Skip to content
PARTNERIO REKLAMA

Žuvis orkaitėje – šamo filė grilyje su petražolėmis ir česnaku – lengvas, bet sotus patiekalas

Žuvis orkaitėje - šamo filė grilyje su petražolėmis ir česnaku - lengvas, bet sotus patiekalas
Pasidalinkite su drauge ar draugu:

Tai lengvas, bet sotus patiekalas, kuriame dera kepta žuvis orkaitėje, šviežių daržovių salotos ir švelni bulvių košė. Šis receptas puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingai progai, kai norisi ko nors skanaus, bet neapsunkinančio. Šamo paruošimas greitas ir paprastas – tereikia vos kelių prieskonių, kad atsiskleistų jo skonis.

Garnyrui puikiai tinka klasikinės daržovių salotos su lengvu garstyčių ir citrinos užpilu bei puri bulvių košė, pagardinta žiupsneliu ciberžolės. Tai patiekalas, kuris patiks tiek žuvies mėgėjams, tiek tiems, kurie tik pradeda ją atrasti. Šis receptas ne tik paprastas ir greitai paruošiamas, bet ir kupinas gerųjų riebalų bei baltymų. 

Žuvis orkaitėje – šamo file grilyje

Ingredientai:

  • 450 g šamo filė
  • 2 a. š džiovintų petražolių
  • 1 a. š česnako granulių
  • druskos, pagal skonį
  • pipirų, pagal skonį
  • papuošimui: liucernos daigų, citrinos, baziliko lapelių (nebūtina)

Salotoms:

Bulvių košei:

  • 300 g bulvių
  • 80 ml pieno
  • 15 g sviesto
  • druskos, pagal skonį
  • pipirų, pagal skonį
  • ciberžolės, pagal skonį
Žuvis orkaitėje - šamo filė grilyje su petražolėmis ir česnaku - lengvas, bet sotus patiekalas

Gaminimas:

  • Žuvį ištrinkite prieskoniais ir palikite 10-20 min. pasimarinuoti.
  • Bulvių košei bulves nuskuskite, supjaustykite, sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, pasūdykite ir išvirkite, kol suminkštės.
  • Bulvėms išvirus, jas nupilkite, sudėkite sviestą ir sugrūskite.
  • Tuomet supilkite pieną, suberkite prieskonius gerai išmaišykite ir pakaitinkite keletą minučių maišant.
  • Paruoštą žuvį kepkite lašeliu aliejaus pateptame elektriniame grilyje, orkaitėje grilio režimu arba keptuvėje apie 5-10 min., priklausomai nuo žuvies storio.
  • Salotoms daržoves supjaustykite ir sumaišykite su aliejumi, garstyčiomis, citrinų sultimis bei prieskoniais.
  • Paruoštą žuvį tiekite su salotomis ir bulvių koše ar kitu norimu garnyru, o papuošti galite daigais, baziliku ir citrina.

Rekomenduojamas video

Pasidalinkite su drauge ar draugu:
author avatar
Egidija Indulytė
Didžiąją vaikystės ir jaunystės dalį praleisdavau kaime, gamtoje, tad jau čia prasidėjo mano pažintis ir meilė augalams bei gamtai. Dabar esu kvalifikuota dietistė, padedu kitiems atrasti sveikesnį gyvenimo būdą, meilę maistui, susidraugauti su savo kūnu ir sveika mityba. Juk gamta ir sveikata – neatsiejami dalykai. Vienas didžiausių mano hobių - maisto gaminimas. Tai tarsi mano meditacija. O kiekvienas parašytas straipsnis - tai lyg artimesnis prisilietimas prie gamtos ir jos kuriamų stebuklų, didelis malonumas, žinių pritaikymas bei tobulėjimas. Esu labai laiminga, kad galiu užsiimti mylima veikla ir tuo kas mane labai džiugina. Savo Instagram paskyroje „egidijain“ dalinuosi sveikų ir gardžių receptų idėjomis, sveikatos ir mitybos patarimais bei sudarau individualius mitybos planus, dėl kurių susisiekti galite užsukę į mano Instagram paskyrą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *