Skip to content
PARTNERIO REKLAMA

Miško grybai su bulvėmis ir grietinės padažu – tikras rudens skonis jūsų lėkštėje

Bulvės su miško grybais ir grietinės padažu – tikras rudens skonis jūsų lėkštėje
Pasidalinkite su drauge ar draugu:

Grybai su bulvėmis ir grietinės padažu man primena vaikystę, kai leisdavau dienas pas senelius sode. Šalia sodo yra nedidelis miškelis, į kurį eidavome rudenį su močiute ir prisirinkdavome grybų, o grįžusios gamindavome skaniausius pietus – bulves su miško grybais ir grietinės padažu. Tad prisiminusi nostalgiškus laikus ir grįžusi iš miško su pilna pintine šviežutėlių grybų nusprendžiau pasigaminti šį dieviško skonio patiekalą, kurio receptu noriu su jumis pasidalinti.

Jei ir jums nusišypsojo laimė prisirinkti grybų, būtinai išbandykite šį receptą. Nors šviežiais grybais galime mėgautis gana trumpą laiką, jų prisirinkus rekomenduoju nuplikyti kelis kartus verdančiu vandeniu ir užsišaldyti. Tokiu būdu grybus galėsite panaudoti bet kuriuo metų laiku.

Grybai

Miško grybai su bulvėmis ir grietinės padažu

Šiam receptui naudojau įvairius grybus, nuo baravykų iki voveraičių, tačiau, jei neturite miško grybų, galite išmėginti ir su pievagrybiais, skonis bus švelnesnis, bet tikiu, kad ne ką prastesnis. O jeigu gaminant įpilsite daugiau vandens, galėsite mėgautis tiršta grybų ir bulvių sriuba. Tad išnaudokite gamtos gėrybes ir pasimėgaukite jomis.

Ingredientai:

  • 500 g miško grybų
  • 300 g bulvių
  • 150 g grietinės
  • 1 vnt. svogūno, vidutinio dydžio
  • 10 g šviežių krapų
  • 10 g šviežių petražolių
  • Druskos, pagal skonį
  • Pipirų pagal skonį
  • Aliejaus, kepimui
  • Vandens, virimui ir šiek tiek padažui

Gaminimas:

  1. Bulves švariai nuplaukite ir išvirkite pasūdytame vandenyje su lupenomis.
  2. Grybus nuvalykite, supjaustykite ir kelis kartus nuplikykite verdančiu vandeniu.
  3. Svogūnus smulkiai supjaustykite ir apkepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
  4. Tuomet į keptuvę sudėkite paruoštus grybus ir pakepkite dar keletą minučių.
  5. Ant grybų ir svogūnų dėkite grietinę, įpilkite šiek tiek vandens ir viską išmaišykite, suberkite smulkintus žalumynus bei prieskonius ir viską patroškinkite dar keletą minučių.
  6. Galiausiai sudėkite išvirtas nuluptas ir nedideliais gabalėliais pjaustytas bulves, viską išmaišykite ir pašildykite dar keletą minučių. Padažo tirštumą reguliuokite vandens kiekiu.
Grybai su bulvėmis Nuotr.Egidija Indulytė

Skanaus!

Pasidalinkite su drauge ar draugu:
author avatar
Egidija Indulytė
Didžiąją vaikystės ir jaunystės dalį praleisdavau kaime, gamtoje, tad jau čia prasidėjo mano pažintis ir meilė augalams bei gamtai. Dabar esu kvalifikuota dietistė, padedu kitiems atrasti sveikesnį gyvenimo būdą, meilę maistui, susidraugauti su savo kūnu ir sveika mityba. Juk gamta ir sveikata – neatsiejami dalykai. Vienas didžiausių mano hobių - maisto gaminimas. Tai tarsi mano meditacija. O kiekvienas parašytas straipsnis - tai lyg artimesnis prisilietimas prie gamtos ir jos kuriamų stebuklų, didelis malonumas, žinių pritaikymas bei tobulėjimas. Esu labai laiminga, kad galiu užsiimti mylima veikla ir tuo kas mane labai džiugina. Savo Instagram paskyroje „egidijain“ dalinuosi sveikų ir gardžių receptų idėjomis, sveikatos ir mitybos patarimais bei sudarau individualius mitybos planus, dėl kurių susisiekti galite užsukę į mano Instagram paskyrą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *