patiekite.  

Šventinės salotos su krevetėmis, kumpiu ir kiaušiniais 

Siūlome labai neįprastą, bet nepakartojamo skonio patiekalo su krevetėmis receptą, kuriame šios jūrų gėrybės persipina su kumpiu ir kiaušiniu. Gal kažkuo primena nepamainomų Cezario salotos su krevetėmis skonį, tačiau čia įterptas kumpis duoda savo žavesio.  

Šventinės salotos su krevetėmis, kumpiu ir kiaušiniais 

Ingredientai 1 porcijai: 

  • 100 g įvairių salotų mišinio  
  • 5–6 vienetai didelių krevečių 
  • 3 kietai virti putpelių kiaušiniai 
  • 2–3 vytinto kumpio griežinėliai ar juostelės 
  • Saujelė kedrinių pinijų riešutų 
  • 10 g smulkiai patarkuoto kietojo sūrio  
  • 1 šaukštas sviesto 
  • skiltelė smulkinto česnako 
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus 
  • 1 šaukštas citrinos sulčių 
  • Druskos 
  • Šviežiai maltų pipirų 

Gaminimas: 

  1. Keptuvėje išlydykite sviestą ir jame apie 3–4 minutes pakepinkite susmulkintą česnaką kartu su krevetėmis. Iškeptas krevetes apšlakstykite citrinos sultimis. 
  2. Į  dubenį dėkite nuplautus ir nusausintus salotų lapus, sudėkite krevetes, gabalėliais paplėšytą kumpį, per pusę perjautus kiaušinukus, suberkite riešutus, užtarkuokite sūrio ir šliūkštelėkite alyvuogių aliejaus. Pagardinkite prieskoniais ir serviruokite. 

Krevečių ir daržovių salotos

Nors įprastai mėgstamos didesnės krevetės, mažo dydžio krevetės taip pat tinkamos įvairių salotų sudėtyje. Tad jeigu nebeliko fantazijos, kur jas panaudoti, štai jums receptas puikioms, spalvingoms salotoms pagaminti. Jums reikės: 

Krevečių ir daržovių salotos
  • 250 g mažų virtų krevečių  
  • 150 g mažųjų špinatų  
  • 50 g įvairių spalvų vyšninių pomidorų  
  • 20 g kietojo sūrio    
  • 6 vnt. saulėje džiovintų pomidorų  
  • 1 avokadas 
  • Pusė raudonojo svogūno 
  • 0,5 šaukštelio itališkų prieskonių 
  • druskos ir pipirų 
  • 60 ml alyvuogių aliejaus ir dar šiek tiek krevetėms apkepti  
  • 2 šaukštai obuolių sidro acto 
  • 1,5 šaukšto Dižono garstyčių 
  • 1 šaukštas šviežių citrinos sulčių 

Gaminimas: 

  1. Įkaitinkite keptuvę iki vidutinio stiprumo, įpilkite šiek tiek aliejaus ir sudėkite druska, juodaisiais pipirais, itališkais prieskoniais pagardintas krevetes. Kepkite apie 3–4 min. 
  2. Į dubenį sudėkite špinatus, pasmulkintus pomidorus, pusžiedžiais papjaustytą svogūną, griežinėliais pjaustytą avokadą ir pasmulkintus džiovintus pomidorus. 
  3. Iš alyvuogių aliejaus, acto, garstyčių, citrinos sulčių, ir prieskonių paruoškite padažą ir juo apšlakstykite salotas. Ant viršaus patarkuokite sūrio ir nieko nelaukiant patiekite. 

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Pasidalinkite su drauge ar draugu:
author avatar
Edita
Esu Edita, derlingas.lt straipsnių rašytoja. Visą vaikystę ir paauglystę augau miško apsuptyje, gamtos gėrybių ir savito jos žavesio sūkuryje. Neapsakoma meilė gamtai paskatino mane „krimsti“ biologijos bakalauro ir magistro mokslus, o laisvalaikio metu rinkti augalų egzempliorius asmeninio herbaro kolekcijai. Kai suaugau, minimalią gamtos imitaciją pradėjau kurti ir savo aplinkoje: nedidelis šiltnamis ir kelios lysvės su sodinukais darže, keli vaismedžiai sode ir daugybė vazonų su augalais kambaryje. Vaiko priežiūros atostogos atvėrė galimybę save realizuoti rašytojos vaidmenyje ir taip meilę gamtai perteikti plačiajai visuomenei. Tai nauja patirtis man pačiai, bet nuolatinis domėjimasis augalais, gyvūnais šį iššūkį padeda įveikti sklandžiai. Papildomai praeitos studentų mokslinės praktikos, apželdinimo kursai ir narystė „Herbologų draugijoje“ padėjo praplėsti požiūrį į gamtą ir pagilinti žinias. Suvokus, kad kiekvienas vabalėlis, kiekvienas augalo lapo centimetras ar išbarstytas grūdelis yra be galo svarbus visiems gamtos sutvėrimams, įskaitant ir žmogų, norisi šia mintimi dalintis su visais gamtos mylėtojais. Mano kaip rašytojos tikslas – bendradarbiaujant kartu su derlingas.lt komanda įdomiai pateikti patikrintą, išsamią informaciją besidomintiems sodininkams, gėlininkams, daržininkams ir kitiems gamtai prijaučiantiems skaitytojams. Siekiu suteikti informatyvius, poreikius patenkinančius straipsnius, tad kviečiu skirti laiko edukacijos valandėlei apie gamtos suteikiamus turtus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *