Skip to content
PARTNERIO REKLAMA

Persikų uogienė – įvarių skonių: klasikinė, su mėtomis bei su avietėmis

Persikų uogienė - įvairių skonių receptai
Pasidalinkite su drauge ar draugu:

Anksčiau persikai būdavo gana egzotinis vaisius, o dabar nemažai žmonių persikus augina savo soduose. Žinoma, juos išauginti reikia laiko ir priežiūros, bet visa tai atperka nuostabaus skonio vaisiai, kurie yra daug saldesni, sultingesni ir aromatingesni nei pirkti parduotuvėje. Tad atėjus persikų sezonui ne tik skanaujame juos šviežius, bet ir galime pasiruošti žiemai. Vienas iš puikių šių vaisių ruošimo šaltajam sezonui būdų – persikų uogienė. Tokią uogienę galima pasigaminti tiek iš pirktų, tiek iš naminių persikų, tik iš pastarųjų, persikų uogienė bus daug sodresnio skonio ir aromato. Jei dar nesate gaminę persikų uogienės, kviečiame išbandyti kelis nuostabius receptus.

Klasikinė persikų uogienė

Tai nuostabaus skonio persikų uogienė, kurią norėsis virti ne kartą. Ji puikiai tiks tiek su blynais, tiek pagardinti jogurtą, tepti ant batono riekelės ar pagardinti įvairius kepinius.

Klasikinė persikų uogienė

Ingredientai:

  • 1 kg persikų
  • 600 g cukraus

Gaminimas:

  1. Persikus nuplaukite, porą kartų užpilkite karštu vandeniu ir perliekite šaltu.
  2. Tuomet perpjaukite, išimkite kauliukus ir nulupkite persikų odeles.
  3. Supjaustykite persikus skiltelėmis, sudėkite į puodą, užberkite cukrumi ir palaikykite porą valandų.
  4. Puodą statykite ant viryklės ir užvirkite.
  5. Sumažinkite ugnį iki mažiausios ir virkite valandą nuolat maišydami.
  6. Pasemkite lašelį uogienės, kai apdžius, paverskit šaukštelį. Jei uogienė neteka nuo šaukštelio, vadinasi – išvirusi, jei teka – pavirkite dar keletą minučių.
  7. Paruoštą dar karštą uogienę supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus stiklainius. Uždarykite, dezinfekuotais dangteliais.
  8. Apverskite dangteliais žemyn ir palikite uogienę atvėsti.
  9. Laikykite vėsioje ir tamsioje vietoje.

Persikų uogienė su mėtomis

Jei norisi gaivesnio skonio uogienės, šis receptas kaip tik jums. Mėtos persikų uogienei suteiks ypatingo skonio ir aromato, kurie uogienę padarys ypatingą.

Ingredientai:

  • 1,5 kg persikų
  • 1 kg cukraus
  • 2-3 vnt. mėtų šakelių
Persikų uogienė su mėtomis

Gaminimas:

  1. Persikus nuplaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu, perpjaukite, išimkite kauliukus, nulupkite ir supjaustykite smulkiais gabalėliais.
  2. Juos sudėkite į puodą, suberkite cukrų, sudėkite mėtos lapus (be kotelių) ir virkite 2–5 minutes, atsižvelgdami į tai, kiek persikai yra prisirpę.
  3. Puodą nukelkite nuo viryklės. Nugraibykite putas. Palikite stovėti 15 minučių.
  4. Paruoštą dar karštą uogienę supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus stiklainius. Uždarykite, steriliais dangteliais.
  5. Apverskite dangteliais žemyn ir palikite uogienę atvėsti.
  6. Laikykite vėsioje ir tamsioje vietoje.

Persikų uogienė su avietėmis

Persikai ir avietės kartu dera tiesiog puikiai, tiek pyraguose, tiek ir uogienės stiklainėliuose. Net ir vidury šalčiausios žiemos, atidarę stiklainėlį šios uogienės, galėsite akimirkai grįžti į vasarą, tad verta išmėginti.

Ingredientai:

Gaminimas:

  1. Persikus ir avietes nuplaukite.
  2. Persikus nuplikykite verdančiu vandeniu, perpjaukite, išimkite kauliukus ir nulupkite. Juos supjaustykite nedideliais kubeliais.
  3. Avietes ir kubeliais supjaustytus persikus sudėkite į puodą. Supilkite citrinų sultis. Kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, kol suminkštės, sukris, išskirs sultis ir pradės virti.
  4. Suberkite cukrų ir pakaitinkite, kol užvirs. Sumažinkite ugnį iki silpnos ir virkite apie 10-15 minučių, vis pamaišydami mediniu šaukštu ir nugriebdami paviršiuje susidarančius putas.
  5. Išvirtą uogienę supilkite į švarius, dar šiltus iškaitintus stiklainius. Iš karto sandariai užsukite steriliais dangtelius. Apverskite dangteliais į apačią ir palikite visiškai atvėsti.
  6. Laikykite tamsioje ir vėsioje vietoje.
Persikų uogienė su avietėmis

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Pasidalinkite su drauge ar draugu:
author avatar
Egidija Indulytė
Didžiąją vaikystės ir jaunystės dalį praleisdavau kaime, gamtoje, tad jau čia prasidėjo mano pažintis ir meilė augalams bei gamtai. Dabar esu kvalifikuota dietistė, padedu kitiems atrasti sveikesnį gyvenimo būdą, meilę maistui, susidraugauti su savo kūnu ir sveika mityba. Juk gamta ir sveikata – neatsiejami dalykai. Vienas didžiausių mano hobių - maisto gaminimas. Tai tarsi mano meditacija. O kiekvienas parašytas straipsnis - tai lyg artimesnis prisilietimas prie gamtos ir jos kuriamų stebuklų, didelis malonumas, žinių pritaikymas bei tobulėjimas. Esu labai laiminga, kad galiu užsiimti mylima veikla ir tuo kas mane labai džiugina. Savo Instagram paskyroje „egidijain“ dalinuosi sveikų ir gardžių receptų idėjomis, sveikatos ir mitybos patarimais bei sudarau individualius mitybos planus, dėl kurių susisiekti galite užsukę į mano Instagram paskyrą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *