Skip to content
PARTNERIO REKLAMA

Vištienos kepenėlių paštetas – subtilaus skonio delikatesas. Kaip pasigaminti tikro prancūziško skonio paštetą?

Vištienos kepenėlių paštetas
Pasidalinkite su drauge ar draugu:

Vištienos kepenėlių paštetas – tai skanėstas, kuris gali nustebinti net ir pačius išrankiausius gurmanus. Šis kreminės konsistencijos, sodraus skonio užkandis turi daugybę receptų variantų, pradedant klasikiniais Prancūzijos receptais ir baigiant modernesniais bei eksperimentus virtuvėje mėgstančiais variantais. Vištienos kepenėlių paštetas gaminamas iš lengvai termiškai apdorotų vištienos kepenėlių, sumaišytų su įvairiais ingredientais – sviestu, prieskoniais, žolelėmis, vynu ir daržovėmis. O rezultatas puikus – minkštos tekstūros patiekalas, kuris gali būti tepamas ant duonos ar krekerių, naudojamas sumuštiniams arba kaip elegantiškas užkandis šventiniam stalui.

Vištienos kepenėlių pašteto ypatybė slypi jo unikaliame skonyje ir panaudojimo universalume. Pašteto skonis subtilus, tačiau tuo pat metu sodrus – kepenėlių lengvą kartumą puikiai subalansuoja sviestas, prieskoniai ir kiti ingredientai. Paštetas ruošiamas su vynu ar konjaku bus ryškesnio skonio, o štai mėgstantiems švelnesnį ir gaivesnį skonį, puikiai tiks paštetą pagadinti įvairiomis žolelėmis ar citrusiniais vaisiais. Šis delikatesas puikiai tinka prie taurės vyno, kartu su skrudinta prancūziška duona, su saldžiais svogūnų čatniais, marinuotais agurkėliais ar net vaisių džemais.

Šio delikateso gaminimas reikalauja šiek tiek pastangų ir kruopštumo, tačiau išmokę paruošti vištienos kepenėlių paštetą, galėsite pasimėgauti šiuo gardžiu patiekalu ne tik kas dieną, bet ir nustebinti svečius, švenčių metu.

Vištienos kepenėlės

Klasikinis prancūziškas vištienos kepenėlių paštetas su brendžiu

Šis receptas yra klasikinis Prancūzijos virtuvės perlas. Brendis suteikia kepenėlėms švelnaus aštrumo, o sviestas ir grietinėlė sukuria kreminę pašteto tekstūrą.

Ingredientai:

  • 400 g vištienos kepenėlių
  • 100 g sviesto
  • 100 ml riebios grietinėlės
  • 1 vnt. svogūno, vidutinio dydžio
  • 50 ml brendžio arba konjako
  • 2 skiltelių česnako
  • druskos, pagal skonį
  • pipirų, pagal skonį
  • šviežių čiobrelių ir rozmarinų (papuošimui)
Vištienos kepenėlių paštetas - subtilaus skonio delikatesas jūsų virtuvėje.

Gaminimas:

  1. Pirmiausia vištienos kepenėles nuplaukite, pašalinkite riebalus ir sausgysles ir gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  2. Kepenėles pasmulkinkite ir trumpai pakepkite su sviesto gabalėliu keptuvėje iki auksinės spalvos.
  3. Svogūną ir česnaką susmulkinkite ir pakepinkite toje pačioje keptuvėje, kur buvo kepinamos kepenėlės, kol jie taps minkšti ir auksinės spalvos.
  4. Į keptuvę sudėkite kepenėles, supilkite brendį ir leiskite jam truputį išgaruoti.
  5. Sudėkite viską į maisto smulkintuvą, supilkite grietinėlę ir sudėkite kambario temperatūros sviestą. Malkite tol, kol gausite kreminę masę.
  6. Paskaninę druska ir pipirais, sudėkite paštetą į indą ir padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sustingtų.
  7. Prieš patiekdami, paštetą papuoškite šviežiais čiobreliais ar rozmarinais.

Vištienos kepenėlių paštetas su džiovintomis slyvomis

Šis pašteto variantas pasižymi subtiliu saldžiarūgščiu skoniu, kurį suteikia džiovintos slyvos. Jos puikiai subalansuoja kepenėlių sodrumą ir sukuria netikėtą skonio kombinaciją. Džiovintos slyvos taip pat suteikia lengvą tekstūros kontrastą, todėl paštetas tampa dar ypatingesnis.

Ingredientai:

  • 400 g vištienos kepenėlių
  • 100 g džiovintų slyvų
  • 100 g sviesto
  • 50 ml brendžio arba konjako
  • 50 ml vištienos sultinio
  • 1 vnt. svogūno, nedidelio
  • 2 skiltelių česnako
  • druskos, pagal skonį
  • pipirų, pagal skonį
  • šviežių čiobrelių (nebūtina)
Vištienos kepenėlių paštetas

Gaminimas:

  1. Vištienos kepenėles kruopščiai nuplaukite, pašalinkite nereikalingas plėveles, nusausinkite ir šiek tiek jas pasmulkinkite.
  2. Kepenėles lengvai apkepkite keptuvėje su 50 g sviesto ant vidutinės ugnies, kol jos taps rožinės viduje (apie 3-4 minutes kiekvienai pusei).
  3. Išimkite kepenėles iš keptuvės ir į tą pačią keptuvę įdėkite smulkintą svogūną ir česnaką. Pakepinkite, kol svogūnas taps permatomas ir minkštas.
  4. Į keptuvę su svogūnais ir česnakais supilkite brendį ir leiskite jam truputį išgaruoti. Po to įpilkite vištienos sultinio ir suberkite džiovintas slyvas. Troškinkite kelias minutes, kol slyvos suminkštės ir skystis sumažės.
  5. Visus ingredientus – kepenėles, slyvų mišinį ir likusį sviestą – sudėkite į maisto smulkintuvą ir malkite iki kreminės, vienalytės masės.
  6. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Jei norite, pridėkite šviežių čiobrelių, kurie suteiks papildomo gaivumo.
  7. Supilkite paštetą į formą arba indą, išlyginkite viršų ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai 2 valandoms, kad paštetas sustingtų.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Pasidalinkite su drauge ar draugu:
author avatar
Ūkininkas Paulius

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *