Daugelis yra įpratę gaminti patį paprasčiausią obuolių pyragą, tiesiog tešla ir obuolių gabaliukai. Tačiau šį kartą labai noriu pasidalinti su jumis įdomesniu pyrago variantu – su kakava ir kreminiu obuolių įdaru. Šis kakavinis pyragas ne tik nuostabiai atrodo, bet ir be galo skanus, o dar ir be pridėtinio cukraus, visas saldumas iš bananų ir obuolių.
Kakavinis pyragas su obuoliais
Obuolių įdarui naudojau kreminį sūrį ir jogurtą, tačiau puikiai tiktų ir pertrinta varškė, sumaišyta su jogurtu. Įdarui rekomenduoju rinktis saldžius obuolius, bet jeigu tokių neturite, tuomet galite sumaišyti su keliais šaukšteliais rudojo cukraus ar kitu norimu saldikliu. O jeigu mėgstate dar sodresnį kakavos skonį, į tešlą galite įmaišyti smulkinto juodojo šokolado gabaliukų. Tešlai naudojau pilno grūdo speltos ir avižinius miltus, tačiau galite visą kiekį keisti įprastais kvietiniais miltais. Tad, jeigu turite obuolių, kviečiu išbandyti šį pyrago receptą.
Tešlai reikės:
- 4 gerai prinokusių bananų
- 150 g pilno grūdo speltos miltų (galima keisti kvietiniais)
- 100 g avižinių miltų (galima keisti kvietiniais)
- 2 vnt. kiaušinių
- 45 g kakavos
- 40 ml kokosų aliejaus arba tirpinto sviesto
- 1 a. š. sodos (nugesintos acte)
- 1 a. š. kepimo miltelių
- žiupsnelio druskos
Pyrago įdarui reikės:
- 500 g obuolių, saldžių
- 150 g kreminio sūrio be priedų
- 100 g graikiško jogurto
- 1 vnt. kiaušinio
Gaminimas:
1. Bananus sutrinkite iki košelės konsistencijos.
2. Į gautą masę muškite kiaušinius, pilkite kokosų aliejų, nugesintą sodą ir viską gerai išmaišykite.
3. Tuomet į masę suberkite persijotus miltus sumaišytus su druska, kepimo milteliais, kakavą ir viską gerai išmaišykite. Jei masė per tiršta, galima įdėti keletą šaukštų jogurto.
4. Įdarui sumaišykite kreminį sūrį su jogurtu ir kiaušiniu.
5. Obuolius nulupkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sumaišykite su kremine mase. Jei obuoliai rūgštesni, galima papildomai įdėti saldiklio.
6. Į kepimo formą supilkite trečdalį kakavinės tešlos, ant jos sudėkite obuolių masę ir ant viršaus supilkite likusią tešlą.
7. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje, apie 60 min.
8. Iškepusį pyragą papuoškite. Aš pabarsčiau cukraus pudra bei papuošiau brinkintomis raugerškio uogomis. Tačiau jūs galite pasitelkti fantaziją ir panaudoti kitus turimus produktus pyrago puošybai.
Skanaus!