Skip to content

Klasikinės Cezario salotos – visa skonio galia slypi išskirtiniame padaže. Kaip jas pasiruošti?

  • by
Klasikinės Cezario salotos
Pasidalinkite su drauge ar draugu:

Cezario salotos – vienos populiariausių šaltųjų valgių, kurias pagaminti labai paprasta. Didžiausia gardžiausių šių salotų paslaptis dažniausiai yra derantis, išskirtinis Cezario salotų padažas ir unikaliai pagaminti skrebučiai. Šios salotos patinka tiek mėsos, tiek žuvies ar jūros gėrybių mėgėjams, nes Cezario salotų variacijų yra nemažai, pritaikytų prie subtiliausių skonių. Tad iš pradžių susipažinkime su Cezario salotų kilme ir originaliu receptu – tai klasikinės cezario salotos.

Klasikinės Cezario salotos – receptas

Už Cezario salotas reikia dėkoti italų imigrantui Caesar Cardini, kuris šias salotas sukūrė 1924 metais savo restorane Meksikoje. Dabar yra daugybė šių salotų variacijų, tačiau klasikinės Cezario salotos sudarytos tik iš kelių bazinių ingredientų ir padažo. Jas pasiruošti galite taip:

Skrebučiai:

  • 2 puodeliai baltos duonos, supjaustytos 1 cm kubeliais
  • Aliejaus skrebučiams aptepti

0,25 puodelio česnakinio aliejaus (skrebučiams kepti):

  • 3 šaukštais alyvuogių aliejaus
  • 2 sutrintos skiltelės česnako
  • 0,25 šaukštelio druskos

Salotos ir padažas:

  • 2 vidutinio dydžio romaninių salotų galvos, išskirstytos į lapus
  • 2 kiaušiniai, virti lygiai 1 minutę
  • 0,25 puodelio + 2 arbatiniai šaukšteliai alyvuogių aliejaus
  • 6 lašai Vorčesterio padažo
  • 0,25 puodelio parmezano sūrio
  • 1 citrinos sulčių
  • Druskos
  • Sumalti 8 juodųjų pipirų grūdeliai

Gaminimas:

  1. Pasigaminkite česnakinio aliejaus, sumaišydami visus jam reikalingus ingredientus, juo apšlakstykite baltos duonos kubelius (česnakinio aliejaus šiek tiek pasilikite kitiems žingsniams). Skrebučius padžiovinkite orkaitėje.
  2. Paruoškite salotų lapus, nuplaukite, sudėkite į maišelį ir atšaldykite, kol galėsite patiekti.
  3. Aptepkite išdžiovintus skrebučius česnakiniu aliejumi, sudėkite juos į vidutiniškai įkaitintą keptuvę ir pamaišydami paskrudinkite apie minutę. Iškepusius sudėkite į atskirą dubenėlį.
  4. Į dubenį sudėkite salotų lapus, apšlakstykite juos alyvuogių aliejumi ir pamaišykite.
  5. Pabarstykite druska, maltais pipirais, apšlakstykite citrinos sultimis, Vorčesterio padažu, įmuškite kiaušinius ir išmaišykite.
  6. Sudėkite sūrį ir dar kartą išmaišykite.
  7. Ant viršaus užberkite skrebučius ir patiekite.
Klasikinės Cezario salotos – visa skonio galia slypi išskirtiniame padaže. Kaip jas pasiruošti?

Daugelį domina, ar ančiuviai privalomi cezario salotoms ruošti. Kaip matote, ančiuviai nėra originalių ar kitaip vadinamų „tikrųjų“ cezario salotų sudėtyje, tačiau moderniais laikais šios žuvytės yra labai svarbios salotų receptūrai ir skoniui. Cezario padažas be ančiuvių yra per daug „pilkas“ ir vienspalvis, o su šiuo ingredientu gausite puikias pikantiškas salotas. Tą patį galima pasakyti ir apie Dižono garstyčias, kurios yra pasirinktinis ingredientas šiose salotose, bet suteikia tam tikro aštrumo ir savotiško skonio.

Šaltiniai:
https://web.archive.org/web/20070702083956/http://www.kitchenproject.com/history/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Rekomenduojamas video

Pasidalinkite su drauge ar draugu:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *