Skip to content

Makaronų salotos – 3 skonio receptorius glostantys sotaus patiekalo receptai  

  • by
Makaronų salotos – 3 skonio receptorius glostantys sotaus patiekalo receptai
Pasidalinkite su drauge ar draugu:

Jeigu po įprastos vakarienės liko makaronų garnyro, panaudokite juos kitam ypatingam valgiui paruošti, tokiam kaip makaronų salotos. Jos ir sočios, ir patraukliai atrodančios, todėl pasidarysite asmeninę maisto šventę. Makaronai yra palyginti nebrangus ingredientas, o tai reiškia, kad salotos su makaronais jus džiuginti gali gana dažnai. Tik išsirinkite papildomus priedus, vadovaukitės čia pateiktais 3 skirtingais receptais ir viskas – salotos kaip mat paruoštos. 

Šaltos makaronų salotos su vištiena 

Šios makaronų salotos, arba greičiau jau makaronų mišrainė su vištiena gal ir kiek nukrypsta į „klystkelį“ nuo sveikuoliško patiekalo (nes sudėtyje yra majonezo), bet gardumu daug ką pralenkia. Ypač naujų skonio natų įneša rūkyta vištiena, tad nepasikuklinkite išmėginti ir šio varianto. Jums reikės: 

Šaltos makaronų salotos su vištiena
  • 200 g virtų makaronų (sraigtelių, kaspinėlių) 
  • 100 g keptos ar rūkytos vištienos krūtinėlės 
  • 50 g Fetos sūrio
  • 3–4 romaninės salotos lapų 
  • 0,5 raudonosios saldžiosios paprikos
  • 2 juostelės virtos ir susmulkintos šoninės 
  • 0,5 puodelio vynuoginių pomidorų
  • Po 2–3 šakeles šviežių petražolių ir bazilikų
  • 2–3 šaukštai majonezo 
  • 0,5 šaukštelio česnako miltelių  
  • Druskos
  • Šviežiai maltų juodųjų pipirų 

Gaminimas: 

  1. Pasiruoškite ingredientus: pasmulkinkite romaninę salotą, kubeliais supjaustykite Fetą ir vištieną, griežinėliais – papriką, perpus – pomidoriukus ir smulkiais gabaliukais – šoninę.  
  2. Žoleles susmulkinkite, bet palikite šiek tiek papuošimui. 
  3. Dideliame dubenyje sumaišykite makaronus ir visus paruoštus ingredientus. Įdėkite majonezo, išmaišykite, pagardinkite prieskoniais. Vualia! Ir štai jums makaronų salotos su rūkyta vištiena

Makaronų salotos su tunu 

Kas be ko, bet makaronai puikiai dera ir su tunu. Jeigu pabodo įprastos tunų salotos, tai išmėginkite šį receptą, kuriam reikės: 

Makaronų salotos su tunu 
  • 1 puodelis nevirtų makaronų 
  • 120–150 g konservuoto tuno skardinėje 
  • 1 puodelis vyšninių pomidorų 
  • sauja žaliųjų alyvuogių be kauliukų  
  • 1 puodelis šviežių petražolių, susmulkintų 
  • 2 saujos gražgarstės  
  • Pusė nedidelio agurko
  • Sezamo sėklų pabarstymui 

Padažui: 

  • 0,25 puodelio alyvuogių aliejaus 
  • 0,5 citrinos sulčių 
  • 2 šaukštai baltojo vyno acto 
  • 0,5 šaukštelio Dižono garstyčių 
  • 0,25 šaukštelio skysto medaus 
  • 0,5 šaukštelio česnako miltelių 
  • Druskos ir pipirų pagal skonį 

Gaminimas: 

  1. Pagal pakuotės nurodymus išvirkite makaronus. 
  2. Kol makaronai verda, paruoškite kitus ingredientus. Pomidorus ir alyvuoges supjaustykite per pusę, agurką gabaliukais, petražoles stambiai sukapokite, o konservuotą tuną nusausinkite ir šiek tiek pasmulkinkite šakute.  
  3. Atskirai sumaišykite visus padažo ingredientus nedideliame stiklainyje ir uždengę suplakite. Pagal poreikį skonį pakoreguokite prieskoniais. 
  4. Išvirusius, nusunktus ir atvėsusius makaronus sudėkite į didelį dubenį kartu su kitais paruoštais ingredientais. Įdėkite gražgarstės lapelių,  supilkite padažą ir užberkite sezamo sėklų. Tada viską gerai išmaišykite ir štai jums rezultatas – mišrainė su makaronais ir tunu. 

