Skip to content
PARTNERIO REKLAMA

Blynai su obuoliais – rudens skonio sprogimas kiekviename kąsnyje. Kaip pasigaminti švelnius ir aromatingus blynelius?

Blynai su obuoliais – rudens skonio sprogimas kiekviename kąsnyje. Kaip pasigaminti švelnius ir aromatingus blynelius?
Pasidalinkite su drauge ar draugu:

Blynai su obuoliais – tai puikus būdas panaudoti rudens derliaus gausybę ir sukurti nepaprastai skanų bei aromatingą patiekalą. Šie švelnūs, purūs blyneliai su sultingais obuolių gabalėliais viduje taps tikru šeimos favoritu. O svarbiausia – jų receptas itin paprastas.

Kodėl blynai su obuoliais tokie ypatingi?

Blynai su obuoliais sujungia geriausias abiejų produktų savybes. Švelni, oro pripildyta blynų tešlos tekstūra puikiai dera su sultingais, šiek tiek rūgštokais obuolių gabalėliais. Kepimo metu obuoliai išleidžia sultis, kurios persigeria į tešlą ir suteikia blynams nepakartojamo aromato.

Rudenį, kai obuolių derliaus gausa verčia galvoti, kur juos dėti, blynai su obuoliais tampa puikiu sprendimu. Juos galima ruošti pusryčiams, pavakarių užkandžiui ar net desertui. Be to, šis patiekalas tinka tiek suaugusiems, tiek vaikams.

Įdomūs faktai apie blynus su obuoliais Blynai su obuoliais – tai populiari europietiško virtuvės patiekalo variacija, kurią ypatingai mėgsta žmonės Vokietijoje, ypač tokiame regione kaip Silezija, kur ji yra žinoma kaip "Apfelpfannkuchen". Šio patiekalo pagrindą sudaro tradiciniai blynai, kurie kepami su įmaišytais arba ant viršaus uždėtais obuoliais, pakepintais svieste ir apibarstytais cukrumi bei cinamonu. Tiekiamos šiltos, šios blynų variacijos suteikia saldumo ir patrauklumo, ypač šaltu metų laiku. Be to, obuoliai ne tik praturtina blynų skonį, bet ir tiekia papildomų vitaminų, ypač vitaminų C ir K.
Ar nori sužinoti įdomų faktą apie blynus su obuoliais? * Šią įdomią informaciją galėsite pamatyti peržiūrėję trumpą reklamą

Obuoliai ne tik suteikia blynams skonio, bet ir padaro juos maistingesnius. Jie turtingi skaidulomis, vitaminais ir antioksidantais. O cinamono aromatas, kuris puikiai dera su obuoliais, suteikia šiems blynams dar daugiau aromato.

Klasikiniai blynai su obuoliais

Ingredientai:

  • 2 stiklinės miltų
  • 2 kiaušiniai
  • 1,5 stiklinės pieno
  • 2 v. š. cukraus
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • ½ a. š. druskos
  • 3 v. š. ištirpinto sviesto
  • 2–3 vidutiniai obuoliai
  • 1 a. š. cinamono
  • aliejaus kepimui

Gaminimas:

  1. Obuolius nulupkite ir susmulkinkite nedideliais kubeliais (apie 0,5–1 cm dydžio) arba sutarkuokite stambia tarka. Apibarstykite cinamonu ir gerai išmaišykite. Palikite minutėlei, kad obuoliai išleistų šiek tiek sulčių.
  2. Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi iki putų. Pridėkite pieną ir ištirpintą atvėsusį sviestą, gerai išmaišykite.
  3. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Į sausus ingredientus pamažu įpilkite skysčius, nuolat maišydami, kad nesusidarytų gumulėlių. Tešla turi būti šiek tiek tiršta, bet tekanti.
  4. Į tešlą įmaišykite paruoštus obuolių gabalėlius su cinamonu. Atsargiai pamaišykite, kad obuoliai tolygiai pasiskirstytų tešloje.
  5. Keptuvę storu dugnu įkaitinkite ant vidutinės ugnies, šiek tiek patepkite aliejumi. Šaukštu arba šaukšteliu dėkite tešlą į keptuvę, formuodami nedidelius blynelius. Kepkite 2–3 minutes iš vienos pusės, kol apačia taps auksinė, tada apverskite ir kepkite dar 2–3 minutes.
Klasikiniai blynai su obuoliais

Blynai su obuoliais: patiekimo idėjos

Šviežiai iškepti blynai su obuoliais skaniausi dar šilti. Juos galima patiekti su medumi, klevų sirupu arba paprasčiausiai apibarstytus cukraus pudra. Grietinės ar graikiškas jogurto šaukštas taip pat puikiai dera.

Rekomenduojamas video

Rudeniškai nuotaikai galite paruošti specialų padažą iš medaus, sviesto ir cinamono. Šiek tiek ištirpinkite sviestą, sumaišykite su medumi ir pridėkite cinamono. Šis šiltas padažas idealiai papildo obuolių skonį.

Jei norite desertinio varianto, galite pridėti trupinėlį vanilės ekstrakto į tešlą arba apibarstykite blynus smulkintais riešutais – graikiniais, migdolais ar lazdyno.

Blynai su obuoliais: patiekimo idėjos

Blynai su obuoliais – tai paprastas, bet labai skanus patiekalas, kuris suteiks jūsų virtuvei tikro rudens aromato. Šis receptas puikiai tiks ir kasdieniam pusryčių stalui, ir šventiniam savaitgalio brunch‘ui su šeima.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Naujienos iš interneto

Pasidalinkite su drauge ar draugu:
author avatar
Vaida Janikūnienė
Esu Vaida. Pagal išsilavinimą – teisininkė, pagal širdį – gamtos mylėtoja. Gamta, augalai, žemė supo mane nuo pat kūdikystės. Gyvenant bute, prie žemės priartėju augindama įvairius egzotinius augalus: mango, kivis, papaja – tai tik keletas iš mano eksperimentų. Labai mylimų eksperimentų. Todėl nepaprastai džiaugiuosi, kad mano ir derlingas.lt keliai susikirto ir galiu pasidalinti savo žiniomis su jumis. Rašydama straipsnius, renku tiek teorinę, tiek praktinę, tiek savo asmeninę patirtį, viską susisteminu, patikrinu informacijos patikimumą ir pateikiu skaitytojams. Tikiuosi, tokiems pat entuziastams kaip ir aš. Iki susiskaitymo!

1 thoughts on “Blynai su obuoliais – rudens skonio sprogimas kiekviename kąsnyje. Kaip pasigaminti švelnius ir aromatingus blynelius?”

  1. Obuoliai blynuose – kaip rudens dvelksmas virtuvėje! Puikus pasiūlymas šviežiam derliui panaudoti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *