Tai be galo skanūs ir greitai pagaminami kiaulienos maltinukai, kuriems ypatingo pikantiško skonio suteikia fetos sūris. Labai mėgstu įdėti fetos sūrio į įvairius kepsnelius, maltinukus ar kepinius, o šiems kiaulienos maltinukams jis tiko tobulai. Kepant šis sūris pilnai neišsilydo, tačiau tampa nuostabiai malonios konsistencijos. Tad, jei ieškote greito, paprasto ir skanaus patiekalo, kuris patiks visai šeimai, štai jums puikus pasirinkimas. O jei dar patieksite su šviežiomis daržovių salotomis – turėsite subalansuotą, gardų ir sveiką patiekalą.
Kiaulienos maltinukai su fetos sūriu
Ingredientai:
- 450 g kiaulienos kumpio, malto
- 130 g morkų
- 80 g cukinijos
- 70 g fetos sūrio
- 1 vnt. kiaušinio
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
- saldžiosios paprikos miltelių, pagal skonį
- chmeli suneli prieskonių, pagal skonį
Salotoms:
- 100 g špinatų
- 100 g pomidorų
- 70 g paprikos
- 70 g agurkų
- 1 v. š. balzaminio acto
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį

Gaminimas:
- Morkas ir cukiniją sutarkuokite, sumaišykite su malta mėsa, kiaušiniu ir prieskoniais.
- Iš mėsos masės delne padarykite paplotėlį, į vidų dėkite po pilną šaukštelį fetos sūrio ir gerai viską užspauskite.
- Paruoštus maltinukus kepiau elektriniame grilyje, bet galima kepti tiesiog keptuvėje ar orkaitėje.
- Salotoms daržoves supjaustykite, sumaišykite su balzaminiu actu, aliejumi bei prieskoniais, tiekite su paruoštais maltinukais.
Fetos įdaras maltinukuose – neabejotinai intriguojantis pasirinkimas!