Blynai su obuoliais – tai puikus būdas panaudoti rudens derliaus gausybę ir sukurti nepaprastai skanų bei aromatingą patiekalą. Šie švelnūs, purūs blyneliai su sultingais obuolių gabalėliais viduje taps tikru šeimos favoritu. O svarbiausia – jų receptas itin paprastas.
Kodėl blynai su obuoliais tokie ypatingi?
Blynai su obuoliais sujungia geriausias abiejų produktų savybes. Švelni, oro pripildyta blynų tešlos tekstūra puikiai dera su sultingais, šiek tiek rūgštokais obuolių gabalėliais. Kepimo metu obuoliai išleidžia sultis, kurios persigeria į tešlą ir suteikia blynams nepakartojamo aromato.
Rudenį, kai obuolių derliaus gausa verčia galvoti, kur juos dėti, blynai su obuoliais tampa puikiu sprendimu. Juos galima ruošti pusryčiams, pavakarių užkandžiui ar net desertui. Be to, šis patiekalas tinka tiek suaugusiems, tiek vaikams.
Obuoliai ne tik suteikia blynams skonio, bet ir padaro juos maistingesnius. Jie turtingi skaidulomis, vitaminais ir antioksidantais. O cinamono aromatas, kuris puikiai dera su obuoliais, suteikia šiems blynams dar daugiau aromato.
Klasikiniai blynai su obuoliais
Ingredientai:
- 2 stiklinės miltų
- 2 kiaušiniai
- 1,5 stiklinės pieno
- 2 v. š. cukraus
- 1 a. š. kepimo miltelių
- ½ a. š. druskos
- 3 v. š. ištirpinto sviesto
- 2–3 vidutiniai obuoliai
- 1 a. š. cinamono
- aliejaus kepimui
Gaminimas:
- Obuolius nulupkite ir susmulkinkite nedideliais kubeliais (apie 0,5–1 cm dydžio) arba sutarkuokite stambia tarka. Apibarstykite cinamonu ir gerai išmaišykite. Palikite minutėlei, kad obuoliai išleistų šiek tiek sulčių.
- Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi iki putų. Pridėkite pieną ir ištirpintą atvėsusį sviestą, gerai išmaišykite.
- Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Į sausus ingredientus pamažu įpilkite skysčius, nuolat maišydami, kad nesusidarytų gumulėlių. Tešla turi būti šiek tiek tiršta, bet tekanti.
- Į tešlą įmaišykite paruoštus obuolių gabalėlius su cinamonu. Atsargiai pamaišykite, kad obuoliai tolygiai pasiskirstytų tešloje.
- Keptuvę storu dugnu įkaitinkite ant vidutinės ugnies, šiek tiek patepkite aliejumi. Šaukštu arba šaukšteliu dėkite tešlą į keptuvę, formuodami nedidelius blynelius. Kepkite 2–3 minutes iš vienos pusės, kol apačia taps auksinė, tada apverskite ir kepkite dar 2–3 minutes.

Blynai su obuoliais: patiekimo idėjos
Šviežiai iškepti blynai su obuoliais skaniausi dar šilti. Juos galima patiekti su medumi, klevų sirupu arba paprasčiausiai apibarstytus cukraus pudra. Grietinės ar graikiškas jogurto šaukštas taip pat puikiai dera.
Rekomenduojamas video
Rudeniškai nuotaikai galite paruošti specialų padažą iš medaus, sviesto ir cinamono. Šiek tiek ištirpinkite sviestą, sumaišykite su medumi ir pridėkite cinamono. Šis šiltas padažas idealiai papildo obuolių skonį.
Jei norite desertinio varianto, galite pridėti trupinėlį vanilės ekstrakto į tešlą arba apibarstykite blynus smulkintais riešutais – graikiniais, migdolais ar lazdyno.

Blynai su obuoliais – tai paprastas, bet labai skanus patiekalas, kuris suteiks jūsų virtuvei tikro rudens aromato. Šis receptas puikiai tiks ir kasdieniam pusryčių stalui, ir šventiniam savaitgalio brunch‘ui su šeima.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Obuoliai blynuose – kaip rudens dvelksmas virtuvėje! Puikus pasiūlymas šviežiam derliui panaudoti.