Aštrios salotos su stikliniais makaronais

Ryžių makaronų salotos taip pat turėtų rasti kelią jūsų dienos meniu, nes šie išskirtiniai makaronai nors ir neįprasti, bet naudingi. Žinoma, „stikliniai“ makaronai asocijuojasi su Azijos virtuve, tad ir šis receptas kiek egzotiškas, aštrus ir primenantis Rytų kraštus. 

Aštrios salotos su stikliniais makaronais

Receptui jums reikės: 

  • 112 g ryžių makaronų 
  • 1 vidutinio dydžio agurko 
  • 2 nedidelių morkų 
  • 1 raudonosios saldžiosios paprikos 
  • kelių svogūnų laiškų 
  • saujos smulkintų žemės riešutų 
  • saujos susmulkintų kalendrų arba petražolių 
  • Sezamo sėklų pabarstyti 

Padažui: 

  • 2–3 šaukštai sojos padažo 
  • 2 šaukštai šviežių žaliosios citrinos sulčių 
  • 1,5–2 šaukštai klevų sirupo 
  • 1 šaukštas šviežio tarkuoto imbiero 
  • 2 susmulkintos česnako skiltelės 
  • 2 šaukštai sezamų aliejaus  
  • 1 aitriosios paprikos ankšties 

Paruošimas: 

  1. Sudėkite makaronus į dubenį ir užpilkite karštu vandeniu. Uždenkite ir atidėkite į šalį 4-5 minutėms, kad makaronai suminkštėtų ir virstų skaidriais. Paruoštus makaronus gerai nusausinkite. Kad būtų patogiau valgyti salotas, ilgus makaronus patrumpinkite žirklėmis. 
  2. Paruoškite daržoves: morkas, papriką ir agurką supjaustykite šiaudeliais, pasmulkinkite svogūnų laiškus, aitriąją papriką pjaustykite griežinėliais.  
  3. Paruoškite padažą suplakdami visus ingredientus. 
  4. Sudėkite makaronus, paruoštas daržoves, riešutus ir žoleles į didelį dubenį, supilkite padažą ir išmaišykite. 
  5. Tada patiekite dubenėliuose, užbarstę sezamo sėklomis ir mėgaukitės dar vienu salotos su ryžių makaronais receptu. 

Šaltiniai:
https://www.walderwellness.com/healthy-tuna-pasta-salad/
https://www.delish.com/cooking/recipe-ideas/a25136514/chicken-pasta-salad/
https://elavegan.com/glass-noodle-salad/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva. 

Pasidalinkite su drauge ar draugu:
author avatar
Edita
Esu Edita, derlingas.lt straipsnių rašytoja. Visą vaikystę ir paauglystę augau miško apsuptyje, gamtos gėrybių ir savito jos žavesio sūkuryje. Neapsakoma meilė gamtai paskatino mane „krimsti“ biologijos bakalauro ir magistro mokslus, o laisvalaikio metu rinkti augalų egzempliorius asmeninio herbaro kolekcijai. Kai suaugau, minimalią gamtos imitaciją pradėjau kurti ir savo aplinkoje: nedidelis šiltnamis ir kelios lysvės su sodinukais darže, keli vaismedžiai sode ir daugybė vazonų su augalais kambaryje. Vaiko priežiūros atostogos atvėrė galimybę save realizuoti rašytojos vaidmenyje ir taip meilę gamtai perteikti plačiajai visuomenei. Tai nauja patirtis man pačiai, bet nuolatinis domėjimasis augalais, gyvūnais šį iššūkį padeda įveikti sklandžiai. Papildomai praeitos studentų mokslinės praktikos, apželdinimo kursai ir narystė „Herbologų draugijoje“ padėjo praplėsti požiūrį į gamtą ir pagilinti žinias. Suvokus, kad kiekvienas vabalėlis, kiekvienas augalo lapo centimetras ar išbarstytas grūdelis yra be galo svarbus visiems gamtos sutvėrimams, įskaitant ir žmogų, norisi šia mintimi dalintis su visais gamtos mylėtojais. Mano kaip rašytojos tikslas – bendradarbiaujant kartu su derlingas.lt komanda įdomiai pateikti patikrintą, išsamią informaciją besidomintiems sodininkams, gėlininkams, daržininkams ir kitiems gamtai prijaučiantiems skaitytojams. Siekiu suteikti informatyvius, poreikius patenkinančius straipsnius, tad kviečiu skirti laiko edukacijos valandėlei apie gamtos suteikiamus turtus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *