Skip to content
PARTNERIO REKLAMA

Suktinukai su grybais – tobulas patiekalas šventiniam stalui

Suktinukai su grybais – tobulas patiekalas šventiniam stalui
Pasidalinkite su drauge ar draugu:

Suktinukai su grybais – tai elegantiškas ir skanus patiekalas, kuris puikiai papuoš bet kokį šventinį stalą, o ypač Kalėdų ar Naujųjų metų vakarienę. Šie suktinukai puikiai tinka, kai norisi paruošti kažką ypatingo, kas džiugintų ne tik skoniu, bet ir išvaizda. Jie gali būti ruošiami iš įvairių mėsos rūšių – kiaulienos, vištienos ar kalakutienos, o dėl grybų įdaro suktinukai tampa minkštesni ir aromatingesni.

Suktinukai su grybais

Reikalingi produktai:

Suktinukams:

Įdomūs faktai apie tai, kurie grybai natūraliai pagerina patiekalo skonį Kai kurie valgomi grybai, pavyzdžiui, pievagrybiai, turi gebėjimą stipriai pagerinti maisto aromatą, nes juose esantys cheminiai junginiai (glutamatai) natūraliai sustiprina umami skonį. Todėl net keli šie grybai įdare gali padaryti mėsos suktinukus sultingesnius ir aromatingesnius net be papildomų prieskonių.
Ar nori sužinoti įdomų faktą apie tai, kurie grybai natūraliai pagerina patiekalo skonį? * Šią įdomią informaciją galėsite pamatyti peržiūrėję trumpą reklamą
  • 600–700 g kiaulienos, kalakutienos arba vištienos filė
  • druska, pipirai pagal skonį
  • 2 v. š. augalinio aliejaus kepimui

Grybų įdarui:

Paruošimas:

  1. Pirmiausia paruoškite grybų įdarą. Grybus smulkiai supjaustykite, svogūną ir česnaką susmulkinkite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų arba sviestą, apkepkite svogūną, kol jis taps minkštas. Pridėkite grybus troškinkite ant vidutinės ugnies, kol išgaruos skystis ir grybai šiek tiek apskrus. Gale pridėkite česnaką, druską, pipirus ir susmulkintas žaliąsias prieskonines žoleles. Gerai išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
  2. Mėsą supjaustykite plonais pjausniais (apie 0,5–1 cm storio) ir lengvai išmuškite mėsos plaktuku. Kiekvieną pjausnelį apiberkite druska ir pipirais iš abiejų pusių.
  3. Ant kiekvieno mėsos gabalėlio uždėkite 1–2 šaukštus grybų įdaro ir suvyniokite į ritinėlius. Suktinukus galite surišti virtuvine virve arba sutvirtinti dantų krapštukais, kad jie išlaikytų formą kepimo metu.
  4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite suktinukus iš visų pusių, kol jie įgaus gražią auksinę spalvą. Po to suktinukus galite užbaigti kepti orkaitėje 180 °C temperatūroje apie 15–20 minučių (jei naudojate kiaulieną) arba 12–15 minučių (jei vištiena ar kalakutiena), kad mėsa visiškai iškeptų, tačiau išliktų ssultinga.
Suktinukai su grybais

Patarimas: jei norite, kad suktinukai būtų dar sultingesni ir minkštesni, apkepę keptuvėje, toliau troškinkite juos padaže – pridėkite šiek tiek grietinėlės, vandens ir pomidorų pastos, uždenkite dangčiu ir troškinkite dar 20–30 minučių.

Suktinukus su grybais patiekite karštus, papuošę šviežiomis žolelėmis. Šis patiekalas puikiai dera su bulvių koše, virtais ryžiais ar šviežių daržovių salotomis.

Rekomenduojamas video

Suktinukai su grybais

Jums taip pat gali patikti šie patiekalai su grybais:

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Naujienos iš interneto

Pasidalinkite su drauge ar draugu:
author avatar
Vaida Janikūnienė
Esu Vaida. Pagal išsilavinimą – teisininkė, pagal širdį – gamtos mylėtoja. Gamta, augalai, žemė supo mane nuo pat kūdikystės. Gyvenant bute, prie žemės priartėju augindama įvairius egzotinius augalus: mango, kivis, papaja – tai tik keletas iš mano eksperimentų. Labai mylimų eksperimentų. Todėl nepaprastai džiaugiuosi, kad mano ir derlingas.lt keliai susikirto ir galiu pasidalinti savo žiniomis su jumis. Rašydama straipsnius, renku tiek teorinę, tiek praktinę, tiek savo asmeninę patirtį, viską susisteminu, patikrinu informacijos patikimumą ir pateikiu skaitytojams. Tikiuosi, tokiems pat entuziastams kaip ir aš. Iki susiskaitymo!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *