Skip to content
PARTNERIO REKLAMA

„Lidl“ leidinys – keliaukite aplink pasaulį su „Lidl“

Lidl
Pasidalinkite su drauge ar draugu:

„Lidl“ pirkėjai pamėgo šią parduotuvę dėl nedidelių kainų ir įdomios prekių pasiūlos. „Lidl“ asortimente nuolat nerasite tų pačių prekių, jos dažnai keičiasi ir tai padeda atrasti naujus skonius bei išbandyti naujus receptus. „Lidl“ leidinys, pristatantis įvairių pasaulio šalių virtuvių produktus, yra puiki proga išbandyti naujus skonius bei atrasti naujus patiekalus!

Vokietija – ne tik dešrelės ir šniceliai

Jei Vokietija jums visada asocijavosi tik su dešrelėmis ir šniceliais, metas atrasti kelis naujus skonius. O gaminti visada padės „Lidl“ skonių savaitė, kur kas savaitę pristatomi vis kitos šalies tradiciniai patiekalai, užkandžiai ir gėrimai.

Atėjus Vokietijos ir aplinkinių regionų savaitei, verta įsigyti ne tik jau paruoštų patiekalų padegustavimui, bet ir prieskonių bei ingredientų, kurie leis pasijauti lyg būtumėte Berlyne ar Veimare.

  • Prieskoniai. Vokiečiai yra žinomi dėl savo neaštrios ir minimalios prieskonių prasme virtuvės. Jie garsėja savo išskirtiniu prieskonių mišiniu „Vegeta“, kuris nesvetimas ir mūsų virtuvėje. Prieskonių pagrindą vokiškuose patiekaluose sudaro pipirai, druska, džiovinti saldžiosios paprikos milteliai, kmynai, lauro lapai, krapai. Jei niekada nebandėte džiovintų krapų – tikrai verta įsigyti.
  • Desertai. Vokietija garsėja savo meile desertams. Nuo įvairiai įdarytų bandelių iki pyragų. Išbandykite vokišką obuolių ar vyšnių pyragą, „Lidl“ leidinys gali padėti įsigyti šių desertų pigiau, o ir gaminti patiems nereikės! Jei norite prie puodų suktis patys, galite išsikepti obuolių štrudelį, o jei ieškote prabangesnio recepto – išbandykite Švarcvaldo vyšnių tortą. Daugeliui vokiškų desertų reikės kokybiško sviesto, grietinėlės, kiaušinių.
  • Bulvių patiekalai. Jei nesate dešrelių mėgėjas, išbandykite vokiškus bulvių patiekalus. Kiekvienu atveju galite bandyti gaminti patys ar įsigyti pusfabrikatį. Atkreipkite dėmesį, kad nors iš pirmo žvilgsnio patiekalai gali pasirodyti panašūs į lietuviškas jų versijas, bet visada yra kas nors, kas juos skiria ir padaro vokiškais. Pavyzdžiui, bulviniai blynai yra kepami iš burokine trintuvo puse sutarkuotų bulvių. Bulvių salotos nors ir panašios į mūsų baltą mišrainę, bet yra gardinamos kiaulienos taukais ir t. t.
Lidl Vokiškas vyšnių pyragas

Azijos skonių įkvėpti receptai

Ieškantiems dar tolimesnių kelionių savo virtuvėje – siūlome išbandyti Azijos šalių prieskonius ir ingredientus. „Lidl“ leidinys ir jame pristatomos akcijos yra puikus būdas nebrangiai išbandyti naujų ir neragautų Azijos šalių skonių: nuo japoniškų sušių iki tailandietiškų sriubų ar kiniškai ruoštos kiaulienos.

Tiems, kurie patys prie puodų suktis nemėgsta, verta pasižvalgyti „Lidl“ šaldikliuose ir jau paruošto maisto lentynose. Verta išbandyti įvairius koldūnus. Nuo tradicinių lietuviškų koldūnų jie skiriasi tuo, kad yra gaminami iš labai plonos tešlos. Todėl jų nebūtina virti – galima tiesiog apkepti, ruošti garuose ir pan. Taip pat skiriasi ir įdarai, Azijos šalių virtuvėse koldūnai dažnai įdaromi ne tik mėsa, bet ir įvairiomis daržovėmis, sojų pupelėmis, ryžių makaronais ir pan. Verta išbandyti ir atrasti naujus skonius!

Lidl Azijos patiekalai

O jei virtuvėje sukiotis mėgstate, tuomet ieškant įkvėpimo Azijos šalių tematikos pietums ar vakarienei, verta pasižvalgyti po prieskonių ir pagardų lentynas. Pavyzdžiui, įsigykite kario pastos troškiniams gaminti ar jau paruoštą prieskonių mišinį sriubai. „Lidl“ akcijos leis įsigyti viską, ko reikia, pavyzdžiui, „Tom Yum“ tipo sriubai. „Tom Yum“ tai talandietiška sriuba, išvertus į lietuvių kalbą tai reiškia tiesiog „aštri ir rūgšti“. Tai puikiai nusako šios sriubos skonį. „Tom Yum“ sriubos prieskoniuose įprastai yra idealiai subalansuoti keliolika skirtingų prieskonių: česnakai, aitrieji pipirai, imbieras, žalioji citrina, citrinžolė ir t. t. Todėl jau paruoštas prieskonių mišinys labai palengvina gaminimą, nes nereikia įsigyti daug skirtingų ingredientų, kurių dar ir sunku gauti Lietuvoje. Išbandykite išsivirti šią sriubą kitą kartą, kai „nežinosite“ ką pasigaminti vakarienei!

Pasidalinkite su drauge ar draugu:
author avatar
Ūkininkas Paulius

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *