Grybai su bulvėmis ir grietinės padažu man primena vaikystę, kai leisdavau dienas pas senelius sode. Šalia sodo yra nedidelis miškelis, į kurį eidavome rudenį su močiute ir prisirinkdavome grybų, o grįžusios gamindavome skaniausius pietus – bulves su miško grybais ir grietinės padažu. Tad prisiminusi nostalgiškus laikus ir grįžusi iš miško su pilna pintine šviežutėlių grybų nusprendžiau pasigaminti šį dieviško skonio patiekalą, kurio receptu noriu su jumis pasidalinti.
Jei ir jums nusišypsojo laimė prisirinkti grybų, būtinai išbandykite šį receptą. Nors šviežiais grybais galime mėgautis gana trumpą laiką, jų prisirinkus rekomenduoju nuplikyti kelis kartus verdančiu vandeniu ir užsišaldyti. Tokiu būdu grybus galėsite panaudoti bet kuriuo metų laiku.
Miško grybai su bulvėmis ir grietinės padažu
Šiam receptui naudojau įvairius grybus, nuo baravykų iki voveraičių, tačiau, jei neturite miško grybų, galite išmėginti ir su pievagrybiais, skonis bus švelnesnis, bet tikiu, kad ne ką prastesnis. O jeigu gaminant įpilsite daugiau vandens, galėsite mėgautis tiršta grybų ir bulvių sriuba. Tad išnaudokite gamtos gėrybes ir pasimėgaukite jomis.
Ingredientai:
- 500 g miško grybų
- 300 g bulvių
- 150 g grietinės
- 1 vnt. svogūno, vidutinio dydžio
- 10 g šviežių krapų
- 10 g šviežių petražolių
- Druskos, pagal skonį
- Pipirų pagal skonį
- Aliejaus, kepimui
- Vandens, virimui ir šiek tiek padažui
Gaminimas:
- Bulves švariai nuplaukite ir išvirkite pasūdytame vandenyje su lupenomis.
- Grybus nuvalykite, supjaustykite ir kelis kartus nuplikykite verdančiu vandeniu.
- Svogūnus smulkiai supjaustykite ir apkepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
- Tuomet į keptuvę sudėkite paruoštus grybus ir pakepkite dar keletą minučių.
- Ant grybų ir svogūnų dėkite grietinę, įpilkite šiek tiek vandens ir viską išmaišykite, suberkite smulkintus žalumynus bei prieskonius ir viską patroškinkite dar keletą minučių.
- Galiausiai sudėkite išvirtas nuluptas ir nedideliais gabalėliais pjaustytas bulves, viską išmaišykite ir pašildykite dar keletą minučių. Padažo tirštumą reguliuokite vandens kiekiu.
Skanaus!